Наши и гръцки полицаи дебнат трафика по границата

Допълнителни екипи ще следят и "Тракия" и "Хемус"
5 авг 2016 19:14, Анисия Иванова
4
Наши и гръцки полицаи дебнат трафика по границата
Архив: Булфото

Българо-гръцки екипи започват проверки за контрол на пътното движение в пограничните райони, съобщиха от МВР.

В периода 5 август – 30 октомври смесените наряди ще следят приоритетно за спазване на скоростните режими, неправилно изпреварване, употреба на алкохол, валидност на документите на водача и на превозното средство, контрабанда на стоки и превоз на хора с нередовни документи за пребиваване, както и за техническото състояние на автомобилите.

Съвместните контролни проверки се осъществяват на реципрочен принцип в пограничните райони на Кулата - Промахон, Илинден - Ексохи, Свиленград - Орменион, Ивайловград - Кипринос, Златоград – Термес и Маказа – Нимфея.

По предварително изготвен график български пътни полицаи се включват в проверки на територията на Гърция, а към патрулиращите екипи от ОДМВР – Благоевград, Хасково, Кърджали и Смолян ще се присъединят техни гръцки колеги.

Пътните полицаи ще осъществяват и контрол по отношение контрабандата на цигари и други стоки, както и за превозване на хора с нередовни документи за пребиваване.

На територията на страната контролните проверки се осъществяват с полицейски автомобил, оборудван със система за видеозаснемане и аудиозапис. Полицейските служители от изпращащата държава ще изпълняват дейността в националната си униформа. Те са със статут на наблюдатели, полицейското правоприлагане се осъществява от служителите от страната - домакин.

Допълнителни полицейски наряди ще подпомагат и трафика по автомагистралите "Тракия“ и "Хемус“. Организацията е в сила до 18 септември т.г. Целта е служителите да могат да реагират на място при възникване на пътно-транспортни произшествия или при затруднения на движението

В този период, в петъчните дни /в посока Бургас и Варна/ и в неделните дни /в посока София/ допълнителни полицейски наряди за контрол на движението от СДВР и ОДМВР ще подпомагат трафика по обслужваните пътни участъци от двете магистрали.

При необходимост ще се включват и служители от състава на „Охранителна полиция“ - ГДНП. Проверките ще се осъществяват в координация с представители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“, както и с центровете за спешна медицинска помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Emo преди 7 години
До HfijВярно е за румънците, като влязат в БГ след Кулата са като състезатели по Кресненското дефиле, обаждал съм се на 112 за такива румънски коли, до сега не съм видял спряна за проверка, патрулките се крият като къртици, по целия път до Благоевград една не може да се види. Но в интерес на истината нарушават и в Гърция, в едно от селата по пътя, видях веднъж две-три румънски коли, паркирали на платното успоредно една до друга.
3
0
 
2
 
! Отговори
УРА преди 7 години
Тези взимат еФтино - по 40 евро на терорист прекаран към ЕС .
2
0
 
1
 
! Отговори
Hfij преди 7 години
Докога румънците ще пълзят като мравки в Гърция, а в България ще карат в пакет от по 3-4 коли с безумна скорост, къде спи полицията? Кога ще започнат като в Гърция на място да им свалят номерата и до 7 дни да плащат глобата?!!
1
2
 
2
 
! Отговори
реалист преди 7 години
по точно нащите дебнат някоя далавера и вършат малко работа а гърците се крият на сянка как така грък и работа