Двама мъже се удавиха на плаж "Липите" край Синеморец

Софиянците спасили деца, но мъртвото вълнение ги повлякло
Обновена: 20 юли 2012 15:29 | 20 юли 2012 15:27,
90
Двама мъже се удавиха на плаж "Липите" край Синеморец
Снимка: архив, Булфото

Двама мъже са се удавили край село Синеморец, съобщиха от полицията в Бургас.

Инцидентът станал днес около 12.20 часа на неохраняем плаж „Липите” край Синеморец.

Телата са извадени от екип на Регионален граничен сектор-Бургас.

По първоначални данни плажуващите софиянци - П.Т., 50-годишен и Х.С., 48-годишен, чули виковете на давещи се деца и влезли в морето въпреки силното вълнение "сологан", което според специалисти в момента е между 2 и 3 бала.

Мъжете успели да спасят подрастващите, но мъртвото вълнение ги отнесло навътре във водата и те се удавили. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: Бургасполицияудавени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Моливчо преди 11 години
Моля "ochevidec"написал коментар 38 и 43 да коментира и допълне нещо ако съм пропуснал или сбъркал.
73
0
 
0
 
! Отговори
Моливчо преди 11 години
Всичко това го написах заради коментара на "Ochevidec".Ако той наистина е бил на плажа ......то нека коментира всичко това.За информация на всички останали пиша това със закъснение ,защото днес се върнах от Синеморец.Както и да кажа истината: ВЪВ ВОДАТА БЯХА ЦЯЛО СЕМЕЙСТВО-мъж,жена,момченце и момиченце!!!!!!!!!!!!!И четиримата се бяха изплашили доста здраво във водата!Не бяха много навътре/на около 20-30 метра от брега/. ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ДВАМАТА МЪЖЕ!!!
72
0
 
0
 
! Отговори
Моливчо преди 11 години
Сигурно го беше наел при хотел "Бела Виста".Чак тогава дойдоха и двама от "Гранична полиция"с един джип.Качиха се до нас на скалите и с бинокъл откриха телата на мъжете чак на другия край на залива/при другите скали и пътеката към плаж "Листи"/.Извадиха телата и някакви мъже им правиха изкуствено дишане.Не разбирам от медицина но ........май вече беше късно.Ноктите им бяха посинели.Жалко за хората.Смели мъже!!!!Дано Господ им прости!!!Искаха да помогнат но......ето какво се случи!
71
0
 
0
 
! Отговори
Моливчо преди 11 години
....и му предложи някаква надуваема възглавница.Онзи с голата глава беше скапан от плуване.Излезе на брега и отново тръгна да влиза обратно.Някакво момиче му викаше "Евгени не влизай изморен си"а той отговори"Не разбираш ли че трябва да ги намеря".Така разбрах как се казва.Това ставаше до нашия чадър.Той пак влезе и направо обиколи целия залив.Плувайки.Чак тогава дойде един джет с двама души.Дойде и онзи с бялата кърпа на главата/където тичал до "Бутамята"....този пич дойде с някакъв кон.
70
0
 
0
 
! Отговори
Моливчо преди 11 години
Жена му и синът му/на онзи с карираните ***/ му викаха ""Излизай Излизай"".Имаше и един мъж с бяла кърпа на главата и той му махаше да излиза и му свиреше с уста.Същия този с бялата кърпа после тичал по пътеката до плажа "Бутамята"за да вика спасителите.Най-голямата работа в търсенето на двамата мъже свърши едно момче с гола глава и завиден тен.Казваше се Евгени.Първия път влезе и плува навътре.После се върна.Още не беше излязъл на плитко и онзи със сините *** влезе до гърдите във водата
69
0
 
0
 
! Отговори
Моливчо преди 11 години
Момиченцето го извади един мъж със сини плажни шорти на карета на бащата помогна един чужденец.Заедно са направили дъга и излязли на плажа.Семейството/и четиримата/стояха под чадъра си близа 1 час.Тогава започна бъркотията с двамата мъже.Една жена с очила викаше че не вижда главата на мъжът си във водата.Тогава онзи със сините карета се върна във водата.Беше с плавници.Поплува малко навътре и се върна.Върна се доста трудно но се върна сам.Никой не му помогна
68
0
 
