Стрелбището в Слънчев бряг: Над 30 гилзи и 3 пистолета

Към този момент са задържани над 10 души
Обновена: 9 юни 2016 13:53 | 9 юни 2016 13:41, Красимир Ангелов
127
Стрелбището в Слънчев бряг: Над 30 гилзи и 3 пистолета
Снимка: Булфото

На мястото на стрелбата край заведението в Слънчев бряг, където снощи бе прострелян Димитър Желязков – Митьо Очите, са открити над 30 гилзи, 3 пистолета и нож. Това обяви по време на брифинг в Прокуратурата диркеторът на ОДМВР - Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Още по темата
Към момента задържаните са над 10 души, но се издирват още лица. Назначени са множество експертизи и се очаква още днес да бъдат повдигнати обвинения.

Едно от оръжията е газов пистолет, второто е законно притежавано, а третото е "Макаров" без номера. Пистолетът "Макаров" е намерен до тялото на убития в престрелката. От мястото на нападението са иззети записи от камери за видеонаблюдение.

Окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова посочи, че прокуратура работи по няколко версии за случилото се.

Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров заяви, че е е образувано досъдебно производство, срещу неизвестен извършител за 2 престъпления. Едното е убийството на 46-годишния Александър Алексиев, а другото е опит за убийство на 43-годишния Димитър Желязков.

За тези нарушения на закона се предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.

Както е известно, убитият в снощната престрелка мъж е 46-годишният охранител Александър Алексиев. Мъжът е сочен като най-довереният и сигурен бодигард на Митьо Очите. Мъжът е бургазлия и живеел в центъра на града.

Към момента състоянието на самия Димитър Желязков остава тежко и той е с опасност за живота. От болницата в Бургас съобщиха, че при прострелването той е получил наранявания на три органни системи. Засегнати са белият дроб, пикочният мехур, коремът, както и единият от долните му крайници.

По обед е започнала втора операция на несебърския бос, който е в критично състояние, съобщава "24 часа", позовавайки се на свои източници от Бургаската болница.

Причината за втората операция било обилното кървене, с което медиците се опитват да се справят. Възможно е до края на деня Желязков да претърпи още интервенции, тъй като губи много кръв.

От полицията отново потвърдиха, че конфликтът снощи е възникнал заради места за паркиране. Това не е първото спречкване между двете групи. Наскоро е имало подобно такова, а вчера е бил нанесен побой на приближен на Желязков. Поредният побой е допринесъл за нагнетяване на ситуацията, съобщи ст. комисар Калоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престрелката е заради наркотици. Това с паркинг мястото го раправяйте на тийнеджърите!
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не би под това паркомясто да е заровено имане?
28
4
 
20
 
! Отговори
Аз бе преди 7 години
Добре де, ясно е че сме слаба държава с премиер - мутра и т.н., ама откъде тва ниско самочувствие, че едва ли не само тук е така. До скоро премиер на Италия беше Берлускони - той да не е по-малко мутра? В сърцето на Париж, Брюксел и Лондон изтрепаха сума ти хора в последните години, но никой от вас не е казал, че там е Дивия Запад, нали? Тука едни мутри дето ги знаем от 100 години най-накрая се изпозастреляха и вече всички се оплакват коооолко зле било тука. Поради що се срамиш?
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до убития е имало пистолет....т.е. тръгнал е да убива и е нормално,че е загинал...иначе той щеше да убие....вместо да се говори за години затвор...трябва да се наградят ликвидаторите на мутрата бодигард и неговия шеф - очите...
26
1
 
8
 
! Отговори
полицая-тъпак преди 7 години
Дано умре това ***.Дано се дави в собствената си кръв.
25
2
 
16
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Премиера на България е СИК-аджия,нормално е СИК да имат превес и да искат те да контролират наркоразпределението.
24
1
 
27
 
! Отговори
Sd преди 7 години
И това е само за 1 парко място?!?! Представете си ако беше за разпределяне на територия
23
1
 
16
 
! Отговори
4еpa преди 7 години
САМООТБРАНА- С КАКВО ДА ГИ ПОСРЕШНАТ САС ПИТА ЛИ- ПОБЕСНЕЛИЯ ДОГИРАН- ОЧАК И СТАДО *** !!!!!
22
1
 
7
 
! Отговори
hach преди 7 години
slaba rabota 6tochikidjii.
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очото са му вдигнали мерника и сега се влачи из шоковите зали като хората, които той е пребивал. Всичко се връща на този свят, ако изобщо оцелее това ***.
20
1
 
49
 
! Отговори
ЛОЛ преди 7 години
Бате ако 50 души се стрелят на месо за паркомясто ,дано няма мутренска война за рекет и наркотици, че тогава сигуно ще си хвърлят атомни бомби, а в Несебър ще крастосват с танкове поне Т90. Версията на жалкия ни фрустриран премиер и полицията, ако не бяха толкова жалки и тъжни, щяха да са смешни...
19
1
 
18
 
! Отговори
Деж. коректор преди 7 години
До Анонимен> То така става - за всяко паркомясто се трепят по 40 мутри с патлациНе за паркомясто, а по-скоро за наркомясто.
18
1
 
34
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Когато 20 човека стрелят по други 20, това си е опит за масово убийство, и как може да нарекат тази война битов скандал, какво трябва да стане за да го категоризират като война ???Не сменят ли 2/3 от полицията, прокуратурата и съда в България (подобно на Грузия) хората ще се изнасят от милата ни родина, а останалите ще се въоръжават.
17
1
 
12
 
! Отговори
chach преди 7 години
mitio ochite potarpev6.zavel 40 razboinika da trepiat a potarpev6.ima ne6to otkacheno v bg.
16
1
 
11
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
Ми тази година мога да отида в някое малко градче примерно на Балчик, а може и да отида извън България, ще видим, а пък може и да предпочета планина вместо море. Не съм го мислил още, сега има яко работа и мисля за работа още.
15
1
 
14
 
! Отговори
Оная с косата преди 7 години
Венка, Станислава и Антигона да слагат да варят житото, че няма врема.
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отивам на море в Алепо. Там е малко по-спокойно.
13
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарантирано от ГЕРБ! ОСТАВКА! МАФИЯ!
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Царството на мутрите и престъпниците... Ей, много поздрави на майките ви, престъпници и мутри, убийци на България! Един ден всички ще си платите! Народът ще ви помете като ***! Аз вярвам в това и казвам - АМИН!
11
1
 
19
 
! Отговори
78630 преди 7 години
Слаба държава