Двама души загинаха при зверска катастрофа на "Тракия"

Камион се вряза в два спрели микробуса, 8 души са ранени
Обновена: 1 авг 2012 15:16 | 1 авг 2012 08:45, Красимир Ангелов
118
Двама души загинаха при зверска катастрофа на "Тракия"
Снимка: Архив Булфото

Двама души загинаха, а осем са ранени при зверска катастрофа на АМ "Тракия”, съобщиха от МВР.

Тежкият пътен инцидент е станал около 2,10 часа тази нощ. По неизяснени засега причини товарен камион с ремарке се удря в два спрели микробуса в аварийната лента.

63-годишният шофьор на товарния автомобил "Мерцедес" буквално помел паркираните микробуси "Мерцедес" и "Форд" и се забил в мантинелата. Автомобилите били спрели поради авария на единия от микробусите.

В резултат на тежкия сблъсък на място са загинали И.И. на 52 години от Карнобат и А.А. на 34 години от Нова Загора.

В тежко състояние с опасност за живота са 39-годишната П.Я. от Нова Загора, М.А. на 20 години от Ямбол и К.Б. на 25 години от Карнобат. Те са транспортирани и настанени в болнично заведение в София.

Останалите ранени -  М.А. на 50 години от Бургас, М.А. на 42 години от Сунгурларе, 39-годишната А.А. от Снгурларе, А.Х. на 28 години от Нова Загора и А.И. на 24 години от Карнобат, са настанени в МБАЛ-Пазарджик и в столична болница.

Заради катастрофата временно беше затворена автомагистралата при 57 км в посока София.
В момента тя е проходима и в двете посоки. Водачът на ТИР-а е задържан за срок от 24 часа в РУП-Септември. 

На мястото на тежката катастрофа се извършва оглед и се изясняват причините за тежкия инцидент.

Информацията е актуализирана в 9.20 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За подобна простотия трябва просто да му теглят 2 патрона още там на магистралата и случая да приключва. А сега тъпака е убил 2 човека, 2 други са пострадали тежко а той ще се измъкне.
78
2
 
0
 
! Отговори
a преди 11 години
Точно затова казах "мъж" а не "младеж".За мен мъж в разцвета на силите и означава от 25(когато вече ти е дошъл поне малко акъл в главата) до към 45-50(след което сам каза че вече се усеща че залязваш по малко).По другия въпрос С категория трябва да се дава след 3 години стаж(поне) В категория,а С+Е поне след още 3 до 5 години стаж(примерно).18-19 годишните ги знаем,с малко политическа воля и на тях им има цаката,но това е друг въпрос
77
0
 
14
 
! Отговори
Ердал преди 11 години
В България ще има още много катастрофи,като знам хората как карат на големи рискове.Един път шофирам колата пътя София - Стара Загора имаше адска голяма мъгла не се виждаше нищо,карах зад тировете за да съм по-сигурен.Срещнах по-пътя превозни средства без светлина на стоповете,в лявата лента минаваха коли с висока скорост като тия шофьори разчитаха на gps-навигациите.До като стигнах до Стара Загора поне три коли бяха изхвърчали от пътното платно,е кажете ми как да променим манталитета на тия:)
76
1
 
11
 
! Отговори
emos преди 11 години
До83.Не бих оспорвал това ,че след 60 рефлексите се променят тъй като аз съм на 52 и усещем,че вече не съм това което бях.Но ти представяш ли си летящото 18-19 годишно срещу теб което си мисли,че е хванало бога за оная работа(имам си го в къщи)или21годишен с 40тона желязо който кара на педя зад тебе защото е на същия акъл.Според мене един мъж е в разцвета на силите си от 18 до към 28 години.Надявам се и ти разбираш това което искам да ти кажа
75
1
 
1
 
! Отговори
Sp1r17 преди 11 години
До 31 "Шофер"......и такива като теб съм виждал да изгарят, защото някой се стряска тръгва да бяга вдясно и следва ПТП.П.П. Да не би да си поствал сънувайки...ти нямаше ли Жигула?
74
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе в тея бусове няма двама от един и същи град.И са изброени все градове населени с голям процент ***,а Форд транзит и закъсал,също казва много.Няма да се учудя ако са демонтирали загражденията по магистралата,пустите му "шведи"
73
12
 
