25 сигнала за изборни нарушения са подадени в МВР за денонощие

От началото на кампанията те са 136
1 окт 2014 17:22, Анисия Иванова
3
25 сигнала за изборни нарушения са подадени в МВР за денонощие
Архив: Булфото

25 сигнала за нарушения на изборния процес са подадени в МВР за едно денонощие – от 9.00 часа на 29 септември до вчера сутринта, съобщиха от ведомството.

17 от тях са регистрирани на тел. 112, на откритата телефонна линия на МВР са постъпили два сигнала, а на открития имейл адрес е приет един сигнал от от гражданска асоциация. За установени нарушения и злоупотреби с избирателните права на гражданите са образувани две досъдебни производства, един е задържан. Издадените предупредителни протоколи по Закона за МВР са 90.

Още по темата
На 29 септември в дирекцията са издадени 3752 лични карти. Общият брой на издадените лични карти за периода 12 септември - 29 септември е 38 230.

С оглед осигуряването на пожарна безопасност на обектите, свързани с подготовката и произвеждането на изборите, на 29 септември са проверени 412 обекта.

От началото на предизборната кампания до 10.00 часа вчера са получени общо 136 сигнала за нарушаване на изборния процес.

От тях 86 са регистрирани на тел. 112. От стартирането на откритата телефонна линия в МВР до този момент постъпилите сигнали са 25, от които 11 - несъотносими към дейността на ведомството.

Шест са и съобщенията, постъпили на имейл адреса в Ситуационния център на МВР, два от тях са несъотносими към  дейността му.

За установени нарушения и злоупотреби с избирателните права на гражданите са образувани 24 производства, има един задържан. Съставени са 678 предупредителни протокола по Закона за МВР, допълват от ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе някой знае ли къде е изкупвателния пункт за гласовете. Нещо сме я окъсали с парите а като заведа и дъртите то туй като гледам ще е единствената далавера от тези избори