0
 
! Отговори
Моливчо преди 11 години
Щом си бил там/на плажа близо до скалите където стана това/значи знаеш,че всичко това което го пишат в медиите не е точно така.Това за двете деца е пълна измислица.Ако наистина си бил там на мястото на плажа близо до скалите и пътеката която идва от "Бутамята"можем да поговорим за случилото се.За истината,че цялото семейство/мъж жена момченци и момиченце/попаднаха в "яма".Жената и момченцето излязоха сами.Останаха бащата и момиченцето.Те закъсаха сериозно.
67
0
 
6
 
! Отговори
bobi преди 11 години
nemoga da poviarvam 4e tova ce e clu4ilo to4no na xricto toi ne zacluzavace da ci otide taka mnogo dobar priatel i kolega kakvoto i da pica e malko zlato 4ovek po4ivai v mir priatelio
66
0
 
14
 
! Отговори
РРР преди 11 години
Респект! Почивайте в мир!
65
0
 
21
 
! Отговори
аз преди 11 години
А какви са тези родители, които са пуснали сами децата си в морето при мъртво вълнение на неохраняем плаж? И след като мъжете са спасили децата, са се качили на колите и изчезнали веднага без да се интересуват каква ще е съдбата на хората, които са спасили децата им. Тяхната безотговорност е престъпна!
64
0
 
3
 
! Отговори
до 59 преди 11 години
Пръцко, не смей с този ник да пишеш такива помии! С този прякор във Варна живее един истински Морски Мъж, който никога няма да се поколебае да помогне на някого в морето!Достойни мъже са загиналите, независимо, че са можели да оцелеят! Просто се оставяш на течението, а не се бориш с него. Мъртвата вълна дърпа навътре само докато излезе от залива, после отслабва и завърта обратно към сушата.
63
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес двама от последните българи загинаха в успешен опит да спасят деца. Мъжете успели да спасят подрастващите, но мъртвото вълнение ги отнесло навътре... В новините им отделиха точно 1 минута, без имена, ей така между другото, отегчено и в края на емисията смотавайки набързо новината за "двамата ***". За тях няма ордени, няма 10 000 лв. помощ за семействата им от МС, дори не им знаем имената, защото нито една медия не благоволи да ги спомене, в страх да не засенчи името на някой от така обожествяваните от тях личности...
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално е да има. Около края на юли основните крайбрежни течения започват да сменят посоката - започват да завличат навътре към морето. Питай някой морски, ще ти го обясни по-подробно. В морето - от края на юли до края на август е опасно да се влиза.
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки знае, че на Илинден морето взима жертви... наречете го суеверие, но ... ако се води статистика, ще видите, че няма година без удавени на този ден.
60
0
 
10
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Техниката на излизане от течението е да се плува успоредно на брега, като плувецът може да се остави да бъде отнесен и малко навътре в морето.
59
0
 
58
 
! Отговори
АЛАХ ШИШЕВИЧ преди 11 години
ПОЧИВАЙТЕ В МИР СМЕЛИ ГЕРОИ,ВЕЧЕ СТЕ НА ВЕЧНА ВАХТА ПАЗЕТЕ ХОРАТА!БОГ ДА Е С ВАС!
58
0
 
26
 
! Отговори
ravazonid преди 11 години
Бях на плажа до 11 50 ч. , вълните бяха наистина големи , а понеже плажа е не охраняем хората влизаха доста смело . Някои родители явно са доста са подценили ситуацията , за да оставят децата си без надзор .
57
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде са им родителите и контрола над тях .та заради тях да гинат свестни хора?Много жалко.
56
0
 
36
 
! Отговори
Бургазлия преди 11 години
ами много сте смели туристите тва е всичко , на ИЛИНДЕН В МОРЕТО НЕ СЕ ВЛИЗА аз има претенции , че нямам проблем с плуването и никога не съм ходил на плаж на илинден !!!
55
1
 
16
 
! Отговори
SSS преди 11 години
Днес е Илинден е...