13-годишна ученичка падна от четвъртия етаж на школото

Седмокласничката е от Хасково, състоянието й е тежко
Обновена: 18 фев 2013 19:22 | 18 фев 2013 19:22,
19
13-годишна ученичка падна от четвъртия етаж на школото
Снимка: БТА

13-годишна ученичка от Хасково падна от четвъртия етаж на СОУ "Васил Левски". Седмокласничката е с черепно-мозъчна травма, травма на коремните органи, фрактура на прешлен и фрактура на глезен, съобщи за Dnes.bg управителят на МБАЛ - Хасково д-р Славчо Близнаков. Детето е в тежко състояние и с опасност за живота. Предстоят му поне две операции.

Инцидентът е станал в ранния следобед. По време на репетиция с вокалната група за утрешния празник на СОУ "Васил Лавски" детето излязло, тъй като му било лошо. Съученичка я видяла как влиза в тоалетната на четвъртия етаж на школото. Минути по-късно става инцидента.

Работници от сметопочистващата фирма в Хасково виждат падналото дете в задния двор на училището и веднага сигнализират на тел. 112. Деца от от училището също са станали свидетели на жестоката гледка. Разказаха, че седмокласничката плачела и се опитвала да стане.

Съученичките й обясниха още, че по време на часовете няколко пъти пострадалото момиче излизало да се освежи, тъй като й било лошо. Това обаче било нещо обичайно, тъй като 13-годишната девойка имала астма.

Директорът на училището Ангелина Георгиева описа пострадалото момиче като много лъчезарно. Каза, че родителите й били в чужбина. Бабата се грижела за седмокласничката и сестра й. Днес възрастната жена беше в шок и не пожела да коментира случилото се. Близки на момичето обясниха, че родителите са оведомени и се очаква да пристигнат в Хасково.

Основната версия, по която се работи е, че 13-годишната ученичка е скочила сама от прозореца на тоалетната на четвъртия етаж, уточни Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14 е до 13. изтриха някого докато пишех и номерата се разместиха
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 14Не съвсем. Обикновено прозорците са на едно ниво с останалите. Предположението ти, че са били по-високо е чисто оправдателно, без основание. Да не говорим тинейджър на какво е способен, та не мисли, че и по-високо да е бил, не може да си поседне на перваза, докато диша чистия въздух. Май правилният въпрос тук е защо прозорците не са били обезопасени.
11
0
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 11 години
Като не разбираш защо тази е основната версия, сега ще ти обясня. Причината е проста. Прозорците в повечето тоаленти се слагат сравнително високо, мисля, че на всеки му е ясно защо. Поради това е доста трудно да паднеш през такъв прозорец без да искаш, още повече ако си 13 годишно момиченце. Най-вероятно хората разследващи инцидента са видяли прозореца, от който е паднало момичето. От там вече всичко е близко до акъла, нали?
10
7
 
0
 
! Отговори
anon преди 11 години
Бременна? Връзва се с оплакванията...
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горкото дете, дано се оправи!Не разбирам защо основната им версия е, че искала да скочи! Съвсем нормално е ако е стояла на прозореца и в този момент е изгубила съзнание да се случи такова нещастие! По-добре да насочат усилията си да разберат защо никой не й е помогнал като й е било лошо, лекарски кабинет нямат ли си в това училище?
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A KATO I E BILO LOSHO ,ZASHTO NIKOY NE Q E PRIDRUJIL??
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лоша работа, момиче на 13 год пубертета и първите любовни тръпки го натискат, в същото време е и болна. Няма как другите деца да не го подиграват и да се чувства зле детето, особено ако си е харесала някой голям батко от съседния клас дето не иска и да чуе за нея. Бабата може да го гледа но в такива случаи не става, трябва си майка и баща да са наоколо.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е хубаво това което се е случило, но не разбирам защо трябва да е в новините след като е инцидент? Такива неща се случват навсякъде и по всяко време.
5
0
 
59
 
! Отговори
Любо преди 11 години
Искрено желая това дете да се оправи дано господ и той помогне за въстановяването на детето.
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И са я оставили сама,при положение,че и е било лошо!
3
2
 
42
 
! Отговори
sawall преди 11 години
До школото -- нещо ти горчи в устата, но не разбрах, очакваш от учителите да ходят с децата и до тоалетната ли? Това е тъжен инцидент, не се опитвай да го политизираш! Дано се оправи дечкото и да се почувства по-добре :(
2
33
 
11
 
! Отговори
школото преди 11 години
къде са педагозите в това време? най-вероятно си почиват, защото са твърде преуморени да се занимават с децата или ПРЕПОДАВАТ на ВИСОКО НИВО частни уроци, за които още по-на високо ниво им се плаща от родителите, кой в чужбина работи, кой е станал мияч на тоалетни. ДАНО НОВИЯ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР се заеме със случая и да ЗАХРАНИ празната хазна на РБ с неплатените данъци от УЧИТЕЛИТЕ за частните уроци, които сладко си прибират.
1
7
 
30
 
! Отговори
вива герб преди 11 години
Младите ще се изпотрепат още преди Дянков да е помогнал.