Блъснаха 8-годишно на булевард в Сопот

Шофьорът бил непълнолетен, твърди майката
Обновена: 4 май 2015 16:44 | 4 май 2015 16:20,
38
 Блъснаха 8-годишно на булевард в Сопот
Блъснатото дете. Снимка: Dnes.bg

8-годишно дете беше блъснато на главен булевард в Сопот. Това се случило около 10,30 часа тази сутрин. Момиченцето е тръгнало да пресича пътното платно, когато е връхлетяно от автомобил.

"Блъсна я момче, което няма години и няма книжка, искам да се изследва за наркотици", разказа пред Dnes.bg Донка, която е майка на 8-годишната Гергана.

Тя твърди, че шофьорът й предлагал пари, за да не съобщава в полицията за инцидента, но тя отказала.

На място е пристигнал екип на Бърза помощ, който е прегледал пострадалото дете. То е с натъртен таз. Водачът на автомобила е разпитан в полицията. Той е ученик в сопотската гимназия и по време на инцидента е бил в колата с четирима негови приятели.

"Колата леко караше, докато пресичах и изведнъж засили и ме блъсна", разказа пострадалото момиче. Детето и родителите му са в шок от преживения ужас.

"Той добре, че я прехвърли нагоре и я хвърли отстрани, а не мина през нея. Дори спирачки нямаше колата", споделя вуйчото на момичето – Антон.

Според хора от района всекидневно на този булевард шофьорите карат с несъобразена скорост. В районното управление в Карлово бяха разпитани очевидците на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Григор преди 8 години
Ограниченията за скоростта не са случайни, те са тази скорост на движение, при което и най-некадърният и флегматичен шофьор (с книжка) да може да отреагира. Това не означава че няма други с много по-бързи реакции, които могат да реагират при по-висока скорост. По моите наблюдения ограниченията у нас са с около 20км/час под нормалната скорост за реакция. При това положение карането с 20-30км/час ПОД максималната скорост по закон на даден пътен участък трябва да бъде наказуемо също като обратното.
27
2
 
5
 
! Отговори
Абе преди 8 години
че шофьорът е виновен - виновен е, ама да се повдигне и обвинение на майката, че е оставила малолетната си дъщеря да пресича сама оживено кръстовище! Била е наблизо, видяла е всичко, а защо не я е държала за ръката? Дали не е нарочно, за да съдим после шофьора?
26
0
 
10
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Очевидно защото съм шофьор съм написал какво мисля по въпроса. Очевидна е и другата истина - българина мрази да се съобразява с другите - било то водачи или пешеходци. До 26 - аре да ти кажа само, че от бавно каране умрелите са значително по-малко отколкото тези превишили скоростта. Речи-кажи на всеки репортаж с умрели става въпрос за някой карал бясно и излезнал от пътя. Според разказа на момичето колата се е движела бавно и после се е засилила като е почнала да пресича. Как ще коментирате ?
25
0
 
8
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
Улиците са пълни с шофьори *** убийци.... Предлагам полицаите от КАТ да проведат широкомащабна акция, при която проверките на пътя да се извършват от полицаи, включително с мобилни камери, на изненадващи за шофьорите места. Ако е необходимо да се направят законодателни промени в тази връзка. Сега масово шофьорите спазват скоростта само на местата, на които реално са поставени камери...после газ до дупка...т.е. няма ефект от камерите...никакъв...и солени глоби..много солени!!!!
24
1
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
В момента е отвратително да се кара в Сопот ,половината улици са затворени заради ремонт а другата половина,току що ремонтирани са кръпка до кръпка и Софийските задръствания са нищо спрямо това което се случва по оскъдните Сопотски улици.Средната скорост по скорост клони към 5км/ч отколкото 50км/ч а колите са толкова наблъскани че движение със 50км/ч е толкова несъобразена скорост колкото да караш с 300 по магистрала.
23
7
 
7
 
! Отговори
До 25 БГ преди 8 години
Нищо общо няма между по-бавното каране и несъобразената скорост. Може точно защото си карал по-бавно да стане произшествие и като следствие от произшествието КАТ те наказват за несъобразена скорост. Ако мшеж да мислиш, веднага би трябвало да се сетиш, че несъобразената скорост се появява само след произшествие и никога преди него, т.е. несъобразената скорост е скоростта, с която си шофирал по време на произшествието, ако е станало произшествив, иначе не си бил с несъобразена скорост.
22
2
 
16
 
! Отговори
До БГ преди 8 години
Очевидно не си шофьор щом не схващаш, че несъобразена скорост няма като нещо, което можеш да определиш. Идеята е, че трябва да можеш да определиш по време на пътуването коя скорост е съобразена и коя не е, а това никога не можеш да го направиш. Ако ще и с 1 км/час да шофираш, стане ли произшествие КАТ ти лепват несъобразена скорост.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Илияне, спиш ли спокойно ?Съвестта мъчи ли те ?Всички вие продажни журналисти се грижите блатото наречено България да става все по-голямо.Защо ми изтри коментара ? Защо скри истината ? Ти разпита ли "очевидците" ? Всички от ромски произход като пострадалата.Да се чуди човек случайни ли са очевидците или са стоели и чакали нещо да се случи ?
20
3
 
6
 
! Отговори
Експерт след 20 мин. преди 8 години
От това ,което пишете става ясно ,че знаете,че вашите синове не стават за нищо и никога не бихте пуснали дъщерите с тях.Защо застрашавате останалите?
19
4
 
1
 
! Отговори
Баи ганьо преди 8 години
Надминахте ме браво можело да има по *** от мен
18
4
 
12
 
! Отговори
избухнал преди 8 години
Няма значение дали е с лакирани нокти..Тя е нечия дъщеря.И животът й зависи от чукундура,платил да вземе книжка.Кой е виновен?
17
6
 
15
 
! Отговори
zver преди 8 години
Ако съм баща на момичето,,на тоя *** с колата..директно му сменям физиономията с токати и ритници..после едва ли ще посмее да се kачи пак
16
3
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
Минаваш пеша ... агаля , агаля ... и да не забравиш да светниш ламбите ей ... ще се глобяваме да знайш !
15
2
 
6
 
! Отговори
31924 преди 8 години
Благодаря на журналята. Вече ще знам, че в Сопот имало БУЛЕВАРД...
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Младежът е карал бавно ..... значи е карал с несъобразената скорост.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези хора от района може ли да ме светнат с каква скорост да карам там, за да бъде скоростта ми съобразена? Да не би само да повтарят без да се замислят катаджийските глупости?
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера минах през Сопот. Пътят беше отвратителен, а безумните ограничения от КАТ на скоростта направо те приспиваха. Вместо да се внимава повече, при ниска скорост човек се разсейва и винаги може да се случи такава случка. Верочтно това е и станало.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е била майката на момчието и защо не си е пазила детето? Не може да остави 8 годишно дете само да пресича главен булевард. Колкото до шофьора, информацията от КАТ е поднесена много манипулативно и не мога да го коментирам.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Несъобразена скорост няма или по-точно няма как да определиш една скорост като несъобразена преди да е станало произшествие. След произшествието КАТ автоматично те парви виновен заради несъобразена скорост. Това е понятие вакарано в закона от КАТ, за да бъдем винаги виновни, колкото и много да се съобразяваме с всичко, за което се сетим. С това понятие КАТ вреди най-малкото на статистиката, а оттам и до мерките, които трябва да се вземат за да има по-малко произшествия, т.е. КАТ вредят.
9
7
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
По себе си ли съдиш ?