Стрелецът от "Д. Миленков" подал 2 сигнала за запалени гуми

Ромите изгасили гумите, но като си тръгнали полицаите, пак ги запалили
Обновена: 21 мар 2013 10:15 | 21 мар 2013 10:15,
167
Стрелецът от "Д. Миленков" подал 2 сигнала за запалени гуми
Снимка: Булфото, архив

Стрелецът от столичния квартал "Димитър Миленков", който уби трима души, а после простреля смъртоносно и себе си, е подал два сигнала в полицията на Сирни Заговезни.

Иван Калмуков се оплакал на два пъти, в 12:00 и в 15:00 часа в неделя на 17 март, от горенето на гуми и шума, който ромите вдигали, съобщи комисар Евгени Игнатов, началник на Осмо РУП пред bTV.

Полицията се намесила и огньовете били загасени, твърди комисарят.

Още по темата
Според съсед на Калмуков обаче, след като полицаите напуснали мястото, ромите отново запалили гумите.

Иван Калмуков влезе на 18 март в двора на съседите си и на място уби 26-годишен мъж. Малко по-късно в болница почина и 28-годишната му сестра, а ден след това издъхнаха самият Калмуков, който се самопростреля в главата и 56-годишната майка на другите двама загинали.

Калмуков е подавал сигнал срещу 26-годишния ром, който умря на място от стрелбата, още през 2010 година за нарушаване на нощната тишина. Тогава нарушителят бил наказан с глоба.

Началникът на полицията посочи още, че от общо 1000 жители на квартала едва петдесетина са роми и за етнически конфликт не можело да се говори. По данни на полицията през 2012 г. там са регистрирани 8 кражби, три от които домови, и има само три сигнала за нарушаване на обществения ред.

Кметът на район „Искър”, където се намира кв. „Димитър Миленков” - Ивайло Цеков, потвърди думите на комисар Евгени Игнатов. Жалби не били постъпвали в кметството, според хората на мястото предишния ден е имало конфликт, но сигнали за напрежение преди това не е имало.

Местните обаче разказват, че нивото на битовата престъпност е много високо и няма къща, в която да не са влизали крадци. Те обаче се страхуват да застанат пред камерата с лицата си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
39
 
! Отговори
... преди 11 години
Значи само 8 подадени жалби за кражби а! Леко се съмнявам, че цифрата на не подадени жалби е поне 30 - 40 - 50 пъти повече! Не, че нещо ама и да подадеш жалба е пак тая! А и човека пак много е издържал. Това да живееш до *** си е един вид геройство! Щото на тоя род като, че ли генетично им е заложено да крадът, лъжат, разрушават и най-вече да се оплакват, че са мноооого репресирани и нищо не им се дава, разбираш ли!
97
0
 
45
 
! Отговори
Това е причината! преди 11 години
"Местните обаче разказват, че нивото на битовата престъпност е много високо и няма къща, в която да не са влизали крадци. Те обаче се страхуват да застанат пред камерата с лицата си."Оказва се, че не само стрелецът е бил тормозен от ***!Но хората са толкова уплашени, че не само не смеят да подадат жалби, а дори не искат да се покажат пред камерите!Истината е, че в продължение на години 50-има *** са тормозили 1000 българи и е дошъл момента в който на едни не са му издържали нервите!
96
0
 
50
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
Онзи ден сигнализирах за незаконна сеч зад блока ми в горичката при което патрулката дойде след 10 минути, обиколиха с патрулката въпросната гора и си тръгнаха а вътре продължиха да повалят дървета, звъня втори път абе подминахте ги бе - а много благодаря за съдействието и отново нищо. Е каква полиция каква държава какви 5лв тука сами трябва да се оправяме с всичко
95
0
 
