Всички следи сочат: Палежът в Пловдив – умишлен!

Хората в града се организират за протест пред изпепелените сгради
Обновена: 21 авг 2016 12:21 | 21 авг 2016 12:15,
118
 Всички следи сочат: Палежът в Пловдив – умишлен!
Снимка: Dnes.bg

Всички следи от пожара в тютюневи складове в Пловдив водят до версията за умишлен палеж.

Това сочат първоначалните наблюдения след изгасването на огън, потвърди говорителят на Пожарната в Пловдив Цвятко Дешев. Версията се подкрепя и от силната миризма на нафта и синия пламък, забелязан от пожарникарите.

Културният министър Вежди Рашидов вече разпореди проверка на слуая, а прокуратурата образува досъдебно производство срещу неизвестен засега извършител.

В Община Пловдив тази сутрин беше сформиран кризисен щаб.

Още по темата
“Беше взето решение да се затворят 4 улици за преминаване, за да се осигури безопасността на гражданите.”, обясниха от администрацията.

Екипите на пожарната остават на мястото.

Междувременно стана ясно, че хора се организират в социалните мрежи на спонтанен протест под формата на флашмоб. Пловдивчани ще изразят позицията си като поставят цветя пред рухналите сгради.

Късно снощи пожарът в Тютюневия град в Пловдив се разрасна. Цяла нощ екипи на пожарната се бореха с огнената стихия. Малко преди полунощ четвъртият поред запален склад рухна.

Четири сгради, паметници на културата са напълно унищожени. Огнището продължава да тлее.

Снощи, когато пламъците обхванаха цялата четвърта сграда, в небето се издигаха огнени сажди, които след това падаха на земята. Заради създалата се опасност за пешеходци и шофьори, периметърът на безопасност беше увеличен.

В района се чуваше пукане и пропадане на етажи. Бяха евакуирани и хората, които живеят в къщи в района около горящия склад.

Жителите на квартала споделиха, че се страхуват имотите им да не попаднат в обсега на пламъците. Целият наличен състав на пожарната беше мобилизиран.

И според хората в района пожарът е умишлен и предварително планиран, за да се разчисти апетитният терен за строеж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
5
 
! Отговори
край преди 7 години
Обществото като иска някоя ЧАСТНА сграда да седи в определен вид трябва да е готово да си ПЛАЩА за това. Почти всички паметници на културата собствениците им ги зарязват и чакат да паднат за да могат да строят нещо в парцела. Това е напълно естествено.
16
27
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
И какво лошо има в един нов хотел завистлив простако?
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато си пишем, ще изникне поредния хотел.
14
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"хора се организират в социалните мрежи на спонтанен протест под формата на флашмоб"Демек, някой ги пали, те си организират гeй-пapaд. Надявам се също толкова спонтанно полицията да ги залее със водни оръдия, за да им покаже какви са нещастници...
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата може да направи реституция на градите, и после да изисква от собственика възстановяване на средствата, ако собственика не може да изплати в брой парите,се разплаща с собствеността на земята. Има ли желание има начини да се оправи тази бълкотия.
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека на мястото на рухналите сгради да се направят паркове. Пловдивчани да се организират и вместо протест с флашмоб да напрявят подиска да не се застрояват площите на изгорелите сгради. Така няма да се допусне прецедент - искам МОЛ - паля кшечката на старите сгради и готово - на ти терен.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С флашмоб нема да стане. Трябва си блицкриг!!!
10
0
 
22
 
! Отговори
Дали преди 7 години
Ще се намерят ли куражлии и неподкупни разследващи, които да открият и посочат поръчителя?
9
1
 
27
 
! Отговори
Ей преди 7 години
Ей майнички, стига с цветя. Лопата за изриване на всички, архитект, кмет, общински тарикати , пишман "бизнесмени" и прочие нови разрушители на България. Вместо да се възстанови и поддържа всичко сега го няма.
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБАДЖИЙСКИЯ КМЕТ ще се включи ли в наддаването за "Империал 2"?
7
0
 
19
 
! Отговори
ако преди 7 години
Ако след изпепеляващата събота идва тъжната в неделя, то остава само да е гневен понеделникът!
6
0
 
26
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
"Пловдивчани ще изразят позицията си като поставят цветя пред рухналите сгради." Е те за това сме така и продължават тия работи-вместо да изринете Общината,те-цветя.Щом така ви харесва,да ви се подиграват и плюят в очите,да събарят цялата държава.Тя мойта е ясна.
5
1
 
42
 
! Отговори
Кондьо преди 7 години
Майната за да построи мол или бизнес център е драснал клечката на паметниците на културата. Иначе кой ще му позволи да строи там. Алчни майни, брех маамудеба
4
0
 
35
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Неизвестния като си плати на когото трябва и никога няма да стане известен. Само на някой гушката му ще стане като на "чапарлия"
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е възможно?!! Как е възможно човек дори да си помисли някой може да има мотив за такова ужасно деяние?!!
2
1
 
37
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Сега следва събаряне и построяването на нови сгради........ За жалост това е ситуацията тук ,всичко ще остане в историята ,като неразрешен случай. Сами рушим създаденото от нашите предшественици за шепа хартия. Тази безгранична алчност ,която винаги е имало в нашето племе ни убива отвътре.
1
1
 
45
 
! Отговори
избирател преди 7 години
Ние това го знаем !!!Знаем също,че няма да има наказани!!!