Огънят се разраства, обхвана 4 тютюневи склада в Пловдив

Пламъците едва ли ще бъдат загасени до утре, коментират от пожарната
Обновена: 20 авг 2016 21:33 | 20 авг 2016 19:09,
50

Снимка: Dnes.bg

Четири бивши тютюневи склада горят под тепетата. На улица "Иван Вазов" са събрани всички огнеборци, включително излезлите в отпуска.

Огънят е тръгнал от покривните конструкции на складовете, научи Dnеs.bg.
 
По първоначални данни се е запалил жълтият склад на кръстовището на ул. "Иван Вазов" и ул. "Екзарх Йосиф". От там огънят е засегнал и съседните сгради.

Още по темата

Все още има опасност пламъците да обгърнат и фитнесклуб, но огнеборците правят всичко възможно да го предотвратят.

Красивият тютюнев склад "Кудоглу" е обладан от огъня. Въпреки че започват от таванния гредоред, в момента горят огромни пламъци на първия етаж в "Кудоглу".

Падат подпорни греди, районът е изключително опасен - целият е задимен, няма видимост.

"500 кв. м горят! До утре няма да се оправи. Вътре не може да се работи, сградите са прекалено нестабилни! Всички, които сме на дежурство, включително почиващите, са на крак!", предаде Румен Димчев, зам.-директор на Пожарната служба в Пловдив.

Той допълни, че таваните са най-уязвими заради сухия гредоред.

Огнеборците увеличиха периметъра за сигурност и отцепиха 4 улици в района на Тютюневия град. Не се допускат пешеходци и коли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Очевидно умишлен пожар. Не се знае дали някои собственици по този начин не искат да решат "проблема" паметник на културата.....
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е объркана системата!Пари се дават за свършена работа!Асансьорния техник трябва да получава пари,когато не той,а асансьора работи!Енергото и ВиК- когато има ,а не когато няма ток и вода!Пожарникарите,полицията със съдиите и прокуратурата, лекарите и учителите трябва да получават заплати,когато обективно няма съответно пожари,престъпления,болни и слаби ученици!Управленческия персонал на държавата- когато броя на населението и стандарта на живота се увеличават!И армията- когато няма война!
30
0
 
2
 
! Отговори
Dimitar преди 7 години
До ВасилевЗащото България е с площ 110 994 км на кв и заради това че има гора... до някаква степен те има и теб. Иначе ходи свободно да си живуркаш по Европа и се наслъждавай на бетон и камик колко щеш.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Номера мине ли сега,гледайте какво става после.Най-престижната професия ще стане ,,Огнеборец''.То ще са палежи,то ще са едни гонитби на маняци пиромани.Психолозите ще съставят психопрофили на несъществуващи пиромани,то ще е едно търчане по всички минестерства.Само пожарната ще си кибичи,и ще чака да отмине опасното положение.
28
2
 
12
 
! Отговори
у преди 7 години
Да бе,огъня още гори като факла а е 23 ч.Може ли да са платили на пожарникарите да симулират дейност,за да изгорят и другите 20 склада.
27
1
 
11
 
! Отговори
Demokrat преди 7 години
Ще строите СВИНАРНИК?!
26
2
 
0
 
! Отговори
Demokrat преди 7 години
До ОракулИ какво ще строите, ако мога да попитам?
25
1
 
25
 
! Отговори
Оракул преди 7 години
Разчистихме за строежа, ПОЗДРАВИ-Галакси
24
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Верно ли бе, 4 културни паметника на един път изгорехте? Лелееее...
23
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиците в парламента могат да решат тоя проблем много бързо и лесно, но не желаят. Изглежда те също са замесени в подобни истории.Могат да решат тоя проблем както в Турция. Доколкото съм чел, там ако някоя сграда бъде разрушена умишлено или оставена нарочно да падне, тя става собственост на държавата заедно с терена под нея. Тоест национализира се без компенсации за последния й собственик
22
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожарът е овладян.Да, бе - овладян е, след като е изгоряло всиичко, което е могло да изгори.На това му се вика герберастка придворна журналистика по пантофи.
21
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е по-лесно. Вместо техника за разрушаване, клечка кибрит и готово. Неизвестен извършител. Имаше складове паметници на културата в Пловдив, вече няма складове. В мафиотските корумпирани държави мафията така действа.
20
1
 
22
 
! Отговори
123 преди 7 години
Заявка за инвестиционни намерения.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, пожарникарите кога точно са пристигнали и какво точно са правели. Сигналът е бил подаден в 15 часа +/- някакви минути. Според предишната статия, е тръгнал в само един склад, като час и половина по-късно се е прехвърлил на втория(не знам кога в третия?) сигурно са си държали мартинките, за да не обезопасят околните складове на този, който вероятно е бил запален умишлено. Бойко е пожарникаря, в чиято държава се горят културни паметници. 451 градуса по Фаренхайт в реалността..
18
1
 
32
 
! Отговори
Няма значение кой съ преди 7 години
Умишлен палеж.
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банкянският футболист не е ли отишъл там да се снима с шланга преди складът да изгори. Жалко, такъв пропуснат шанс за поредния ПР. Пеевските медии щяха да го изтипосат по всичките си първи, втори, трети и пети страници.Сутрешните блокове пък щяха да се изпотрошат да правят чупки в кръста и ниски метани.
16
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Символичен край на културните паметници в страната, ръководена от пожарникар.
15
5
 
2
 
! Отговори
Добра идея! преди 7 години
До Божил...А след палежа на Суецката армия да издигне на негово място паметник на Суейман пуаша.
14
0
 
19
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Да, злосотрникът е проклетия Неизвестен извършител. Само той е способен на такова деяние.
13
1
 
27
 
! Отговори
Андрешковски номера! преди 7 години
За подобен умишлен палеж преди 1989 г даваха смъртна присъда и я изпълняваха в кратки срокове. Докато българина не се отърси от бандитизма си и мурафетите да действа винаги задкулисно, прикрито, подло, зад гърба на сънародниците си и закона, тая държава няма да мръдне ни на йота от сегашното си незавидно състояние. А напротив все по-зле ще става. Очевидно стандарта на живот и добрата уредба на една държава са функция на манталитета на нейното население.