Основна версия: Охранителката стреляла по приятеля си

Скандалите между Мая и Любомир били чести напоследък
20 окт 2016 07:00, Анисия Иванова
58
Основна версия: Охранителката стреляла по приятеля си
Снимка: 24 часа

48-годишната служителка на Съдебна охрана Мая Ваклинова е застреляла колегата си Любомир Дилов в жилището си в столичния кв. "Западен парк" и след това се е самоубила. Това е основната версия, по която работят разследващите на трагичния инцидент от вторник срещу сряда. Проверява се участието и на трети човек в престрелката, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Мая и колегата ѝ съдебен охранител Любомир са имали интимна връзка. Жената се разделила със съпруга си Даниел, който напуснал жилището. Там Мая живеела само със сина си Калоян. Именно 18-годишният младеж подал сигнала след стрелбата. Момчето обяснило, че било в друга стая, докато Любомир и майка му се карали. В последните месеци скандали се случвали все по-често. Младежът влетял при тях, когато чул изстрели.

Мая лежала на пода с кръв по главата и пистолет в ръка Калоян опитал да я свести, но тя не давала признаци за живот. Тогава хукнал по стълбите да търси помощ. Калоян е разпитан и дори са взети натривки от ръцете му, за да се провери дали не е стрелял той. Пистолетите на двамата охранители са иззети за експертизи.

Още по темата

Когато екип на "Бърза помощ" пристига на адреса, Любомир Дилов вече бил мъртъв. Два куршума в главата му открили съдебните медици. Мая била жива, но неконтактна. Откарана е в "Пирогов" с куршум в слепоочието. Била в кома. В сряда следобед, 13 часа след престрелката, Мая умира. Според лекарите жената не е имала шанс да оцелее.

По ирония на съдбата съпругът ѝ Даниел, с когото са разделени, но нямат официален развод, изработвал надгробни камъни и дори е бил председател на Националното каменоделско сдружение.

В деня на убийството е трябвало да се изправи пред Софийския градски съд в палатата на бул. "Витоша", където е работила Мая. Обжалвал присъда за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Съпругът на Мая се пропил и рухнал психически след раздялата с нея, пише "24 часа". Той е с 2 г. по-малък. И двамата са от Мездра. Даниел е висшист, завършил Стопанската академия в Свищов. Мая се дипломирала в Софийския университет. Преди години Даниел бил усмихнат и ведър. Започнал бизнес с надгробни камъни и затънал в дългове. Тогава почнал да пие. Често сядал и зад волана в нетрезво състояние. На 13 март 2015 г. служители на Пътна полиция го спрели за проверка до блока, в който живеел с Мая.

След поредния скандал между двамата той потеглил към бул. "Ал. Стамболийски". Дрегер показал, че е с 2 промила алкохол в кръвта. Пробата за наркотици също била положителна. Откарали го в болницата, но той отказал кръвно изследване. През май т.г. е осъден на 5 месеца условно. Другото му наказание е да не шофира за 1 г. и 3 м.

Следователи, а не полицията започват разследване по случая, защото Мая и Любомир са били под пагон като служители на Министерството на правосъдието и по-точно в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Те са дългогодишни служители в конвоя на Съдебната палата. Посрещат подсъдими и обвиняеми, които идват от арести и затвори, и ги водят пред съда. Мая е с 1 година по-голяма от Любомир. Годините обаче не ѝ личали. По красавицата в униформа въздишали колеги от охраната, бандити, които съпровождала, и дори съдии и прокурори. Любомир също бил разделен със съпругата си, от която има син.

