Стрелбата срещу Митьо Очите – заради гаджето на щерка му

МВР: Имаме оръжието и извършителя на убийството
Обновена: 9 юни 2016 09:01 | 9 юни 2016 08:58,
93
Стрелбата срещу Митьо Очите – заради гаджето на щерка му
Снимка: Булфото, архив

Снощната стрелба пред заведение в Слънчев бряг срещу сочения за наркобос Димитър Желязков-Очите, при която бе убит негов бодигард, а самият той беше тежко ранен, е възникнала след битов инцидент. Това разкри в сутрешния блок на БНТ главният секретар на МВР Георги Костов.

Вчера следобед лице от обкръжението на Димитър Желязков - младеж, който живеел на съпружески начала с дъщеря му, е имал спор за паркиране със собственика на въпросното заведение в Слънчев бряг. След това е имало комуникация между Желязков и собственика. Никой от двамата обаче не е съобщил на полицията, обясни Костов.

Снощи пред заведението се събират около 40 човека, близки до Желязков. При влизане в заведението възниква спречкване между тях и управителя на заведението, след което има разменени удари и изстрели със законно и може би незаконно притежавано оръжие, каза главсекът на МВР.

Още по темата

След това са проведени заградителни мероприятия и са задържани две лица, едно от които е вероятният извършител на убийството на бодигарда на Желязков, а другото задържано лице е от обкръжението му.

Провеждат се оперативно-издирвателни меропрития в 5 области, задържани са 7 лица, които имат съпричастност към конфликта. Считаме, че имаме и оръжието на убийството, и извършителя на убийството. Надявам се до края на деня картината да бъде изяснена, заяви Георги Костов.

Състоянието на Димитър Желязков остава критично, като близки и роднини очакват да научат повече в спешния център в Бургас. По неофициална информация в тялото на Очите са попаднали между 3 и 5 куршума, повечето в коремната област. По информация на bTV пък той е с рана в гърдите, пикочния мехур и по един в двата крака, високо в бедрата. Починал при престрелката е 21-годишен охранител на Желязков. Задържани са двама души, разследването продължава.

По информация на д-р Светлозар Георгиев от МБАЛ-Бургас Димитър Желязков е излязъл рано сутринта от операционната - стабилизиран е, но състоянието му все още е тежко. Следващите 24 часа са критични, уточни лекарят.

Той обяви, че другият мъж не е тежко ранен и няма опасност за живота му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИКАКЪВ БИТОВ ИНЦИДЕНТ НЕ Е ТОВА, А ВСИЧКО Е ЗАРАДИ РЕКЕТ! А ПОЛИЦИЯТА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТЕЗИ "ДРЕБНИ"ПРОБЛЕМИ, А ОТ ТОВА ДАЛИ ЩЕ ПОЛУЧИ 20 ЗАПЛАТИ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕТО. БРАВО, МНОГО ДОБРЕ ПОСРЕЩАМЕ НОВИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН!
79
0
 
10
 
! Отговори
ДДС преди 7 години
DMS ОЧИТЕ на номер 17 777. Да помогнем.
78
0
 
19
 
! Отговори
ГЕРБ СА ТОВА преди 7 години
Запомнете едно - Митьо е маша инструмент на групировка .Ако не е удобен го премахва и идва друг.Расправя се че бил много жесток и не прощавал нач никой .Проблема е че ще дойде друг и този Божо е убиец и то от най-страхливите и нагли .Как ще се опълчи на местните в Бургас и региона без да е Убиец ?Наркотиците и проституцията са най-доходният бизнес в България.Това става със знанието и чрез държавата покровителка на престъпници и мръснипари от такъв бизнес .
77
1
 
21
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
Заради балдъзата на братовчедка му е стрелбата !? Не е заради наркотици, глав. сека на МВР не лъже по поръчка като дърт ц*****н ! НЕЕЕЕЕЕ ! МВР, ГДБОП И ДАНС НЕ СА МАФИЯ ! НЕЕЕЕЕ ! ПАРИТЕ ОТ НАРКОТИЦИ НЕ ВЪРВЯТ КЪМ ПАРТИЙНИТЕ КАСИ ! НЕЕЕЕЕЕ ! Всичко е заради балдъзата на братовчедката на племенницата на вуйчото ! Верваите !
76
0
 
16
 
! Отговори
Пенчо преди 7 години
Ама митю още ли не е утрепан,колкото народ го мрази и ненавижда....
75
0
 
