Гърция арестува един от най-крупните инвеститори

Виктор Рестис има участие в софийския The Mall
Обновена: 28 юли 2013 13:25 | 28 юли 2013 13:18, Камелия Цветанова
21
Гърция арестува един от най-крупните инвеститори
Виктор Рестис напуска съда на 23 юли. Снимка: Ройтерс

Един от най-крупните корабовладелци и инвеститори в Гърция Виктор Рестис бе изпратен в ареста на 26 юли, след като срещу него бяха повдигнати обвинения за измама и пране на пари, съобщи БТА.

Атински съд съобщи, че 45-годишният бизнесмен е бил изпратен в ареста, преди да бъден изправен пред следствените органи. Той ще трябва да отговаря за липсата на 5,8 милиона евро от заеми, дадени от гръцката FBB (First Business Bank), която е била контролирана от неговото семейство, преди да бъде закрита по-рано тази година.

Рестис бе задържан за разпит във вторник, но категорично отхвърли всички отправени му обвинения, като заяви, че са неоснователни и се базират на лъжливи твърдения на бивш негов служител.

На 26 юли вечерта корабният магнат е бил задържан отново и ще остане в ареста до приключване на разследването.

Рестис притежава няколко кораба и медийна компания, както и 40 на сто от акциите на гръцкия в. "Прото тема". Той е сред финансиралите "Карфур България" и най-прочутия черногорски туристически проект - о-в Свети Стефан.

Рестис е финансирал дружеството "Асос кепитъл", което през 2008 придобива търговския център The Mall на булевард "Цариградско шосе", пише в. "24 часа". През пролетта на 2008 г. представители на фамилията присъстваха и на откриването на мола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Това няма да ме спре да ходя в МОЛ-а и да си пазарувам от големите магазини. Обстановката е приятна, има климатици, пълно е с хора. И не ме нападайте само защото си го признавам.
17
0
 
0
 
! Отговори
Благой преди 10 години
До АнонименАз викам първо нашите да си хванем по стар български обичай:)
16
0
 
1
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Забележете,че още тече разследване,а обвиняемия вече е в ареста.А не като у нас да разследват 10 год,а после да търсят обвиняемите в Южна Африка.
15
0
 
5
 
! Отговори
у нас преди 10 години
У нас съда е винаги в полза на забогателите,които могат да си плащат,за разлика от западните демокрации.Който няма пари,естествено никога у нас няма да е прав.Жалка картинка сме.От народа зависи дали това ще се промени.Дай Боже ако има Господ да помогне.Но има приказка,че Господ помага,ама в кошарата не вкарва...
14
0
 
2
 
! Отговори
ONASSIS преди 10 години
Разликата е че у нас мутри не виреят.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имал някой лев настрана човечеца,инвестирал:)
12
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха! преди 10 години
Г-да журналисти.Вашият "мисловен" процес,във фризера,на температура минус 273 градуса ли се "разгаря"?Нима мафиот построил у нас мол се приема за инвеститор?Нима можете да квалифицирате,една пАрисмукачка,като инвестиция?Идва мафиотът,построява пАрисмукачката,изсмуква с нея колкото се може от вашите пари,чрез неговите ***,пробутани ви в мола и..офейква,като ви оставя един декор за филми на ужасите.И това "ентелектуакци",като вас,наричат,"инвестиция".
11
0
 
10
 
! Отговори
мими преди 10 години
До Трактор--да ама ние нямаме такива съдй , тоя гърчето де има 170 кораба ,негова банка , от там липсвали тия парички под формата на заем , но веднага ги върна, но го търсят за още 500мил евра , има и 251 фирми софтуер, така че ако иска да излезе ще му се наложи да продаде поне 10 кораба и пак ще лежи ,ама проблема при нас са съдийййййййййте, да си жив и здрав
10
4
 
2
 
! Отговори
хронист преди 10 години
молът беше открит на 21.04.2010 г., каква 2008 ви гони ??? тогаво всичко беше кал и тръни !!!!
9
3
 
15
 
! Отговори
CMCM преди 10 години
Спомняте ли си арестите на разни хора в България преди няколко години? Те бяха вследствие на спряните еврофондове. Нашите решиха да излъчат 2-3 "филма" и да замажат очите на Европа. Според мен същото се случва и с този гръцки предприемач. Уж съд, уж не знам си какво и накрая ще го пуснат. Думите мафия и корупция не са патент на България, просто при нас позволихме да си се ширят на воля... А ако пък го опандизят, то ще е защото е настъпил някой по-голям, а не защото е "скатал" народни пари...
8
1
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
всички моломе в българия са перачници на пари същото е и с хит в люлинняма хора високи цени но той си стои отворен толкова години вече
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тракторче, като си почнал с тези, да беше добавил и Цветанов, Борисов, Флоров, Фидосова... И има още стотици такива! Скоро ще свършат паричките за форумно облъчване и ще ходите да садите картофи май ;)
6
1
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
За онзи от Ловеч е малко трудно доказуемо, да не говорим, че точно това си беше и скалъпено. От друга страна, колко други освен него са строили завод след 1989?
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога и у нас ще има арести ??
4
0
 
9
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
Сянката винаги е хубаво нещо или пък не
3
9
 
19
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
До ТракторА г-н Плевнелиев и г-н Прокопиев които източиха фонд Доверие със сто милиона лева!? От твоите моите и нашите пари!?
2
5
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Този е...пладнешки кокошкар,обявен за голям...инвеститор.Има поне 100 наши перковци,по...инвеститори от него.Но факта си е...факт,гръцките власти са го арестували,до доказване на невинноста му.При нас е...обратното;не арестуват,макар че има десетки сигнали и доказателства за...източване и далавери.Може гърците да са...мързеливи,ама правосъдните им чиновници,вършат работа.
1
4
 
41
 
! Отговори
отдалеч преди 10 години
гърците дори и в криза,винаги ще са по-добре от българите.справедливостта е в основата на благосъстоянието.у нас имаше един от ловеч със синчето си с подобни обвинения,ама нещо далаверата се покри.