Служителите на ГД "Изпълнение на наказанията", където са били на щат Мая и Любомир, се водят първа категория и са приравнени с разузнавачи от МВР, агенти на ДАНС и всички, които работят в сектор "Сигурност". В наредбите и правилниците за дейността им пише, че носят служебното си оръжие дори ако не са на смяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
678 преди 7 години
Всички от "Съдебната охрана" на "ре-подбор" и гледайте резултат. Психологият институт на МВР да се заеме с това. Там не остана качествен "мат*рял" отдавна.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Gargamel Нищо не си разбрал - тя била 2 години по-голяма от мъжа си и с 1 - от любовника си
33
1
 
0
 
! Отговори
Tania преди 7 години
и все пак.....добре е да се провери версията за трети участник...като се подозира сина на жертвата.
32
0
 
1
 
! Отговори
Leskovi преди 7 години
Saznatelni reformatori v sadebnata bg systema. Pochistili sa ia otvatre.
31
5
 
3
 
! Отговори
Gargamel преди 7 години
Мъжът и бил по-малък от нея с 2 години, а тя била по-голяма от него с 1 .....съшита и скалъпена статия - надявам се, че няма претенции да се води журналистика :-)
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Води и се мъж на лист хартия. Фактически не и е мъж. Тя обича очевидно този мъж. Ако обичаше мъжа си и той нея, нямаше да се разделят. Дори да са обвързани с други хора. Пише че и е приятел бил, не мъж. Явно не са и подписвали.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 23Той и е изневерил и тя е откачила, автоматично. Все едно някой и е нанесъл смъртоносен удар в сърцето и душата, като е разбрала. Вбесила се е на момента.
28
2
 
6
 
! Отговори
ОТ преди 7 години
Отдавна се казва че в МВР и Правителството взимат хора на килограм .Даже не проверяват даали си лежал в Затвора .
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия хора все пак би трябвало да са преминали през психо-тестове. Вярно, гаранции няма никъде, ама все пак.
26
0
 
26
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Отворила е сега работа на бившия си, който всъщност по документи още и е съпруг. Ще им направи човека по една надгробна плоча... Сигурно сега си мисли: Пак късмет извадих, можеше аз да съм на неговото място.
25
1
 
15
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Ок, огън жена, ама... не е трябвало да и дават разрешително за оръжие. Не, че нямаше да го свърши с нещо друго под ръка... Тоя как ли я е вбесил, че да му продупчи кратуната два пъти? За самоубийството след това, коментара е излишен. След като направиш такава простотия, нямаш особени избори.
24
0
 
23
 
! Отговори
? преди 7 години
Тия като са охрана, и то съдебна, не трябва ли да са емоционално и психически стабилни? А те се стрелят взаимно. Добре, че не са изпушили на друго място, да ни дават световни медии и нас с масови разстрели.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е нищо особено не е била, най-обикновенна жена.
22
0
 
1
 
! Отговори
Victoria :) преди 7 години
Bolni hora sa !
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То си личи ,че е била огън жена.Жалко.
20
1
 
16
 
! Отговори
Ханс преди 7 години
Ми че са кофти матриял е ясно, въпроса е защо такива индивиди не сдават табелното оръжие след смяната ???
19
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трудно е да има човек уважение към жена, която е застреляла любовника си с два куршума в главата, докато в съседната стая се намира детето й, след това се е опитала да си пръсне мозъка. На тази жена въобще не и е пукало на какво ще подложи сина си, че му разбива живота. Женски хормони плюс оръжие и е станало страшно.
18
1
 
57
 
! Отговори
Ченге преди 7 години
Мила родна ченгесарска картинка- сядаш да вечеряш с жена си и двамата с пистолети на кръста :D След третата ракия дивия запад проговаря в теб и правиш престрелка ........ Тъжна гледка представям си какво е преживяло момчето с тия хора и се надявам че ще му потръгне живота въпреки всичко!
17
12
 
25
 
! Отговори
дон Балод преди 7 години
Добре де, тук става въпрос за житейска драма. Случва се навсякъде по света - и в бедните общества и в богатите. Дали са полицаи или не, дали имат право да носят оръжие или нямат е без никакво значение. Имайте малко уважение към мъртвите! *** коментари и неуместни подмятания са напълно излишни!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асоциативното личностно разстройство се изявява чрез изразена и постоянна безотговорност, грубо безразличие към чувствата на другите, крайно ниска поносимост на фрустрация, невъзможност за поддържане на трайни взаимоотношения и нисък праг на отключване на агресивни реакции до жестокост, неспособност за изживяване на вина, изразена склонност да се обвиняват другите, постоянна раздразнителност.