От първо лице: Млади араби вървяха насреща…

Политици в Австрия посъветвали Весела Кацарова да мълчи за нападението
Обновена: 13 авг 2016 17:36 | 13 авг 2016 17:24,
188
От първо лице: Млади араби вървяха насреща…
Снимка: Facebook

"Вървях по главна улица, по която нямаше хора. Две млади арабски момчета вървяха срещу мен и изведнъж отприщиха изключителна агресивност срещу мен. Човек трябва да го преживее, за да го разбере”.

Това е част от разказа на оперната ни прима Веселина Кацарова. Тя е едно от стотиците европейски жени, жертва на нападение на млади бежанци. Сцена на действието в нейния случай е Инсбрук, Австрия. За агресията срещу нея се разбра през изминалата седмица.

"Случки като тази за, съжаление, са бъдещето на Европа и това е страшно", каза Кацарова пред "Дарик".

Още по темата
Примата ни е сигурна, че нападателите й са били от арабски произход, но не може да каже категорично, че са били бежанци.

"Политици в Австрия ме помолиха да не казвам истината, но аз реших да я споделя, защото това не е нормално", каза още Кацарова.

"Аз бях нападната от две млади момчета. В подробности не искам да влизам, защото всички знаем какво става в Европа”, разказа певицата.

Тя обясни, че не е засегната психически, а повече физически. Но и това не било драматично.

”Просто ми е тъжно, защото тези деца можеха да ми бъдат синове - аз имам син на 17 години. Тъжното на ситуацията е, че това е реалността. Професорът, който ме прегледа в клиниката, каза че това става на всеки два-три дни", добави оперната ни прима.

"И това е много тъжно развитие - аз мисля какво е бъдещето на нашите деца, какво направи света такъв, каква грешка направихме хората? Отговарям си, че лошото става повече от доброто. Сега вече ще бъда по-предпазлива", зарече се Веселина Кацарова.

Тя обясни и че след нападението първо е била ужасена, а след това се ядосала на себе си, че не е реагирала добре.

"Аз съм артист, който дори не ходи гримиран на улицата, една жена на 51 години, много е страшно. Тези хора се чувстват изолирани. Те искат да дойдат и да притежават средства, да живеят като другите. Това е невъзможно - и австрийците, и германците имат безработица. На тях са им осигурени, разбира се, дом, дават им се средства и храна. Но и нямам право да спекулирам, защото те може да са родени тук", каза още оперната певица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Европа трябва да разберат, че либерализма е за нас и за нашите деца. За мюсюлманите е сопата и шута обратно към кочините им.
81
0
 
22
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Най-гадното в случая с В. Кацарова е позицията на политиците - дори в Австрия!! Е да, тя 1683 година е много назад в годините - защо да не се направим, че нищо не е било, че нищо не се е случило ?? Ние, обикновените хора, какво мислим и какво патим - европейските политици си правят оглушки ! Не е далеч времето, когато това ослушване ще им излезе през носа !!! Точно на тези пишман - политици !!!
80
0
 
