Наглост! Александров точел Фонда през 4 свои жилища

От апартаментите в чужбина той си докарвал солидни суми
21 апр 2016 09:00,
185
Наглост! Александров точел Фонда през 4 свои жилища
Снимка: Булфото, архив

Шефът на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров точел фонда през 4 свои апартамента в чужбина, които давал под наем на семействата на болните деца, научи "Монитор" от разследващите.

Едно от жилищата със сигурност е във Франция, а за останалите три станало ясно от записани със СРС-та разговори на служителите във Фонда.

От жилищата Александров си докарвал солидни суми, тъй като ги е давал под наем на семействата на изпращаните за операции и процедури деца.

Още по темата

Родителите на практика не са плащали за тях. Наемите, както и пътуването не само на пациентите, но и на техните придружители, се поемат от бюджета на фонда, който се пълни от държавната хазна и от дарители.

Това е само една от схемите, които Александров и колегите му са използвали за точене на държавните пари за болни деца.

Вчера по обяд шефът на звеното и всичките му 7 подчинени бяха арестувани за 24 часа. Целият щат на звеното е от 8 души, което означава, че реално е арестуван целият Фонд.

Според разследващите тъй като били "малък и сплотен колектив", служителите и шефът им по-лесно развивали корупционните практики - отклонявали средства от Фонда за лечение на деца в чужбина към свои лични сметки.

Освен това самият Павел Александров вземал подкупи от родители на болни деца, които са му носени на ръка. При акцията в неговия кабинет са били открити пликове с пари.

"Шокиран съм от тази новина, че въобще можем да говорим за такова нещо, когато става дума за деца. Че може да има злоупотреба с парите за лечението на деца", сподели пред БНР д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита на правата в здравеопазването.

По думите му щом има намеса на ГДБОП това навежда на мисълта, че има организирана престъпност, а не просто нарушение на закона или злоупотреба от отделен човек.

Очаква се специализираната прокуратура да оповести повече подробности за нарушенията. Днес изтича и първоначалната 24-часова мярка задържане под стража на арестуваните. Очаква се прокуратурата автоматично да ги удължи на 72 часа.

От държавното обвинение единствено уточняват, че разследването е по досъдебно производство за организирана престъпна група за корупционни престъпления.

Междувременно днес родители на нуждаещи се деца ще протестират пред Фонда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
4
 
! Отговори
КРИС преди 8 години
Този , някой ще го пречука. Много скоро.Кандидати ще има много .
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ако е вярно този или тези са за затвора. После ходи прави дарения и някой наглец да ти ги прибира.
53
0
 
4
 
! Отговори
НА БАС преди 8 години
НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ:СЪДОПРОИЗВОДСТВОТО Е ТРИИНСТАНЦИОННО-15 ГОД МИН.ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ИМОТИТЕ СА ПРЕХВЪРЛЕНИА ТОО *** Е ПУКНАЛ И ЩЕ ОТНЕСЕ ЦЯЛАТА ВИНА.
52
0
 
15
 
! Отговори
хмм преди 8 години
Този случай е доказателство,че смъртната присъда трябва да бъде върната!Или поне трудови лагери,в които този и подчинените му да работят без пари до края на дните си!
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този заслужава смъртно наказание
50
0
 
13
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Измежду впрочем медиите на Пеевски тирижират тази новина с еднакъв стил заглавие, което ме кара да мисля че този сайт също е част от неговата група.
49
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИМА САМО ЕДИН НАЧИН ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ДЪРЖАВНОСТТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА! РЕСТАРТ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА, НЕ САМО НА СИСТЕМАТА! зАПОЧВАНЕ ОТ НУЛАТА, С ФАБРИЧНИ НАСТРОЙКИ! И ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ЧРЕЗ ВОЕНЕН ПРЕВРАТ! КАКТО В ТУРЦИЯ, В ЧИЛИ!!! КОГАТО СЕ СЛУЧИ ВОЕНЕН ПРЕВРАТ, ИМА САМО ВОЕНЕН СЪД И ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ! НЯМА ПРЕЗИДЕНТ, НЯМА НС, НЯМА ПРЕМИЕР! ИМА САМО ГРУПА ОТ ХОРА, КОИТО УПРАВЛЯВАТ СПОРЕД ЗАКОНИТЕ НА ВОЙНАТА! А ТОГАВА ЗА КОРУПЦИЯ, КРАЖБИ И УБИЙСИВА ИМА САМО СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ! НА МОМЕНТА!!!
48
0
 