30
 
! Отговори
Край преди 7 години
МВР и Борисов хич не знаят кои е гражданина Очите. Човека бил в затвора и се превъзпитал - работел като консултант. А тия 3-40 души били случайно попаднали на мястото съвестни граждани с голяма непримиримост към несправедливостта за това реагирали по бурно. Няма тука никакви престъпни групи.
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И един мармот си търси магазини, след като шоколада, който е завил и НЕ Е задължително да съдържа само фенилетиламин. Сълзи, остатък от високите катехоламинни нива в миналото. Термогенеза примесена с емоции ли бе да я опишеш...
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера нали писахте, че щял да ходи на "седянка" с някакви конкуренти...какви са тези скандали за парко място сега, локуми :)
72
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЛУПОСТИ! Тия от МВР ни имат за телета. Всички знаят, че става дума за разпределение на наркотици. Значи не ти дават да паркираш и ти звъниш на бащата на гаджето си да се жалваш. Той пък пристига с 40 души, бронирани.
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно мутрата избивала комплекси и на хората не им е останало нищо друго освен да се защитят сами.
70
2
 
5
 
! Отговори
EVROPOL преди 7 години
Толкова ли е интересна Темата за Престъпници извършили Терористичен Атентат , определено не е престъпление , такава е Държавата с такива Управляващи
69
1
 
17
 
! Отговори
Hhl преди 7 години
Така е хора,с толкова *** народ и шайка корумпирани политици и полицаи нищо добро не чака държавата !!! И вас могат да ви гръмнат за добро утро ! Пфуу
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отиде ся'я тази тема с месеци!!!! F*CK на истински важните новини, не че този сайт се скъсвал да ги публикува...
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие журналисти български сте виновни за всичко, каква новина е това, кой го интересува..........
66
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Явно са допуснали правописна грешка.Не става въпрос за ПАРКО място,а по вероятно за НАРКО място."Хаха, това ми хареса :)
65
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не превръщайте престъпниците в герои!Отделете им по един ред в черната хроника на последните страници и не измествайте фокуса на важните теми.Публикуването на подобни "новини" на първа страница от всички медии е удар по предстоящият летен туристически сезон в България.
64
3
 
20
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Всички тези бандити се знаят от полицията и прокуратурата до последната ***,но не се вземат мерки.За какво получават заплата?Къде е нашата държава?Защо бездейства?Такова явление като снощното не може да се случи и в най-престъпните кътчета на света.Какво става!?Къде е "Протестна мрежа"?Нямаме сигурност никъде-дори у дома си.Бай Тошо,върни се и ни върни спокойствието!Демокрацията и пазарната се оказаха у нас една голяма лъжа!Пълна анархия!Магистрали с чужди пари-с чужда пита майчин помен и ни
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако е било за паркомясто е още по-несъстоятелно,защото показва,че в нашата държава съвсем сме пропаднали.....щом споровете се разрешават по този убийствен начин.....и въобще не сме защитени никъде,тъй като навсякъде може да ни сполети нещо подобно при положение ,че животинските нрави здраво са се настанили в манталитета ни в резултата на "демократичните" промени....факт е,че престъпници от всякакво ниво се чувстват всесилни ,защото са протежирани от гербаджийски приятели и даже парадират с това.
62
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТИГА СТИГА НИ ПРАВИХТЕ НА ОВЦЕ!ТОЯ СИ ЖИВЕЕ НЕОБЕЗПОКОЯВАН,И КОЛКО ОЩЕ КАТО НЕГО,ОНЯ ЧОКО 20 ГОДИНКИ БРЪМЧИ,ТОЯ ПАК ТАКА..ДО КОГА?ЯД МЕ Е,ТАКА МЕ Е ЯД,ЧЕ НЯМАМ НЯКАКВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ДА ОБИКОЛЯ ТАЯ ДЪРЖАВА И ДА НАТОВАРЯ КЪДЕ ЩО ИМА ХОРА С ХИЛЯДА АВТОБУСИ И ДА СЕ ИЗРЪСИМ И ДА ВИ ИЗМЕТЕМ ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА,ЯД МЕ Е,ЧЕ НЯМАМ ПАРИ,ЗА ДА ОРГАНИЗИРАМ ТАКЪВ ПРОТЕСТ,И НЯМА ДА МРЪДНЕМ ДОКАТО ТАЯ ДЪРЖАВА,НЕ СТАНЕ ТОВА,КОЕТО ЗАСЛУЖАВА ВСЯКО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО,СТИГА НИ УНИЖАВАХТЕ,НЯМА МВР,НЯМА ЗАКОНИ,СТИГА МИЗЕРИЯ!
61
0
 
11
 
! Отговори
xxx преди 7 години
Лекуващите лекари току що обявиха,че могат да спасят ОЧИТЕ на Митьо, но не и самия МИТЬО.