Колата на Сертов преминала в Гърция, но бил ли е той в нея?

"Гранична полиция" няма достатъчно данни, че бившият шеф на ДАНС е напуснал страната
Обновена: 14 дек 2014 22:50 | 14 дек 2014 16:40, Красимир Ангелов
92
Колата на Сертов преминала в Гърция, но бил ли е той в нея?
Снимка: БТА

В голяма степен може да се каже, че автомобилът, с който има информация, че се е придвижвал изчезналият бивш председател на ДАНС Петко Сертов, е преминал на територията на Гърция, съобщи директорът на "Гранична полиция" Захарин Пенов.

"По отношение на господин Сертов от "Гранична полиция" не разполагаме с достатъчно данни, които да ни позволят да потвърдим дали той е преминал българските граници след 5 декември“, посочи Пенов, цитиран от БНР.

Още по темата
Той поясни, че по отношение на автомобила, който стана известен в публичното пространство, записите, с които разполага "Гранична полиция" от граничните пунктове, са предадени на екип от СДВР, които провеждат съответните действия.

"Министърът на вътрешните работи предостави информация, че в голяма степен може да се потвърди, че автомобилът, който евентуално се ползва от господин Сертов, е преминал през българо-гръцката граница. Граничният пункт Кулата-Промахон се намира на гръцка територия. Там работят нашите служители, там се осъществява граничният контрол. На този пункт няма изградено видеонаблюдение, съобразно правилата в Република Гърция“, посочи Захарин Пенов.

Той уточни, че въпросните камери, на които се позовават органите на реда, се намират до стария български пункт, през който се преминава, без да се спира.

Пенов посочи, че на този етап няма достатъчно данни, че Петко Сертов е преминал българо-гръцката граница. "Не бихме мигли да очакваме от един граничен полицай да запомни лицата на всички преминаващи”, допълни Захари Пенов.

Малко по-късно пред Нова телевизия съпругата на Петко Сертов потвърди, че мъжът й е изчезнал без да взима международния си паспорт. Полицията в Благоевград работи и по сигнал на местна екскурзоводка, че е видяла бившия шеф на ДАНС и възрастен мъж да се разхождат в Самуиловата крепост край Петрич. По думите й, това се е случило ден, след като Сертов е изчезнал от дома си.

Както Dnes.bg съобщи, тази сутрин вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че автомобилът на Петко Сертов е напуснал територията на България в посока Гърция. Както е известно, бившият председател на ДАНС е в неизвестност от 5 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
8
 
! Отговори
Калимера ! преди 9 години
"Колата на Сертов преминала в Гърция, но бил ли е той в нея?"Не. Сертов не е бил в колата. Тя сама, без шофьор е преминала в Гърция.
64
4
 
8
 
! Отговори
КОКО преди 9 години
Стига вече! Писна ни с този червен *** Сертов! Свършиха ли се другите теми в Бългория! Половин България се удави, а Вие-Сертов-тук, Сертов-там........!?Баста.......!
63
0
 
6
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Сигурно няма голямо желание да бъде ударен на пешеходна пътека и за това по-добре жив и в неизвестност отколкото тъжна вест по медиите.
62
0
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Може пък човека да е решил монах да стане на Света гора. Да бие клепалото и да бели фъстъци.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Граничар да си днесКелепира да вървиЗатварят си очите с ....
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сертов е похитен от агенти на турското разузнаване, отвлечен е през Гърция и сега е подложен н брутални разпити в Анкара. Всичко ще си каже там, няма мърдане.
59
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 9 години
Вече Бермудският триъгълник има достойна конкуренция.
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е КАК ДА НЕ РАЗПОЛАГАТ С ДАННИ? НАЛИ НА ГРАНИЦАТА ТИ ГЛЕДАТ ЛИЧНАТА КАРТА. И ТЕ ЦЪКАТ В КОМПА. ИЛИ ТОЗИ Е ПРЕЛЕТЯЛ НАД ГРАНИЦАТА? Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При Коце Маца е,в Африка,на сафари.Ако искат да открият някого,ще го открият.За мен темата е изчерпана,те и без това знаят къде е
56
0
 
12
 
! Отговори
Opela преди 9 години
От казаното от МВР разбирам, че колата е стигала до границата с Гърция, поколнила се е 3 пъти и си е дала малкото талонче на органите. После без водач е отпрашила нататък.Абе тия закакви ни имат от службите?
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По отношение на господин Сертов от "Гранична полиция" не разполагаме с достатъчно данни, които да ни позволят да потвърдим дали той е преминал българските граници след 5 декември.Циркът е пълен. Или има данни или няма. Какво е това "не разполагаме с достатъчно данни" - оправдание или успокоително.
54
0
 
2
 
! Отговори
Кой преди 9 години
кой,кой,назначи ДС за Можеш????
53
0
 
3
 
! Отговори
do 57 преди 9 години
hei sladur, uspokoi se :)choveka si e dobre - dans go kriyat, policiata go "tarsi",igrata "apashi i strajari" prodaljava s nov versia "partizani i yataci" i nov aps sergei kocek "zagubenite doku, doku"
52
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
МИЛИ ХОРА!ОСТАВЕ3ТЕ ЧОВЕКА НА МИРА. РАЗКОСТИХТЕ ГО. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ИМАШЕ ЕДИН ВЪНШЕН МИНИСТЪР, КОЙТО ИЗДАДЕ НАШЕТО РАЗУЗНАВАНЕ С ДВЕ ДУМИ ГО ПРЕДАДЕ. ЧОВЕКА Е ВЗЕЛ МЕРКИ ЗА СЕБЕ СИ. ЕДИН ЖИВОТ ЖИВЕЕ И МНОГО ЗНАЕ. НА НЯКОЙ НЕ ИМ Е УДОБНО ТОВА.
51
0
 
4
 
! Отговори
Аделин преди 9 години
Лицето Сертов откри ли го държавата?Данъкоплатеца плаща за селски тарикати.Тарикати,които НИЩО не са направили за държавата.
50
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много хора ще изчезнат, за да се спасят от народната любов, когато излезе истината за разграбването на България от политико-олигархичната ционистка мафия. Цветан Василев е казал, че ако каже истината държавата трябва да се рестартира и всичко да започне на ново и чисто. Е кой има интерес истината да не излезе, ами престъпниците и продажниците, които управляват България вече 25 години, всички до един ционистки марионетки, демократи. Много скоро ще горите в ада *** крадливи, много скоро...
49
0
 
20
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Гранична полиция са ясни - гледат кой каква стока кара, искат документите, ако се редовни направо удрят на просия. ***. Празни коли не поглеждат!Колкото до Сертов, той със сигурност има от най-скъпата стока - информация.
48
0
 
1
 
! Отговори
До Абе вижте преди 9 години
До Абе вижтеАма ние видяхме,че простотията и нагона нямат граници.Хемингоеи го е казал,но простака си е същия.
47
1
 
28
 
! Отговори
neo преди 9 години
тежко и горко на таз държава. Забележете изказване на министър. " До голяма степен можело да се твърди" хахахаххаАбе или е минала колата или не е , какви степени има тука. Малко съм бременна, полубременна и нацяло. *аси глупостите. Може ли толкова глупави хора да са на върха в милата ни родина бе. Трагедията е пълна. Амин
46
2
 
5
 
! Отговори
Абе вижте преди 9 години
Абе вижте му вида, този нито жена ще го погледне, нито пък той в последните 10 години се е сетил за жена.