14
 
! Отговори
Фалконети преди 8 години
Според моите наблюдения аа аз съм доста наблюдателен българите се делим на 4 категории. Най-голямата група сме около 60% и притежаваме умерено желание за забогатяване.желаем да забогатеем, но не на чужд гръб а като плод от собствения си труд.Другата около 20% от българите са алчни, готови да забогатеят по всякакъв начин, склонни чрез хитрост да се възползват от другите, борят се за наследства и т.н.Третата група са далавераджиите 10% , а 4-тата група на *** могат и майките си да продадат.
47
0
 
18
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
46
1
 
16
 
! Отговори
Кръв ще се лее! преди 8 години
А на тези починали децица кой ще им върне живота? НИКОЙ!!! тоа *** е Винове за смъртта на много болни деца... Да Го линчуваме!
45
1
 
22
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Какво стана с Николай Цонев престъпника, дето го арестуваха ? Помните ли колко години минаха ? Какво стана бе осъди ли България, а ? Някой помни ли ? Кой понесе отговорноста, кой му се извини ? Ай не ми обяснявай кво трябва да доказва в съда. ..
44
0
 
19
 
! Отговори
, преди 8 години
Ударихме дъното.В този случай и смъртна присъда е малко
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тежко им очаква ги присъда като на Христо Бисеров и Масларома.
42
3
 
7
 
! Отговори
Men преди 8 години
Ако не се намери човек който да го заколи като прасе с *** нож, моля обадете ми се аз съм на разположение и с огромно удоволствие ще свърша работата. А до тогава му пожелавам весел престой в панделата, дано да му намерят черно надарено другарче с което да играят на мама тати по цял ден.
41
0
 
15
 
! Отговори
Така е цирк преди 8 години
Тиквата защо не прати ДАНС на най-крадливия кмет на Пловдив. Защото яко му се отчита
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос - КОЙ го е препоръчал за този пост ??със сигурност някой близък до Цветанов.
39
0
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
продължение на 46.- На каква цена са давани жилищата под наем и при какви пазарни такива? Ако е завишена цената МЗ и прокуратурата защо не са взели мерки до сега? Кой е отговорен ?-Ако разходът за наеми е голям, защо МЗ не е закупило жилищата още при създаването на фонда? Кой е отговорен?-Ако имаш пари придобити по престъпен начин, закупуването на недвижима собственост в Европа моментално те разкрива. Защо българските институции до този момент не са предприели никакви мерки и кой е отговорен?
38
0
 
17
 
! Отговори
ГЕРБЕРУНДИТЕ преди 8 години
в клозета да ги затвориш пак ще направят далавера
37
2
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Хората на които им е пукало за тази организация, те са го убедили да остане. Както помните през 2014-та родителите се бяха събрали специално за неговата защита, първо и второ след толкова силна атака, как да стане. Вече това е определено за истина, хора се изказват възмутени, без да има доказателства и държавата и медиите .....които изпълняват поръчки
36
0
 
9
 
! Отговори
Главен Редактор преди 8 години
До КалоянПич, ако някой иска да напусне работа - никой, ама никой не може да го задължи да остане. НИКОЙ. Какви хора ми говориш? Аз ако реша да напускам, кои и какви хора ще ми попречат? Що за глупости дрънкаш???