Бандата на Сънчо – малки сладоледени апаши

Разбивалили павилиони и отмъквали сладкиши, не пипали цигари и алкохол
3 авг 2015 07:00,
68
Бандата на Сънчо – малки сладоледени апаши
Снимка: архив, Булфото

Полицаите в Пловдив разбиха банда, ръководена от 9-годишно дете с прякор Сънчо. Хлапетата разбивали основно малки павилиони, от които задигали сладолед и безалкохолни. Децата били заловени, след като в 6-о районно в града били получени няколко поредни сигнала за атакувани лафки в квартал „Столипиново” и района.

При огледа униформените забелязали, че ключалките на вратите и на фризерите са разбити с голяма сръчност. Впечатление обаче им направило, че алкохолът и цигарите си седели. Липсвали само сладкиши, сокове и сладолед. Това ги навело на мисълта, че зад ударите може да седят малки деца. Така и се оказало.

При един от поредните обири полицаите успели да заловят Сънчо и двама негови приятели, на 9 и 12 години. Децата си признали всичко. Те обаче няма да бъдат наказани за кражбите, тъй като са малолетни и не носят наказателна отговорност.

Според статистиката на МВР с всяка изминала година се увеличава броят на непълнолетните и малолетните деца, които се водят на отчет в Детска педагогическа стая. Голяма част от тях живеят в криминогенна среда - единият от родителите лежи или е излежал някаква присъда. Кражбите са най-разпространените престъпления, извършвани от малолетните и непълнолетните.

Тийнейджъри, излезли във ваканция, ни обират през лятната отпуска. Подобна тенденция отчитат от МВР, където за последния месец има вече десетки регистрирани случаи на заловени младежи, които разбиват жилища, докато собствениците им са на почивка. Подрастващите не пропускат и магазини, както и квартални заведения, като набезите им стават все по-чести.

Последният по-голям случай е регистриран в Казанлък, разказаха от националната полиция пред "Монитор". Там разследващите заловили три момчета – две на по 18 и едно на 17 г., които разбили къща на улица "Панайот Хитов" в града.

От нея те задигнали електрическа китара, монитор, четири усилвателя и две тонколони. След като попаднали в ареста пък, си признали и за още престъпления. По-рано те опразнили гараж, от който взели три велосипеда и скъпи инструменти.

"Много от тийнейджърите прибягват до извършването на тези престъпления, защото са най-лесни. Те искат да ходят на море, да си купуват скъпи неща и да харчат по заведения. Такъв модел за подражание им се налага постоянно. А най-лесният начин да се впишат в това е, като откраднат нещо, защото родителите им нямат възможност да им подсигурят стандарта, който те виждат по музикалните клипове. Освен това нямат морални устои, които да ги спрат да счупят прозорец и да влязат в жилището", обясниха пред "Монитор" полицаи, ангажирани с разкриването на подобни престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И след като се ЗАМИСЛИЛИ дълбоко и провели безчет оперативки и акции решили че това са деца....ХААААХАХА..... ХААААХАХАХА....ВЕСЕЛ ДЕН!
17
5
 
34
 
! Отговори
Белене преди 8 години
Трябва отново да отворят Белене и да изпратят там Сънчо и бандата му.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спасиха България.
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този сънчо е нещо като бъдещият Лионел Меси във футбола, само че по отношение на кражбите.
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е, щом като в страната ни има издигнати паметници на бивши разбойници и крадци на всеки площад и кръстопът! И този Сънчо като порасне още малко може да убие някой 14 годишен юноша и ограби пощенска кола и ей ти още един герой от национален български калибър!
13
0
 
13
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Най-хубав е коментар 4 със неговия финал ! Ей сегинка ще потърся пепел от липа, ще си посипя главата, и така ще ходя докато умра ! Добре, че ме "светна" този писач. Аз де да знам, че аз съм виновен за оплячкосването на туй, где се вика България. Че аз унищожих промишленост и земеделие и натирих децата си по чужди краища. Че внуците ми растат говорейки българския като . То голяма вина, голямо нещо. Да взема да скоча от 10-я етаж ли или да се удавя като датчанин на Слънчев бряг ?
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие питате ли се защо Тиквата е толкова тлъст сега -като дете е организирал банди за крадене на свинска мас и разбиване на сладоледаджийски будки, след това като СИК-аджия е рекетирал магазини и е ял безплатно филии със свинска мас и сладолед за десерт.Сънчо - бъдещият министър-председател на България (подкрепен от хелзинския комитет)
11
2
 
13
 
! Отговори
Няма друго решение преди 8 години
Между залавянето на малолетните и непълнолетни престъпници и пускането им, понеже не подлежат на наказание, трябва да се предвиди период за получаване на вразумяващи съвети в мазето на местното РПУ. На всеки по-як старшина да се даде по едно удостоверение за владеене на ефикасни педагогически умения.
10
1
 
31
 
! Отговори
Предложение преди 8 години
Родителите на крадливите непълнолетни да върнат до стотинка, слихвите, всички пари, които са получили като надбавки, помощи и други бонуси по повод на това, че имат дете (деца).Питам се, 9-годишният "Сънчо" и компанията му откъде са придобили тази изключителна ловкост при разбиването на ключалки? Да не би и в този случай да става въпросза специално обучение, което завършва с "изпит"?
9
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сънчо на 9 години вече е мафиотски бос на група от трима за крадене на сладолед, сладкиши и сокове.Ако не се разболее от захарна болест или нещо свързано с голямото количество на калории, то на 19 години ще бъде бос на мафиотска група нещо като СИК,а на 29 години ще може да замени Тиквата от тежката длъжност министър-председател.Услужливите медии ще му присвоят научната длъжност Доктор на Сладоледените науки,а неговото правителство ще изтегли заем от 1600 милиарда за изплащане на стари дъл
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този на снимката от бандата ли е?!
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези са бъдещите български национални герои! След време портретите им ще кичат пантеона на българските национални герои наравно с другите крадци, разбойници и хайдути от отминали времена!
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все едно нищо не са направили нали?Нали след още пет години ще почнат да убиват.
5
0
 
9
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Ще събера една банда за народни поръчки,ще се отнемат само ностните кърпи и химикалките на народните претставители и депутати!!!
4
1
 
18
 
! Отговори
ТВУ преди 8 години
Техникум за Вътрешна Украса няма ли за тези?
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на хлапетата! Сега може да започвате да ми слагате минуси!
2
3
 
18
 
! Отговори
факт преди 8 години
Зоопарковете имат нужда от храна !!
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромският сънчо напишете бе.