Седем години и 6 месеца затвор за Брендо

Останалите подсъдими за пране на пари с условни присъди
Обновена: 15 фев 2013 10:27 | 15 фев 2013 09:55,
57
Седем години и 6 месеца затвор за Брендо
Евелин Банев-Брендо. Снимка: БТА

Софийският градски съд осъди на 7 години и 6 месеца затвор Евелин Банев-Брендо по обвинение за пране на пари и в организиране на престъпна група.

Наложена му е и глоба в размер на 30 000 лева. 9 години той няма да има право да бъде управител и да развива търговска дейност.

Евелин Банев е обвинен в пране на над 2 млн. евро от наркотици и контрабанда на цигари.

Още по темата
Останалите подсъдими по това дело – съпругата на Брендо Моника Добринова, сестра й  Десислава Дишлиева и братът на Брендо Симо Карайчев, получиха тригодишни условни присъди с пет месеца изпитателен срок.

Вчера прокуратурата поиска 12 години затвор за Брендо.

Решението подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

През юли миналата година Банев беше екстрадиран в Италия по дело за трафик на кокаин. През май Банев беше арестуван на Черноморието при акция “Кокаинови крале“. Тогава бяха задържани общо 30 души, част от които българи, които по данни на обвинението са се занимавали с трафик на кокаин за десетки милиони евро.

Делото в Италия  и това у нас за пране на пари  се водят едновременно. Италианските власти поеха ангажимент да връщат Брендо за заседанията по делото у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
В Италия ще му дадат поне 15 години и то веднага! Тук корумпираните съдии от по-горните инстанции ще го оправдаят поради "липса на доказателства и процедурни нарушения" :))
44
0
 
2
 
! Отговори
ranik56 преди 11 години
Това е потупване по Рамото .
43
2
 
5
 
! Отговори
Млад Шумкар преди 11 години
Споко ве, ние Ванко 1 пуснахме та Брендо ли няма да го пуснем. Печелиме изборите и променяме закона, Брендо е нужен на партията.
42
3
 
4
 
! Отговори
Живко преди 11 години
Ама как само говорите за "някакви си 7 години затвор". Еййййй имате ли си хабер какво са 7 години в пандиза ???
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Закво ги поствате туя новини като след градски съд има апелативен после върховен ли къв *** сам му мамата , няма да влезе в затвора не се притеснявайте щото съдебната ни система е *** а съдийте ни за един *** не стават
40
2
 
4
 
! Отговори
Ал Пачино преди 11 години
Скапаната съдебна система ни замазва очите! Накрая парата ще реши условни за всички!"...Според мен България е една умираща, изчезваща държава, чието общество е загубило способността си да реагира адекватно на наглостта на подлеците, наметнали върху си наметалата на демокрацията и пазарната икономика, и представящи се за политици и бизнесмени.
39
0
 
6
 
! Отговори
ДО 48 преди 11 години
Как какво ни занимават,то май всички трябва да искаме обяснение на тези подкупни и продажни съдии,що не им дадохте условни присъди смешници измислени
38
1
 
4
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Какво се занимават с тези *** и място в новините им заделят на година колко млади умират заради такива като тях
37
0
 
10
 
! Отговори
сгс преди 11 години
Мафията в БГ - е създадена от червената машина.И е създадена с цел да пълни партийните каси - на всички партии(със така наречените дарения) - Изпрана държавна пара дадена от политическата хунта.Партиите в БГ. са създадени с цел прибирането на държавната пара и даването и на мафиотските структури с цел изпиране.Колкото до този индивид Брендо,той е изпрал не - малко държавна пара.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BRAVO,BRAVO SAMO TAKA ZA 2MIL.I ZA NARKOTICI 7-g. E TAKA SE SADAT NARKOTRAFIKANTI BRAVO I BRAVO kolko narod esa umreli ot tozi, tova ne e SAD MAFIOTSKA DARJAVA
35
2
 
8
 
! Отговори
. преди 11 години
Загуба 2 000 000 ЕВРО = 7 години пандела и 30 000 ЛЕВА , престъпник да си в тая дупка ! КОЙ И КОГА ЩЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ СЪДИЯТА ,КОЙТО Е ИЗДАЛ ТАЯ СМЕШНА ПРИСЪДА !??? Хората живеят в своеобразен затвор , борят се с всякакви идиотщини , мръзнат и пестят с десетки години , а този е изкарал 2 000 000 ЕВРО срещу някакви си 7 години в пандиза !!!
34
2
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
Банев беше много възмутен защо са го изключили от партията :D Социалистите ще останат без спонсори за изборите :D
33
0
 
3
 
! Отговори
младен преди 11 години
До АнонименДАНО ГО ЗАТВОРЯТ В КИЛИЯ С ДВАМА ***-БОКСЬОРИ а аз съм лежал в турция в килия с три турчета тренирали борба !
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДАНО ГО ЗАТВОРЯТ В КИЛИЯ С ДВАМА ***-БОКСЬОРИ
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ония нашия шапион в Бразилия за няколко килограма му дадоха 9г, тоя е прекарал със тоновеза стотици милиони евро и му дадоха 7г!! Няма такава *** като тук, на изчезване сме!
30
1
 
13
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Колко ще лежи онзи нашият транспортьор на дрога Гълабинчо в Бразилия и за колко кг става въпрос, а този *** почти е оневинен от Бг корумпирани съдии и прокурори
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
екстраще полежи 3-4г и е готов. нищо работа, все пак става дума за десетки милиони.
28
2
 
24
 
! Отговори
qwer преди 11 години
По белите държави такива *** не излизат от затворите, а да не говориме какви глоби отнасят по-големи от доказаните им кражби, а тоя харсъзин 30 хил лева, че тези пари са по-малко от един съдийски рушвет бе. Такава съдебна система не съществува никъде по света, да бегат всички бандюги към България, защото хем няма да бъдат съдени, хем и ще бъдат скрити и покрити, а и паричките им една част ще се съхраняват от съдът и прокуратурата, а по-голямата част ще бъде покрита и запазена.
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До----5 грама ,...се лежи /според закон в Бе-ГЕТОТО /----12 г.,МИНИМУМ!Но за богатите престъпници ,за тонове ДРОГА ,-----УСЛОВНО!?!?!?!?
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следва ,САМО в Бе-ГЕТОТО!След обжалване ,....на 100% ,се стига до:----СПОРАЗУМЕНИЕ-ИЗВИНЕНИЕ и УСЛОВНО ----това е Бг-СЪД. СИСТЕМА ,...ВСЕ ОЩЕ !