Масово убийство в Япония: 19 загинали, десетки ранени

Млад мъж окървави дом за хора с увреждания близо до Токио
Обновена: 26 юли 2016 06:57 | 26 юли 2016 06:48,
38
Масово убийство в Япония: 19 загинали, десетки ранени
Снимка: Reuters

Млад мъж уби най-малко 19 души и рани 25 при нападение с нож в център за хора с увреждания недалеч от Токио. Масовото убийство е било извършено тази нощ, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Лекарите потвърдиха смъртта на 19 души, заяви пред АФП говорител на противопожарната служба. 20 от ранените са в тежко състояние.

Млад мъж се предал в полицията рано сутринта и заявил, че е извършил клането, каза говорител на полицията в префектура Канагава, на 50-ина километра от Токио. "Опитваме се да установим подробности", добави той.

Убиецът - 26-годишният Сатоши Уемацу, казал, че е бивш служител на центъра. Той заявил, че всички хора с увреждания "трябва да изчезнат".

Обществената телевизия Ен Ейч Кей съобщи, че той проникнал в сградата, като счупил прозорец. Полицията намерила в чантата му няколко ножа, някои окървавени.

В институцията са настанени около 160 души, съобщи представител на властите в префектурата, които ще дадат пресконференция.

Масовите убийства са рядкост в Япония, която има много строги закони за контрол над оръжията и относително ниска престъпност, отбелязва АФП. Подобна трагедия не е разтърсвала страната от години и се оценява като една от най-жестоките.

Това е поредната кървава трагедия в света през последните дни. Все още не са ясни мотивите на масовия убиец от Япония, нито неговото психично състояние. След атаките в Мюнхен и Ансбах стана ясно, че нападателите са били с психически проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
9
 
! Отговори
Неа преди 7 години
В случая с увреждане май е и нападателя ...
6
15
 
7
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
До номер 7. Хаха, чак пък ежедневие били. Ако погледнеш статистиката, ще видиш че през 70те и 80те атентатите в западна Европа взимат много повече жертви. Също, че и в днешни дни, атентати взимат много повече жертви в Русия и САЩ, дето не приемат бежанци, от Европа. Но японският луд не е ислямист. Не е интересно.
5
0
 
4
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Балада за Нара яма!!!
4
14
 
4
 
! Отговори
Доктор Менделсон преди 7 години
Не ни стига ИДИЛ, а сега и разни психари ни налазиха. Явно без ИДИЛ светът пак няма да е перфектен за жалост.
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно разтоварва социалната система. Нали и бай ви тиква от Банкя това ревеше. Инвалидите му биле голям проблем, за тях се харчели милиарди. По-добре било повече загинали,отколкото трайно увредени.
2
24
 
6
 
! Отговори
Девил преди 7 години
Сексът е проклятие! Наред с дргите наркоманщини, сполетели обществотото. Кайно време е да го забранян със закон и смъртно наказание!!!
1
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очакваме ИДИЛ да поеме отговорност до 2-3 часа...