50-на човека на протест в Бургас: Пуснете Перата!

Протестиращите се заканиха да срутят Съдебната Палата
14 апр 2016 19:07,
52
50-на човека на протест в Бургас: Пуснете Перата!
Снимка: bTV

Около 50 човека, предимно млади мъже и тийнейджъри в момента са се събрали пред Съдебната палата в Бургас на митинг в подкрепа на 30-годишният Петър Низамов-Перата.

Още по темата

Те се бяха подготвили с плакати с надписи срещу Българския хелзинкски комитет, развяват трикольори и скандират "Пуснете Перата" и "Мигрантите навън". Чуват се възгласи и срещу главния прокурор Сотир Цацаров, пише "24 часа".

Протестът беше съпътстван и от сериозно полицейско присъствие, тъй като в социалните мрежи организаторите призоваваха за тежки машини, които да сринат съдебната сграда.

Вчера прокуратурата в Бургас повдигна обвинение за три отделни престъпления на Петър Низамов-Перата и го задържа за 72 часа.

Перата бе арестуван, след като пусна в социалните мрежи видеоклип как няколко мъже връзват със "свински опашки" ръцете на трима афганистански граждани.

За това престъпление законодателят е предвидил наказание до 6 г. лишаване от свобода.

Предстои утре районният съд в Малко Търново да разгледа искането на прокуратурата за залагането на Петър Низамов на постоянна мярка задържане под стража.

В хода на делото чуждите граждани са разпитани пред съдия от Районен съд Малко Търново, като предстои извършването и на процесуални действия с цел разпознаване на извършителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: БургаспротестПерата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези момчета защо не ходят да работят нящо, да създават? Май повече ги влечат занимания граничещи с престъпност, присъщи за мутрите.Държавата плаща луди пари на милиционери и военни, нека да си върши всеки работата, за което му плащат. А този селски "Рамбо" си заслужава една ефективна присъда!
28
8
 
7
 
! Отговори
681 преди 8 години
Големи герои сме в писането. Изпотрошихме си пръстите да се правим на националисти в нета, а когато истинският герой се нуждае от нашата защита - само 50-тина души се осмеляват да го бранят. ТАКОВ НИ Е МАТРИАЛОТ, затова и тия които плюем свободно си развяват байрака срещу тия които хвалим...
27
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перата е постъпил глупаво,като е пуснал клипчвто.Но тези,които защитават нелегалните мигранти са двойно по-глупави,несъзнавайки опасността на която сме изложени.Само плитки мозъци могат да оправдаят нелегално преминаване през държавната ни граница.
26
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПЕРАТА ПРЕЗИДЕНТ !!!
25
4
 
27
 
! Отговори
До Гурбетчия преди 8 години
Ей,кенефар!Ниският ти социален статут,мръсната работа и презрението с което се отнасят немците към особи като теб,те е превърнало в жалък квичащ кьопек мразещ хората с бяла кожа и християнско вероизповедание.Омразата,която е покварила бързо биещото ти от злоба сърце ще те превърне бавно и сигурно в животно!
24
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мигрантите вън и мутрите в пандела
23
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия мутри от 30 години тероризират хората. това са трафиканти които ловят и пропускат мигранти срещу рекет.има ли наивници които да не са разбрали.държавата да си влезе в ролята и да затвори границите а мутрите да затвори в затвора
22
3
 
19
 
! Отговори
до Shopp преди 8 години
Аз съм християнин, но си имам граници, а тези граници вече са прекрачени. Не сме в състояние да приемем милиони бежанци, не сме и такива изве.рги, че отворим вратата към Европа и да пускаме потока към нея. Прииждащите са предимно млади и здрави мъже, които вместо да търсят лесния път трябва да извървят трудния и да се бият за държавата си, ако трябва и с години. Повярвай ми, правим им услуга като не ги пускаме тук- трябва да се научат да се борят за земята си вместо като плъхове да бягат в друга
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как можа да разпространиш туй клипче бе Пера, сега за разпространение на клипчето ще лежиш 6 год да не мислиш че знаят кой ги е вързал ти ще го отнесеш.
20
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчвaровa и Бойко сa едни мaргинaли слуги и крaдциЩе ни зaтривaт
19
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако целта им е била да ограбят бежанците (което не би ме учудило) ... няма как да подкрепим такива действия.
18
5
 
29
 
! Отговори
до Shopp преди 8 години
А ти не забравяй, че България е хилядолетна държава и народът й не бяга от нея, не го е страх да се изправи лице в лице с врага, бие се до последно с него и ако падне пак не бяга, за разлика от страхливите кюпеци от Близкия Изток, които идват тук!
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 29 до глпави.я шопами като си бежанец мини по законния ред през границата и пойскай убежижище а не да режеш мрежата и да прекосяваш незаконно граници
16
7
 
10
 
! Отговори
ДО 26 преди 8 години
Ти си жив пример - не можеш да пишеш на български език .Въпреки стотиците хиляди левове отделени от България за образованието ти .
15
2
 
5
 
! Отговори
Неа до 17 преди 8 години
Да не би да трябва да млъкна защото е истина ? Кажи с какво те обидих ? С това че казах че под други статии се пишат такива неща ? Явно са неудобни ... P.S .Чакам да ме намериш
14
1
 
16
 
! Отговори
гошо тъпото преди 8 години
и какво стана : посрещаш тези мигранти и ги возиш : в затвоар , посрещаш мигрантите и ги гониш обратно пак затвор. явно мафията си пази бизнеса.
13
4
 
10
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 8,Проблема не е за джоба на бежанците , умнико. Проблема е, че утре по същата логика ще грабят теб с оправданието , че с пресякъл на червено.
12
3
 
21
 
! Отговори
доп гурбетчия преди 8 години
Какъв джоб имаш ти бе немски циркаджия, основната издръжка на бежанците идва от националния бюджет на България! Наясно ли си с това?
11
14
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
До АнонименПалячо, десетки хиляди неканени бежанци висят на гърба на българската икономика, издръжката им е на наша сметкаЕЙ ,К.ЕЛЕШ! С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ПРАВИШ ! ИЗДРЪЖКАТА НА БЕЖАНЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ Е ОТ МОЯТ ДЖОБ! ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ПАРИ ПОЛУЧАВА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС ЗА ТАЗИ РАБОТА ,А И НЕ САМО ЗА ТАЗИ А И ЗА ОТДЕЛНИ ТАМ ФОНДОВЕ ,КОИТО ПРОПИЛЯВАТЕ С ЛЕКА РЪКА ! ПАК ТЕ ПИТАМ БЕ *** ,КОЛКО ДАНЪЦИ ПЛАЩАШ ТИ НА ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ?! АЗ САМО ЗА АВТОМОБИЛА ПЛАЩАМ НАД 1200 ЕВРО ,А ТИ ЗА 10 Г. НЕ МОЖЕШ ДА ..
10
2
 
30
 
! Отговори
до гурбетчия преди 8 години
***, наясно ли си, че един пенсионер, който цял живот се е трудил за тази държава и взима по-малко от един бежанец, който преди 5 минути е цъфнал тука и няма грам принос към държавата?