21
 
! Отговори
дц преди 7 години
Хора с неясна представи за реалноста в която живеят, за това какъв е мирогледа и манталитета на камиларите на които помагат, просто не си дават сметка какво ноправиха и какви ще бъдат последствията от техните необмислени действия!Ние ги посрещахме с плюшени играчки и отворени обятия, а те в благодарност ни колят и избиват!?Рано или късно европейците ще реагират на насилието от страна на камиларите - с двойно повече насилие спрямо тях!И това ще бъде края на либерализма!
79
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още една със стокхолмски синдром.Вместо да се радва,че не са я изнасилили и убили на нея и е мъчно щото нападателите и били изолирани от обществото.Мазохизъм някакъв?
78
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Do 37Продължавай с *** и от време на време с козите бе нерез мюсюлмански. Тва вие сте *** ***. Ще ти дадът жена на теб. Ние не си продаваме жените , жена на никого не даваме или продаваме. Отиваш на бар и се запознаваш , отиваш в университета и се запознаваш. Обаче знаеш ли къде е проблема , с грозни , *** , миризливи , нагли и черни хора никой не иска да се меши. Айде сега *** вземи една бяла козичка и продължавай , може да се роди умно козле. Кавал ***, по 4 жени искал.
77
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Хайде, нали сте мъже обединете се, идете на Лъвов мост и поне викнете:Емигранти, идете си в къщи!"Ти сериозно ли си въобразяваш, че като отидеш да им кажеш да си ходят, те ще си отидат? Що за полови ограни живеете в София, вече тотално ли са ви обърнали китките? Всичките ли станахте нежни метро лкигльовци с зализани причесчици и очилца? Остави ги тези евро ценности, трябва денонощно стряскане на пришълците, покажете им, че имате нещо между двата крайника.
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам кое е по-голямото зло: да мразиш или да си безчувствен?
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има нещо шизофренно в Ботевия завет: силно да любим и мразим.Някои го правят едновременно, други подбират, а всъщност да мразиш вече е културно неприемливо.Това обаче имамите не го знаят и не само те.
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щях да кажа нещо по случая,но #70 се е изразил съвсем точно - четете го и мислете и не само това,но е време да се отъсим от страха и разединението и да вземем нещата в ръцете си.Иначе,изчезваме!С течение на времето,все по-скоростно!!!
73
1
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 7 години
До Анонимен....zapomni...chovek,koito niama uvajenie kam sebe si...niama uvajenie kam svoite....nikoi ne go uvajava za nishto....toi prosto e predatel i chujdenets !!!
72
3
 
4
 
! Отговори
Dj преди 7 години
Къв го дириш на бг сайт бе тогава бе ***, ай сиктир от тук, ходи да се изхождаш на форумите на новата ти тодина, ***
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Няма как, да избягаш драги/а. Вместо да страдаш, че не си се родил другаде, опитай да си горд, че си това, което си."Сигурен ли си?2 милиона вече избягаха, драги. Още 2 ще избягат следващите 10-20 години.
70
1
 
27
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Меркел , дърта пияницо ти си виновна !
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 83Няма как, да избягаш драги/а. Вместо да страдаш, че не си се родил другаде, опитай да си горд, че си това, което си.
68
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От малки ни захранват с патриотизъм към този долен народ и порнографската му държава.Като си малък и глупав - лъжеш се.Но порастваш, поумняваш, и започваш да виждаш, че всичко е било лъжи и фалш.Кака може нормален и интелигентен човек да изпитва патриотизъм към подобна държава и населяващият я народ???Това държава ли е, това народ ли е?Не народ, а... поетът ви го е казал.Срам ме е, че съм българин и не искам да имама нищо общо с този долнопробен народ.И не ме пързаляйте с "рози, кисело мляко, хубави жени и троянска сливова"...
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 79:Харе Кришна,Харе Рама,харе,харе!Без майтап, пич, то и като ни кремират поголовно поне да знаем, че не сме в разрез с канона.
66
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори не е необходимо да ги стряскате.Арабите са предимно търговци.НЕ купувайте на едро или дребно от араби!Ама евтино, ама любезно-май-на-та му!
65
8
 
3
 
! Отговори
до:76 преди 7 години
Византийците са християнизирали/славяниирали а Османците мюслуманизирали по тези Земи , така че нищо не помага , може би изхода е един - да се става Будист
64
1
 
20
 
! Отговори
лошо преди 7 години
Положението с бежанците е много тежко,но властите крият и лъжат страната е в опасност и скоро всичко ще излезе от контрол,гответе се за тежки времена.
63
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правим се на бели хора, но смне по-близо до Африка и Азия.*** с неясен произход, помярско минало, настояще и неясно, но със сигурност още по-помярско бъдеще.Не ни ли омръзна да се правим на такива каквито не сме?Мрсни български свне, срам ме е, че принадлежа на такъв долен народ.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe