Шофьор на кола уби велосипедист

Колоездачът е нарушил правилата за движение
15
Шофьор на кола уби велосипедист
Снимка: Булфото, архив

Велосипедист на 73 години е загинал на място при катастрофа на булевард "Добруджа" в Добрич, съобщиха от ОД на МВР.

Колоездачът не се съобразил със знак за път без предимство и навлязъл в кръстовището, където бил ударен от лек автомобил "Нисан".

Шофьорът на леката кола - А.А., на 47 години, е дал отрицателен резултат при тестването за алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не го е убил а колоездача се е самоубил не може само защото си водач на мпс да носиш вина за действията на друг.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Застанете на пешеходната пътека на южния парк и вижте как профучават по зебрата велосипедисти с малките си деца , а просто трябва някой да застане и да им пуска по една летва в спиците
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези, които категоризират ВСИЧКИ велосипедисти като безотговорни и неспазващи правилата, за мен са абсолютни ***!Голяма част от шофьорите се отнасят с велосипедистите като с неудушевени предмети, а вероятно плюещите тук са е те такива. Конкретно за случая по-горе:С голяма пачка в джоба всеки жиновен у нас става невинен./ Справка: убитото дете на тротоара от пияният граничен милиционер/.
10
2
 
8
 
! Отговори
Велосипедист преди 8 години
Виждам, че сте малко емоционални, но моля не слагайте всички велосипедисти под общ знаменател. Неадекватното поведение на пътя се забелязва и от 3-те страни: пешеходци, шофьори и колелоездачи. Проблема е в манталитета ни, не в поведението на определена група от хора.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А по закон велосипедист на възраст над 12 години няма право да се движи по тротоара! Няма право да ползва пешеходните пътеки като такива ако е върху велосипеда си. И също трябва да се възприема с габаритите на лек автомобил от другите участници в движението. Преди всичко той самия трябва да е наясно с правилата за движение. В други страни има нещо като свидетелство за правоуправление на велосипед. Нека да го въведат и тук. Не може да пресичаш прерз 9 платна в насрешното брат.
8
1
 
2
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Коментарът/ както казват/ е излишен. Преди 30/тридесет/ години видях три неща в ГДР, за които и ние си имаме / и тогава и сега/ закон, но у нас никой не го спазва! 1/Обозначаването на препятствие за през ноща на улица в населено място и осветяването му 2/Имаха си конски каруци. Всичките в ярко жълт цвят, с големи черни номера и съответните жълт и червен фенер на левите климии 3/ Колоездачите бяха със светлоотразителни жилетки и каски! Всичко точно като у нас....Преди 30 години в ГДР.
7
1
 
9
 
! Отговори
xxx преди 8 години
Лично съм бил свидетел , как жена тръгвайки да пресича на пешеходна пътека ,беше отнесена от велосипедист движещ се в насрещното покрай тротоара. Жената даже не успя да го види!Да не говорим, че най-редовно колоездачите въобще не спират на червено и си карат както те си знаят!За съжаление това са резултатите!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България Велосепедиститите са се разгащили Тотарнобицат си почти в средата заобикаляйки неправилно паркиралите коли С слушалките в ушите и без светлинноотразителни елечета за каски дума и лаф да не става Наскоро имах случай с млад Ром извършващ нерегламентиран превоз на извън габаритен товар ОГРОМЕН ЧУВАЛ С ПЛАСТМАСОВИ ИЗДЕЛИЯ въпреки че товара се мени с Сезона например Зимата С колелата се извозва ТОПЛОТО дървесина Съчки ГумиТОВА Е В ВРЪЗКА С КОЛОЕЗДАЧИТЕ В БГ ЗА ФАЙТОНДЖИЙТЕ Е ДРУГА ТЕМ
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живееш 73 години и накрая те блъскат с кола
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писнало ми е от колоездачи-месершмите които прелитат през зебри и пешеходни зони, карат срещу движението, маневрите са им непредсказуеми. За спазването на знаците да не говорим. Така като претрепат 10-20 месершмита може да им светне под каските.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И без значение, че велосипедиста е бил изцяло виновен, сега шофьора ще го отнесе, нали? Да ви ***** на законите и правосъдието.
2
1
 
25
 
! Отговори
От описанието преди 8 години
спокойно можеше загалавието да е колоездач се самоуби неспазвайки предимство.
1
5
 
25
 
! Отговори
Вело Ездач преди 8 години
Ако велосипедистите спазваха правилата за движение по пътищата по-често - инцидентите щяха да са по-малко.