МВР стяга редици срещу битовата престъпност в 15 рискови области

От понеделник пращат там повече полицаи
142
МВР стяга редици срещу битовата престъпност в 15 рискови области
Светлозар Костов. Снимка: архив, БулФото

МВР определи 15 рискови области в страната, в които ще концентрира силите си за борба с битовата престъпност.

Главният секретар на ведомството Светлозар Лазаров заяви, че "най-горещите" райони са Видин, Враца, Монтана, Плевен и София-област.

Сред най-големите проблеми за полицията в София са кражбите на коли.

Към тези райони ще бъдат насочени повече полицаи и ще бъде увеличено количеството гориво, което те ще могат да използват.

В критичните райони ще бъде ограничено и командироването на служители на МВР към границата с Турция. Мерките ще влязат в сила от понеделник сутринта.

От понеделник целият състав на жандармерията поема задачи по охрана на малките населени места, заяви главният секретар на МВР.

От полицията организират и профилактика на криминалните структури и проверки на заложните къщи, както и на незаконните депа.

Освен с гражданите от МВР разчитат да подобрят взаимодействието си с частните охранителни фирми.

В понеделник областните директори на МВР започват да търсят кметовете на общините, за да изготвят съвместни планове за справяне с битовата престъпност.

Лазаров оповести конкретни данни за определени населени места, които са обект на засилен медиен интерес напоследък във връзка с извършени кражби и грабежи.

За врачанското с. Малорад статистиката е следната : за 2010 г. - 71 регистрирани престъпления; за 2011 - 69; за 2012 - 41; за 2013 - 33.

С.Баница, област Враца: 2010 г.- 33; 2011 г. - 17 регистрирани престъпления; 2012 – 22; 2013 – 13.

За с.Коиловци, област Плевен статистиката сочи следното: за 2010 г.- 29; 2011 – 40; 2012 г.- 25; 2013 г. – 37 регистрирани престъпления.

С.Мечка, област Плевен:  2010 г.- 25; 2011 – 39; 2012 – 21; 2013 – 13.

За с.Бръшляница, област Плевен данните сочат за 2010 г.- 13; 2011 – 16; 2012 – 16, 2013 – 5 престъпления, определяни като битова престъпност.

С. Яворово, област Пловдив : 2010 – 4, 2011 – 7; за 2012 и 2013 липсват данни за регистрирани престъпления.

Светлозар Лазаров подчерта, че въпреки намалението на регистрираните престъпления на места „цифрите не ни топлят“. Съпричастни сме към проблемите на хората и затова сме взели конкретни мерки, които скоро да бъдат усетени от обществото, каза главният секретар на МВР. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Форумци,представете си го този другар препасан с необработена кожа от някакво животно и лък в ръката...
48
0
 
13
 
! Отговори
селтак преди 10 години
Факт е че хората в малките населени места не са виждали полицай не от месеци,а от години,факт е че тези хора са ограбвани десетки пъти и отдавна не вярват,че полицията иска да се справи с битовата престъпност,факт е че все по често хората по тези места плащат на частни охранителни фирми които да пазят имуществото и животът им от крадците,факт е,че и малкото заловени от полицията битови престъпници почти винаги не стигат до съд,а осъдените са за унизително кратък период(под 1г.).
47
3
 
10
 
! Отговори
ОЦЕОЛА преди 10 години
С какво ще я бориш тая престъпност, г-н главен секретар От теб по-голям лъжец няма. В края на краищата кого съкрати? Точно тия които са на улицата.От канцелария престъпност не се бори ***.А ЗАБРАВИХ ТО И ТИ СИ КНИЖЕН ПЛЪХ.
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ни пращайте полицаи, а вземете адекватни мерки и наказания, които да спрат произвола. Полза от охрана няма, когато наказанията са малки и нещата се повтарят.
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е по *** и от волен сидеров.
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро ходих до Одрин за първи път. Българин съм и ме е срам за България! Не видях нито един просяк, нито един клошар. Оставяш колата със цялата стока на паркинг заедно с ключовете и всичко си е на мястото. В магазините парите са по масата, но никой не пипа! На влизане в родната БГ и EU се вижда една избледняла срамна табела на която едвам си личи, че това е Р. България. На безмитната им зона има десетки българи дето се "опаковат" разбирай облепващи се с тиксо и кутии с цигари българи.
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА КОМУНИСТИТЕ ИМАТ ТРИМА КОИТО ЗАСЛУЖАВАТ УВАЖЕНИЕ-БЛАГОЕВ-КАЗА''СЕПТ.ВЪЗСТАНИЕ Е АВАНТЮРИЗЪМ С НАПРАЗНИ ЖЕРТВИ-''ТРАЙЧО КОСТОВ-ИСКАШЕ ТЪРГОВИЯ И СЪС ЗАПАДА-ПО НАРЕЖДАНЕ НА СТАЛИН ГО ОБЕСИХА--'СТАНКЕ ДИМИТРОВ-ИСКАШЕ ОТДЕЛНА МАКЕДОНСКА КОМУН.ПАРТИЯ И НЕГО УБИХА И Н.ПЕТКОВ/ЗЕМЕДЕЛЕЦ/ОБВИНИ ДИМИТРОВ ЧЕ Е ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ,СЛУГАИНА СТАЛИН.ОВА СА ХОРАТА ЗАСЛУЖАВАЩИ УВАЖЕНИЕ
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това хубаво като идея, ама къде са полицяите по улиците, патрулите? От кога не съм виждал полицай да се разхожда и да оглежда!! Не излизат от колите и кафентата. Полза няма, и хиляда да са в селото ако са по колите! ИЗЛЕЗТЕ НАВЪН БЕ! РЕШЕТЕ ПРОБЛЕМИТЕ! ЗА ТОВА ВИ ПЛАЩАМЕ!
41
1
 