29
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
Ако събереш писаното от разни места: *** му развалили пчелни кошери, убили му кучето (Версията е, че той го гръмнал, че бил много лют. Пита се в задачата кой при такива съседи ще си убие четириногия пазач?), в деня, в който палили гумите, го били (ама лекичко, според обяснението във вестниците) и какви ли не от този род.После искат да събарят къщата на вече мъртвия (дали ще я и разграбват?), да убиват сина му и пр.Е, против убийствата и саморазправата съм, ама някои трябва да внимават.
94
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Военният: - Пътувам си аз спокойно в трамвая. По едно време се качва някакъв *** и ми стъпва на крака. Помислих си, че ако до пет минути не си махне крака, ще го тресна по мутрата. Другият побойник: - Гледам седи един военен, гледа си часовника, гледа ***, гледа пак часовника, гледа пак *** и изведнъж му тресва един по мутрата. Ами, помислих си - почна се...
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В трамвая влиза ***, застава до някакъв военен и без да иска му стъпва на крака. Военният невъзмутимо стои и отвреме-навреме поглежда ту часовника си, ту ***. По едно време се обръща и му трясва един по муцуната. От съседната седалка скача един човек и също трясва една на ***. Става скандал и тримата ги прибират в полицията.Следователят ги разпитва. ***: - Нищо не разбирам! Качвам се в трамвая и един военен ме тресна по мутрата, после пък някакъв друг човек стана от една седалка и също ме тресна. Военният: - Пътувам си аз спокойно в трамвая. По едно време се качва
92
0
 
22
 
! Отговори
лимонад преди 11 години
е как да има регистрирани кражби, като дори на оглед на кражба полицаите 30 мин ти дават съвети как да не пускаш жалба, че нищо нямало да се открие и нищо нямало да могат да направят и че само ще си изгубиш времето и тяхното време зако подадеш жалба.
91
12
 
2
 
! Отговори
mango преди 11 години
TOYA DEBRE E CE SE GRIMNAL INACE DUPE DA MUE YAKO
90
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напишете в Google проект ран-ът-програма за разорение на Бьлгария.Там сичко си пише какво ни очаква, в близкото бьдеще.
89
0
 
20
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До гражданин 100Г-н Гражданино, човекът вече не се нуждае от защита, защото се самоуби веднага след като застреля ромовете.
88
0
 
21
 
! Отговори
@ 100 преди 11 години
Човека се е самоубил бе , чети ! Инъче си прав , че трябва да заставаме зад сънародниците , ни които в отчаянието си стигат до такива мерки , защото знаят , че нито полиция ще им помогне с *** , нито никой !
87
1
 
36
 
! Отговори
Добре бе... преди 11 години
Кога ще видим полицаи и полицейски началници наказани за това че не защитават ефективно хората.Всичко това означава че полицията не си върши ефективно работата,значи трябва съд и наказания за тези държавни служители.Ето - в резултат на качеството от полицейската намеса се е стигнало до това убийство.Значи вината е главно в действието на полицията.
86
4
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
Призовам всички,които познават добри адвокати,нека да говорят с тях за поемане безплатна защита на този изстрадал човек! Причинно следствената връзка е на лице: Подава сигнали на два пъти,като добросъвестен гражданин,изчаква представителите на държавните правоохранителни органи,които не могат нищо да направят-респективно държавата,не може да защити законните му интереси,човека е отчаян изпада в афект и резултатът е ясен ! Справедливо е най-много година-две условно!
85
1
 
45
 
! Отговори
GOMOR преди 11 години
Язък за човека. Отиде си един истински БЪЛГАРИН!
84
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наближава 20 април-рождения ден на ХИТЛЕР!Да си спомним за НЕГО!
83
0
 
44
 
! Отговори
. преди 11 години
Ако полицията се беше намесила адекватно и беше закарала няколко *** *** в районното , беше им поукрасила грозните манагалски *** , нищо от това нямаше да се случи , ама нали идват избори и ще заменяме вот за кебапчета.
82
1
 
43
 
! Отговори
Знайко преди 11 години
Мазен *** от дума не разбира.........само бой и тормоз докато не ги изтрием от лицето на земята........
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами така става, и много "българи" (По манталитет по-зле от ***) подценяват щетите, които нанасят на околните. Не може да си правиш каквото щеш и някой цял живот да търпи - рано или късно нанякъде ще избие. То и цялата система в "цивилизованите" страни подценява същия ефект. Като постоянно те притискат и мачкат, рано или късно ще ти изгърмят бушоните
80
0
 
60
 
! Отговори
някой преди 11 години
Защо полицаите след като им се е наложило да идват втори път не са прибрали в кауша тези, които не са изпълнили разпорежданията им първия път? Не носи ли полицията отговорност за това, което стана в Миленков?
79
0
 
48
 
! Отговори
димо преди 11 години
докато не се отнемат избирателните права на *** няма да има ред в държавата политиците ги закрилят заради гласовете на изборите това е истината