Хванаха двама, погълнали хероин - цяло кило капсули

Имали за цел да пренесат дрогата към Западна Европа
Обновена: 29 окт 2014 14:07 | 29 окт 2014 12:35, Анисия Иванова
5
Хванаха двама, погълнали хероин - цяло кило капсули
Капсулите с хероин, извадени от стомаха им. Снимка: МВР

Полицията в Благоевград задържа двама мъже, погълнали хероин, съобщиха от МВР. Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу тях и е постановила задържане под стража за 72 часа.

Специализираната полицейска операция е проведена в понеделник. В нея са участвали служители на ГД “Криминална полиция” и ОДМВР-Благоевград под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград.

Акцията е предприета след  информация за двама мъже, които възнамеряват да погълнат хероин, за да го трафикират към Западна Европа.

Около 18.00 часа, в района на ГКПП – Кулата за проверка бил спрян лек автомобил "Мерцедес“ с благоевградска регистрация, управляван от К.К на 49 години от Гоце Делчев, криминално проявен, осъждан в България за самоуправство, осъждан също и в Гърция и Франция.

В колата пътували Б.Б. на 51 години от Благоевград, регистриран в полицията за повреждане и унищожаване и осъждан в Италия, и Р.Ч. на 33 години от Гоце Делчев.

В хода на разследването било установено, че К.К и Б.Б същия ден са погълнали по 50 капсули хероин, с тегло около 10 грама всяка, общо към 1 килограм. Капсулите били изработени от пръсти на латексови ръкавици.

Двамата мъже са настанени в МБАЛ-Благоевград, където дрогата е извадена под лекарско наблюдение.

По случая е образувано досъдебно производство по член от НК. На двамата, погълнали дрогата, е повдигнато обвинение и с постановление на прокурор са задържани за срок от 72 часа, а Р.Ч след разпит, е освободен. Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: МВРдрогазадържани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари