Продажба на контрабандни стоки засече полицията в Търговищко

Предлагали се в осем от девет проверени магазина
Обновена: 2 фев 2015 15:51 | 2 фев 2015 15:28, Камелия Цветанова
3
Продажба на контрабандни стоки засече полицията в Търговищко
Снимка: Булфото, архив

Продажба на контрабандни стоки от защитени марки установи полицията в търговски обекти в Търговищка област.

Специализираната акция е била за противодействие на престъпления и нарушения на правата на интелектуалната собственост, уточняват от Областната дирекция на МВР.

Проверени са били девет търговски обекта в градовете Търговище, Попово и Омуртаг. Установено е, че в осем от тях се предлагат за продажба общо 347 броя стоки, означени със защитени търговски марки, без съгласието на притежателите на изключителното право за това.

За констатираните от контролните органи нарушения са образувани общо две досъдебни производства по чл. 172б, ал. 1 от Наказателния кодекс и са съставени осем акта за установяване на административно нарушение по Закона за марките и географските означения.

В операцията са участвали служители на сектора "Противодействие на икономическата престъпност" в ОД на МВР в Търговище и на Патентното ведомство на България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Борисов преди 9 години
В миналият мандат на свинята и аз държах 4 хранителни магазина , обаче за месец ми направиха многочислени проверки и 3 глоби за 15 бона и веднага реших да затворя този бинес който както се казва едва оцеляваше.. 60 човека останаха без работа , вече не плащам данъци , лежа по цял ден гледам офертите за почивки в чужбина , и при всяка възможност дърпам мазни псувни на тоя с голямата Тиква
2
1
 
0
 
! Отговори
Обществото преди 9 години
Дойде свинята борисов на власт , данъчните пак ще се увеличат петорно , след два месеца няма да остане не затворен магазин
1
1
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
Голяма акция голямо нещо. Хванали маратонки от Турция дето е 5 лв. бройката :D хаха, браво бе, голям удар на полицията.Вместо да хващат галошите от Турция, що не вземат да хванат хероина който е за милиони, ами хващат галошите за 100 лева?