Отпечатък на член от "Хизбула" открит край взрива в Бургас

Външно отрече Ал Кайда да е поемала отговорност за атентата
Обновена: 22 юли 2012 09:08 | 22 юли 2012 09:00,
208
Отпечатък на член от "Хизбула" открит край взрива в Бургас
"Хизбула" или "Ал Кайда"? Снимка: Reuters

Пръстов отпечатък, който съвпада с този на член на иранската групировка "Хизбула", е открит край взривения автобус в Бургас, съобщи за bTV израелският журналист Охад Хемо.

"Хизбула" или "Ал Кайда"? - кой в действителност е извършил атентата на бургаското летище все още не може да бъде официално потвърдено. Въпреки изявлението на " Ал Кайда Джихад" направено снощи, родното ни външно министерство отрече групировката да е поемала отговорност за ужасяващия взрив, при който загинаха 7 души.

По информация на израелските служби е възможно атентаторът и неговата група да са замесени в два неуспешни опита в други две държави.

Още по темата

"Преди няколко седмици е имало два неуспешни опита за атентати в Грузия и Тайланд. Там не се получи, но тук нападението беше успешно. Все още със сигурност не се знае кой стои зад атентата", каза Хемо.

Според разследващите израелски органи целта на терористичното нападение в България е била да има много повече жертви, допълва още журналистът.

"Службите в Израел смятат, че бомбата е била много мощна. Това, че е била на гърдите на атентатора показва, че вълната е била насочена и срещу хора извън автобусите. Късмет е, че са загинали само 7 души. Ако можем изобщо да говорим за късмет в този случай".

Според Охад Хемо страната ни е избрана неслучайно. Мерките за сигурност по българските летища били занижени и това е надделяло при избора на терористите.

"Тук всичко е свободно. Той е могъл да влезе лесно на летището. В другите страни не е така. Мисля, че трябва да промените нагласата си. Това отнема дълго време. Не става за ден или два. Все още тук всеки може да влезе на летището. Аз влязох преди минути там с чанта и никой нищо не ме попита. Мисля, че е въпрос на време службите ви за сигурност да променят мисленето си. За да стане по-безопасно тук", смята репортерът от израелския Канал 2.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 20 На тебе пък какво ти пречат нещастен неудачник неспособен на нищо и ако някой се опита да ме изтрие , значи в този сайт се афишира нацизъм и антисемитизъм , защото *** като превдепишещия си стоят обикновенно и не защото никой не е сигнализирал.
23
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А част от вестника,с който камикадзето си е бърсал гъ.а ,не са ли намерили?
22
1
 
30
 
! Отговори
луди за връзване преди 11 години
Ха сега познайте кой е източникът на новините! Министърът се позовава на БТВ, БТВ се позовава на информационен сайт, сайтът се позовава на министъра. Ха сега кажете кой е източникът на новините!
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая сутрин се чудех,къде ли ми е половината пръст?
20
0
 
41
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Тва ми прилича на новината за паспортите на похитителите на самолетите взривили се в кулите близнаци намерени на земята сред стотиците тонове развалини хахахах ама черните кутии юк изпарили са се ама виж хариен паспорт няма проблеми ей съвсем за гламави ни взехте!
19
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мръсната еврейска *** и майка си ще набеди, но целта да се удари Иран трябва да се постигне по един или друг начин. Ех че Хитлер не ви е избил на времето, скапани еврейски ***.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американогъзолизците са се събудили вече?Чудно!
17
2
 
8
 
! Отговори
не съм шаран а щука преди 11 години
и си викам , да видя новия дезинформационен бюлетин на любимия ми дезинформационен сайт :) когато тук напишат нещо за истина - знам , че не е ! Други подобни бол , всъщност почти всички - но този тук е несравним ........................ F.ck off
16
0
 
5
 
! Отговори
Мноо сам прос преди 11 години
БРАВО за бързата редакция! Така става ясно вече! Ама си ги проверявайте тия работи преди да го публикувате де!!! И престанете да подържата гореща тема само защото няма какво да се пише!
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ,ако бяхме Държава,самоуважаваща се,щяхме да ги дадем под СЪД,за уронване на ИМЕТО на РБългария!Да,ама не!С това правителство,само СРАМ берем.
14
1
 
21
 
! Отговори
Коста преди 11 години
то бива наивни ***, ама чак толкова не бива. Тия безделници (журналята) само чакат някой да им пусне поредния кьорфишек и гледай сеир. Може и от Хитлер ми да има отпечатъци. Само Стоичков ги оправя тези...
13
0
 
23
 
! Отговори
Aлов преди 11 години
Всеки може да постави от службите такъв отпечатък за да компрометира избирателно който си иска. Как не са намерили и ДНК ако се е изсекнал някъде и се е избърсал на някъв дирек...
12
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, тук всичко е свободно и искам да си остане така. Кои са тези другите страни, в които не е така? Може би в Израел. В Германия всички свободно си влизат на летището, в Англия също, в Полша съм ходил - също. Не искам да пренасят глупавата си война на наша територия. Ако цената ще е да загубим еврейските туристи, съм убеден, че никой няма да има кой знае какво напротив. Затова предлагам да се въведат визи за граждани на Израел при посещение на България.
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде го намериха?На коя софра?В кое посолство?Явно ШАРАНИТЕ още спят и не са захапали въдицата,за да почнат с коментарите си.
10
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доста добре се справят с носенето на вода от 9 кладенеца, само и само да обвинят Иран и Ливан. То и за това по цял свят ги мразят.
9
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пффффф, хахахахаааа, направо оплюх с кафе монитора от смях! С какво да го избърша? С някое лъжливо еврейче, maybe? Тук му е мястото да питам, къде са скъпоценностите, окрадени от нашите лекари? Май се намерили в Тел Авив, а? Това е важното, парички да не изгубим, нали? А ние тук бяхме съсипани от новината, мислехме, че и за израилтяните най-важен е животът
8
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do 4 като си страшно умен какво си създал ти или племето ти за да се равниш с американците
7
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко лесно ни манипулират! О С Т А В К А!
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои от наще политици се е подпрял на парапета.
5
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
колкото бяха намерили парчета от телефон след взривовете на складовете, толкова са намерили и отпечатъкТе се изкараха свръх криминалисти, а колко разкрити поръчкови убийства има ? Или там отпечатъците не изникват от нищото.