7
 
! Отговори
а преди 11 години
Много пъти съм казвал пред приятели,че минеш ли 65,трябва да ти отнемат книжката,а за тираджиите и на 60 даже,никой не може да ме убеди че над 60 имаш рефлексите на човек в разцвета на силите си.А за тези които ще почнат да плюят мнението ми,не им пожелавам да карат по магистралата със едногодишния син на задната седалка и да ги засече ТИР и почти да ги замаже за мантинелата,но ако случайно им се случи,ще ме разберат
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
78 napulno sam saglasen s teb,ne slu4aino predi pove4e ot 20 godini profesionalnite voda4i bqha pre4isleni kam 1 kategoriq trud.Edno e da raboti6 normalna rabota i da trupa6 staj ,drugo e da go trupa6 na 63 godini v 2.30 4asa prez no6ta i da ti e poverena kompoziciq 40 tona.A mejdu drugoto po4ivka nqma,kakvoto 6efa naredi,smenq6 tahografa i pak tragva6 ,ina4e 6te 4aka6 pensiq na kukovo lqto.
71
1
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
ПРАВ Е 78! ПОЗНАВАМ МНОГО ХОРА, КОИТО НАВЪРШИЛИ ГОДИНИ НЕ МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ ПЕРСИЯ, ЗАЩОТО НЕ ИМ СТИГАТ ТОЧКИТЕ! ТЕ ЛИ СА ВИНОВНИ ЗА СРИВА НА ИКОНОМИКАТА И БЕЗРАБОТИЦАТА? ЧЕ СА МИЗЕРСТВАЛИ ГОДИНИ НАРЕД И НЕ СА ИМ ПЛАЩАЛИ ОСИГУРОВКИТЕ? ИМАТ ПО 15-20 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ, НО ТОЙ ЩЕ ИМ ДОНЕСЕ ПЕНСИЯ, КОГАТО СТАНАТ НА 80-85 ГОДИНИ, АКО СТАНАТ! КЪДЕ СА ТЕХНИТЕ ПАРИ И ЗАЩО НЕ ИМ ДАВАТ ПЕНСИЯ ПРОПОРЦИОНАЛНО НА СТАЖА? ТОВА НЕ Е ЛИ ВИД ГЕНОЦИД? РЕШЕНИЕТО: ЗА ВСЕКИ ПЕНСИОНЕН ВЛОГ, КОЙТО ДА СЕ НАСЛЕДЯВА!!!
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СНИМКАТА НЕ Е СЪЩАТА! ПЪРВО ТОВА Е ВОЛВО И ВТОРО Е В НАСРЕЩНОТО ПЛАТНО!
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Занзибар един автобус се е обърнал и сумати народ се изтрепал. От кога казвах на Бойко да поправи този участък на пътя-има дупки ама кой те чува.
68
1
 
36
 
! Отговори
Тираджия преди 11 години
Щофьорския труд е по тежък от миньорския. през деня се разтоварва и товари, оправят документи, правят ремонти. През нощта се пътува. И представете си тази жега, липса на почивка, 2 часа и 63 години - един вече амортизиран организъм. Е всичко това не е ли равно на катастрофа? Рано, или късно! А човечецът и работил, просто защото не му стигат за пенсия 1-2 години и нашата алчна държава го държи гладен. Защото колцина в тази пълна с безработни държава на 63 години имат 37 години трудов стаж-100 т.
67
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ето това е станало - обикновено тираджиите поставят телевизора на седалката до себе си, после регулират скоростта на системата круиз контрол за самоуправление на ТИР-а, като преди това са се постарали дясната предна гума на камиона да се озове върху бялата лента на аварийното платно. След това тираджиите буквално оставят ТИР-а да се движи сам и се посвещават на филма. А този шофьор , в 2:10 може и да си е подремвал вече...
66
0
 
6
 
! Отговори
чистка в ДАИ преди 11 години
Герб сложи начело на ИА Автомобилна администрация хора , който направиха милиони от продажба на шофьорски книжки. Рибата се вмирисва откъм главата. Мафиотите от ДАИ са се окопали , фактическият шеф е първенецът в продажбата на шофьорски книжки .Създадена е стройна схема на разпределение на паричните потоци към прокурори , ДАНС , МВР, министър на транспорта и политици . Органите и властта знаят , но си траят и му дават възможност да се разгърне в национален мащаб и това е политика на всяка власт , включително и днешната , защото парите са големи и лесни.Цената на книжка за циганини отдавна е минала 2000 лева .Сметнете изпит в почивни дни за 50 *** - в кой редовен бизнес се реализира такава печалба !?
65
1
 
14
 
! Отговори
Бонев преди 11 години
Участъкът от Пазарджик до последния мост преди тунел Траянова врата е в безумно окаяно състояние, и масово съм засичал всякакви превозни средства да се движат в аварийна лента. С какъвто и автомобил да си, карането в дясната лента е безумно с скорост над 50 км/ч. Определено не одобрявам тази практика, но вина имат великите ни управници, които отварят нови отсечки, без да се погрижат за старите. Да не коментирам, че на новите няма 1 бензиностанция и недай си боже да закъсаш там ... !
64
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По принцип точно за това е забранено спирането на магистрала, дори в аварийната лента. Ако трябва дори на капли и с пушещ двигател, трябва да стигнеш до първата отбивка.
63
2
 
6
 
! Отговори
alek преди 11 години
участъка е позор задържавата.такива са хиляди,атия въшкари се гордеятс магистрали
62
3
 
8
 
! Отговори
AAA преди 11 години
За съжаление не е само този участък в плачевно състояние. Ама като толкова години нищо не е правено не може да се направи всичко наведнъж. Правителствата само си прехвърлят топката. Сърбия след толкова бомбардировки нямат една дупка по пътищата си. А ние само дъвчем колко ние е лоша инфраструктурата. Ами то не може 10% да се инвестира, а 90% да се краде.
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До предния:Ами ще тръгнем всички в аварийната лента, къде другаде да ходим, като няма кой да се сети да преасфалтира участъка от тунела до Пловдив.
60
1
 
7
 
! Отговори
ААА до 69 преди 11 години
Какво му е естественото? Ами да тръгнем всички в аварийната лента да караме тогава, за да си спасим окачването? Не е ли по-важен живота? А един толкова голям камион, при това мерцедес почти не усеща неравностите по пътя, че да "да си пази" бъбреците.