Магазинерка обезвреди апаш с... дръжката на метлата

Жената запазила самообладание пред дулото на пистолета
15 фев 2016 15:00,
24
Магазинерка обезвреди апаш с... дръжката на метлата
Снимка: bTV

Опит за въоръжен обир в белослатинското село Търнава приключи неуспешно, след като магазинерката неутрализира въоръжения и маскиран нападател.

Всичко се случва към 21:45 часа снощи, малко преди магазинът да затвори. Крадецът с маска влиза, насочва пистолет към магазинерката, с другата ръка й подхвърля черна чанта и настоява жената да сложи в нея оборота за деня.

Видеокамерите в магазина заснемат целия екшън, който се разиграва не повече от две минути, като срещу дулото на пистолета се оказва 24-годишната Силвия Йотова.

"В първия момент, като влезе човекът, си помислих, че някой от нашите приятели се шегува, и не го взех въобще насериозно и му казах да си махне маската, защото тази шега вече не ми харесва, обаче после, като зареди пистолета, разбрах, че не е шега", разказа тя пред bTV.

Маскираният предупредил: "Това е обир": "Не ми каза директно "Ще те застрелям, дай парите", но каза "Ще стрелям, дай парите, дай парите", пистолетът не беше много голям, с гола цев, аз си помислих, че е играчка, но той дръпна веднъж и го зареди, произведе изстрел, не беше играчка".

За щастие, изстрелът попаднал в тавана. На кадрите се вижда как през цялото време магазинерката се отбранява с дръжката на парцала за почистване, няколко пъти дори успява да удари нападателя.

В касата е бил целият оборот на магазина за деня, но смелата продавачка успява да го опази и крадецът си тръгва без стотинка. Колежките на Силвия са изумени от постъпката й.

Смелата постъпка на жената е най-обсъжданата новина в селото днес. Случаят се разследва. Собствениците на магазина са категорични - ще наградят продавачката за самоотвержената й постъпка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
м б преди 8 години
Ето вече разбрах какво означава израза"да те цапардосат с мокър ***".
15
1
 
5
 
! Отговори
5 преди 8 години
Само да кажа , че в подобен случай парите се дават, основно правило ! иначе мн. тъжно.
14
0
 
3
 
! Отговори
3 преди 8 години
В схватка всичко е психология. Който издържи. И най-модерното оръжие може да засече. Както и всеки предмет може да стане оръжие. Всеки човек, закоравял в смъртта може да се уплаши. Никой не знае какво има в подсъзнанието, което командва особено в такива ситуации. Изненадата е много важен фактор. Безстрашието обезоръжава престъпника. Има начин. Само да имаш късмет да го откриеш. Никой не може да предрече изхода на една ситуация. Тя зависи от участниците. Другите нямат топки. Горко ако са мъже(
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Можела е и да го утрепе. Следващият път ще е по-подготвена.Таман ще се търкаля лигльото с откраднатите пари на пода, но полужив...
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно е преценила ситуацията ,а и 99% от такива селски крадльовци няма как да са въоръжени с бойно оръжие ,а с газиняци .Този в муфата, която се завива за изстрелване на ракетки е сложил гумено топче --толкова му е силата ,че не е могло да пробие окачения таван от гипсокартон,както показаха по тв. така че дойдели ви такъв навлек -смело бой с метлата ,а не е зле да имате под ръка и нещо по сериозно ,бухалка или някоя брадва .
11
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само мога да кажа че тази жена е по смела от 90% мъжете в България.
10
4
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
Не съм много сигурен , че става някъде тука в сайта пишеше че само ако крадеца разбие вратата или счупи прозореца може да стреляш по него , дори и да те удари нямаш право да стреляш.Но аз не съм правист ,само казвам това което пишеше.
9
6
 
14
 
! Отговори
Херцог Трън преди 8 години
" Собствениците на магазина са категорични - ще наградят продавачката за самоотвержената й постъпка. " 20 лв. бонус за Великден
8
7
 
33
 
! Отговори
no name преди 8 години
Доста глупаво от нейна страна. Жива е само благодарение на това, че крадецът не се е осмелил да я гръмне като куче. Не защото е смела. Да запали свещ и да се благодари на невероятния си късмет. И друг път - вдигаш ръце и слагаш парите в плика. Никакви хартийки не са по-ценни от човешкия живот!!! Не се правете на герои. Не си заслужава да умрете, бранейки чанти, портфейли, телефони, оборот.... белята става за секудни. Нужен е само по-смел и отчаян обирджия.
7
2
 
29
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Това се казва мъжко момиче.Представям си ако се беше родила момче.Браво девойче.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е видеозаписа ? Мацката му е казала, че се записва и вероятно го е познала. Но е пълна глупачка да рискува живота си за нищо.
5
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ako predpolagemata nagrada e po-goliama ot dnevnia oborot razbiream i kradeca i prodava4kata. kradeca si e otisal bez grabej i bez da rani kakata, a kaktata e uvardila oborota i sa ke da zeme nagradata.koi e kradeca- m4i onia batko deto ia klec**a!
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В село като Търнава (с малко над 2000 дущи население) всички се познават. Крадецът е някой от селото - 100%. Вероятно се е уплашил, че ще го познаят или че са го познали. Иначе дръжка от метла срещу пистолет - или си много глупав да се противопоставиш, или пък имаш невероятна смелост и самообладание.
3
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е нагласена постановка
2
1
 
22
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
До Анонимен 1 С бай Петко от Лясковец ще са чудесен екип срещу некадърността и алчността на " величията "..................
1
2
 
105
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази жена би била чудесен министър на вътрешните работи. Ще се справи много по-добре от социоложката!