Откриха простреляно 10-годишно дете в габровско село

Момчето е починало от раната си в болницата в Севлиево
10
Откриха простреляно 10-годишно дете в габровско село
Снимка: Булфото

10-годишно момче почина, след като е било намерено в безпомощно състояние с огнестрелна рана в габровското село Добромирка, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Сигналът е получен вчера около 13.10 часа, на тел. 112 от съсед, който бил потърсен за помощ от 13-годишната сестра на детето. Изпратеният на място медицински екип транспортирал пострадалото момче в Центъра са спешна медицинска помощ в Севлиево, където то по-късно починало.

В областта на гърдите му била установена огнестрелна рана. При огледа на място в къщата, в едно от помещенията на втория етаж, са намерени преработен газ-сигнален пистолет и гилза на пода. Открити са и 8 патрона.

Оръжието и боеприпасите са иззети.

По време на инцидента родителите на децата, които са граждани на Великобритания със статут на постоянно пребиваващи в селото, са били извън жилището.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Габрово, в Районно управление-Севлиево е започнато досъдебно производство.

Говорителят на прокуратурата Людмила Рачева съобщи, че събраните досега доказателства посочват, че не се касае за извършено убийство и няма данни за намесата на друго лице. Според прокуратурата вероятно детето само се е простреляло по невнимание, докато си играело с пистолета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
9
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Семейството са пакистанци. Мюсюлмани. Защо му е трябвало на този мирен и кротък човек от "умерената"опозиция да преработва газов пистолет в боен при условие че е незаконно и подсъдно? А линейката пристигнала час и петнадесет минути след първия сигнал. И това не е работа.
8
0
 
16
 
! Отговори
Момо преди 8 години
То в Европа и да хръмнеш някой влязъл посред нощ у вас пак е проблем.Единственият начин е да го гръмнеш и да го заровиш някъде, за да не го намерят.
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е първия случай на дете гръмнало се с пистолета на баща си щото го е оставил на чекмеджето!!вина имат родителите, че не са му обяснили колко опасно е оръжието и да не си играе с него!!!!
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
020Тези неща се държат в сейф по принцип, а не в някое чекмедже!----------------------------------------Не по принцип, а по-закон.----------------------------------------По закон не може да преработваш газ-сигнални пистолети за стрелба с бойни патрони!!!
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МомоТова са незаконни оръжия - преработени от газови.Но хората са принудени да се снабдяват с тях за самоотбрана, понеже процедурата за законно придобиване е много гадна - от типа "царя дава, пъдаря не дава".Това не ги оправдава - нито за незаконното придобиване, нито за това че не са опазили детето - просто обяснявам защо хората прибягват до тези оръжия.
4
13
 
4
 
! Отговори
Алов преди 8 години
Ха-хуа-ха ))))))
3
14
 
21
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Започна ловният сезон. Всички ловци особено по селата са като полудели по полетата. Не мислят и не си правят сметка , че може да има хора по полето , които да работят.Стрелят на посоки по пъдпъдъци, яребици, зайци- кой кого уцели и какво уцели.Хора преди да стреляте помислете .И така като стане белята пътища много и после........
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МомоНе по принцип, а по-закон.
1
3
 
38
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Тези неща се държат в сейф по принцип, а не в някое чекмедже!