Хванаха 25 афганистанци в бус край Приморско

20-годишният шофьор от Хасково се опитал да избяга
10 дек 2015 14:22, Анисия Иванова
7
Хванаха 25 афганистанци в бус край Приморско
Архив: Булфото

Полицията задържа край Приморско 25 афганистанци в микробус с хасковска регистрация, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Мъжете са хванати вчера сутринта. Първоначално шофьорът е избягал и изоставил чужденците. Минути по-късно обаче мъжът е задържан.

Служители от управлението в Приморско забелязали микробус "Форд Транзит" с хасковска регистрация. При проверка установили, че микробусът е с работещ двигател, без водач, като в купето му имало общо 25 нелегално преминали граница на България, самоопределящи се като афганистанци.

След оперативно-издирвателни и заградителни действия е задържан лек автомобил "Опел Вектра" с кърджалийска регистрация, който бил като "пилотен автомобил", съпровождащ микробуса.

В него полицаите открили избягалия водач на микробуса, който се е опитал да напусне местопроизшествието.

Шофьорът е на 20 години, направил пълни самопризнания. Повдигнато му е обвинение за каналджийство и е задържан за срок от 24 часа. Афганистанците са предадени на служители от отдела по миграция за настаняване в специализиран център.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
8
 
! Отговори
Анна преди 8 години
А защо всеки нелегално преминал границата не бъде осъждан на 5 години затвор? Но не да си лежи в килията и да протестира, че няма кабелна, ами да работи, то да речем пъища имаме много за правене........
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2Е даде, ама афганистанците отде да знаят че е така?
3
0
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
Това е наглост както от страна на премиера така и на МВР Бъчварова да говорят че положението с мигрантите е овла дяно че при положение няма ден в който да са задъжани във вътрешноста по няколко десетки незаконно преминали БТГ.На всичко отгоре заведоха Камеран да се похвалят как надежно си охраняваме границата която е външна на ЕС.Не казват на Камеран колко гранични полицаи са уличени в съпричастсни с каналджии и лично ги привеждат
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е стига де, Той каза, че имаме най-добре охраняваната граница в ЕС, даже заведе и Камерън да я види.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туристи са това, идват да открият сезона. Таз година по-рано.