5
 
! Отговори
BOC преди 10 години
Този е типичен МИЛИЦИОНЕР - ***, че чак дрънка!Не може да се сравни по нищо с онова младо момче, Калинов.Боже,Боже, каква простотия лъха от този екземпляр!
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От коя кравеферма е този юнак...?Ооооо,от кое село е...?
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам референдум за свободно притежание на бойно оръжие! Голяма стрелба ще падне! И ще си върнеме държавата.
38
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знае ли глав. секретар колко жалби и престъпление не се регистрират и колко от хората вече нямат доверие в МВР и не се жалват щото е безмислено?
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За това с оръжието може да ни помогне Василев и ЦРУ-то!)))
36
0
 
11
 
! Отговори
; преди 10 години
Това е жарта коята погубва България ,не сигурноста насилието над хората убиване на нашите баби по домовете беэащитни эа 5лв ограбване на имущество животни,това кара хората да не се мотивират да эаработят и эаминават эа терминал 2,трябва да го направите това което каэвате на дела,а вие го направихте на прикаэки эа сега,много е лесно ,всички энаете кои са и кой ги кара да правят това,и эащо,явно медийно го эапочвате,направете нещо
35
0
 
18
 
! Отговори
Омонимен преди 10 години
Дори до всеки *** да стои полицай, престъпност ще има. Ако не се либерализира закона за притежанието на оръжие, ако не се промени статуквото, където едва ли не нямаш право да се защитиш дори в собствения си дом, защото впоследствие може да бъдеш осъден, нещата ще си останат такива, каквито са. Всичко останало са жалки опити за хвърляне на прах в очите на изстрадалия народ.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Парижанин, живеещ близо до Площада на републиката във френската столица, решил да изчисти квартала си, като напада с киселина роми, пише френският сайт Медиар.Той действал още от лятото, но едва сега едно от ромските семейства подало жалба. Около този площад живеят главно румънски роми, посочват медиите. Ръката на жена обгоряла при едно от нападенията.Последното станало на 16 януари, когато мъжът изсипал киселината върху дюшек, на който седяло ромско семейство.Полицията е започнала разследване, за да намери нападателя, който според свидетелите действал сам.Повечето роми не са се опла
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви милиционери имаше навремето, хали! Там където работех старшината ако не "съветваше" някой и друг римлянин, сън не го хващаше. Днешните гледат да си нямат ядове...
32
0
 
6
 
! Отговори
trut преди 10 години
Ауу, сега вече се чувствам спокоен...Щом МеВиРе-то ще се бори с битовата престъпност.Чак ся ,след 20 години, ще си взема кокошки за двора,че много ги крадяха братята роми.Ам самоедно ме притеснява-ко ли ще да папкат тия ромчета/наши братя/, че гледам броят им нарастна трикратно през годините.
31
0
 
8
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
до 33: "Tройната коалиция RELOADED" това пише :)
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DO 37Това което става в България е етническо прочистване,замислете се има ли една обрана *** къща или изнасилена и убита *** DOBRE 4E IMA MILSESHTI BULGARI KATO TEB REALNO ,NO ZA SAJELENIE 90 % OT BULGARITE OSHTE SPYT ZIMEN SYN , TRIABVA DA SE NAPRAVI NESHTO BULGARINA NAI POLSE DA SE SYBUDI