Украйна иска един от биячите – "Жоро бунтовника"

Киев зове за екстрадацията му, може да е измъчвал украинци
427
Украйна иска един от биячите – "Жоро бунтовника"
Снимка: Кадър bTV

Украйна е изпратила искане да бъде екстрадиран Георги Близнаков, който бе задържан с още трима души миналата седмица, след като четиримата пребиха с палки шофьор на Околовръстното заради клаксон на Околовръстният път в София. Това съобщи съветникът на министъра на вътрешните работи Антон Герашченко пред БНР.

Още по темата

"Днес отправих искането до нашите украински държавни структури и посолството на Украйна в България. Мисля, че искането ще стигне до България в рамките на закона", уточни той.

Герашченко обясни, че Близнаков се издирва за участие в проруски батальон и мъчения на украински граждани  - "като лице, което незаконно е преминавало границата на Украйна, участвало е в незаконни въоръжени формирования и е воювало срещу Украйна".

"Ако се докаже, че непосредствено е участвал в убийства и мъчения на наши граждани, то той може да бъде осъден на лишаване от свобода", добави Герашченко.

Биячът Георги Близнаков е бил част от спецотряда "Тайфун" на сепаратистката Донецка народна република.

От формированието заявиха, че българинът е бил там само една седмица - с основната цел да си направи десетина снимки за самореклама и никога не е участвал в бойни действия.

От "Тайфун" не дават по-детайлна информация, но украинският портал "Миротворец" е включил Близнаков в базата си данни с проруски екстремисти, като в неговия "профил" има много снимки с други въоръжени бойци.

Биячът от Околовръстното се появява и на видеоклип, където получава медал за неясна към момента заслуга (ако приемем, че действително не е участвал в битки). Близнаков декларира: "Служа на Донецка народна република!".

Припомняме, Георги Близнаков, Христо Христов, Александър Гечев и Мартин Марков бяха арестувани за побоя над Васко Наумов в ролята им на охранители на Ивайло Борисов – Ториното, сочен за дясна ръка на Златко Баретата.  Той заяви, че биячите са били в изпитателен срок, като ги защити, че са били предизвикани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според секретарката на президента Банана Русия спира износа на газ от украйна за Русия, за какво зомбиране и пропаганда говорим.
144
7
 
8
 
! Отговори
Всичко е ясно преди 8 години
Вероятно Украйна ще поиска екстрадиция, но путинофилската българска прокуратура ще проведе екстрено следствие с предизвестено заключение: Георги Близнашки не е извършил никакво правонарушение на българските закони. Отишъл е в Донбас единствено с цел да се снима. Следователно лицето не подлежи на екстрадиция. От библиотекарския институт професорите Денчев и Димитър Иванов Гестапов ще предложат на президента героя на Русия Георги Близнашки да бъде награден с орден "Стефан Стамболов"
143
2
 
7
 
! Отговори
ник преди 8 години
До АнонименТо един министър им твърдеше,че руснаците бомбандирали Донецк с ядрени бомби и оръжейни системи Чебурашка!*** хохли
142
0
 
1
 
! Отговори
славчо трънски преди 8 години
До Анонимен184един вид да. един вид имат протекция и един вид се отчитат на хорица дето един вид празнуват 23 февруари. у софия. с венци. знаете къде.
141
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНикой не евлизал в украински села освен украинските фашисти
140
1
 
2
 
! Отговори
onz преди 8 години
са , последно, герой ли е или е бияч? тука проруските коментатори делят на 0. ако е герой, че е трепал копрецо (укропа, да преведа що проруските много чуват парусский) да го помилваме. ама допреди 2 дена ревахме че министъра не работи щото мутри се разхождат... кво праиме, другари каскетчици , ше го съдиме ли или че му дигаме паметник?
139
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един вид България е скривалище за военнопрестъпници
138
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази безполова торба за войник не става, викали са го само когато са влизали в украинските села да пребива старците и децата.
137
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ролята на бияча е бил да разпитва украински войници и да ги измъчва
136
3
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 8 години
До АнонименАбе няма гей паради в Рашата мат, но *** се разхождат с отрязани детски главички под ръка по улиците... И на тяхна страна се бият биячи от околовръстното...
135
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една краварка секретар на п;ррезидента на ус твърдеше че украйна снабдява с газ Русия, смешни по.длоги
134
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин много успешно привлича славянския православен криминалитет за своята имперска кауза.
133
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Георги Близнашки - това е типичен представител на прехвалиния "руски свят". Когато повече от половината българи станат последователи на руския сатанат като горното руско *** Близнашки, България ще заживее щастливо в руския свят.
132
3
 
9
 
! Отговори
абе.. преди 8 години
евала не евала няма значение давайте им го те онези ще си се оправят подобаващо като иска да е "герой" да го право там в украинските зандани... може да го бият там него с кожената палка пухкавото котенце...
131
6
 
3
 
! Отговори
Бандеровец преди 8 години
До Таня--------------------Такива герои тук при нас на Украине ,след съответната обработка ги даваме на прасетата и затова нашата закърпатска сланина се слави по цял свят.А не като тези от Киев да ги хвърлят от 15 етаж и да се хаби толкоз биомаса.
130
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето такива са всички любители на Путин !
129
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ви казвам, че русофилите са за зандана, все спорите с мен
128
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убивал и измъчвал украински гражданиПребивал наши сънароднициОхранител на наркобосНевинен до доказване на вината
127
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Таня"Ако е измъчвал украинци, то това означава, че е герой!"Това дето си го написала означава че си пpoстачка.
126
20
 
20
 
! Отговори
Таня преди 8 години
Ако е измъчвал украинци, то това означава, че е герой!