Граждански принос в МВР: Дамян, който върна портмоне

Отличени бяха и двама младежи, задържали рецидивист
6
Граждански принос в МВР: Дамян, който върна портмоне
Снимка: МВР

9-годишният Дамян Лазаров от Тутракан взе наградата за граждански принос към дейността на МВР. Момчето намира портфейл с близо 2 000 лева и го връща на полицията, а след това собственикът на парите е установен.

"Мама и тате ме учеха, че когато направя нещо, първо трябва да мисля, ако го направят на мен, как ще се чувствам", каза момчето.

На 17 юли Дамян излиза да играе и пред съседния вход на жилищния блок, в който живее, намира портмонето. Две седмици преди това пък момчето намира и портмоне с лични документи. То вижда адреса на собственичката от личната карта и сам й носи изгубеното.

Втората награда за граждански принос отива при двама младежи от Бургас. Това са 19-годишният Александър Пеев и 22-годишният Радостин Богданов, които задържаха опасен рецидивист.

Всичко се случва на 21 октомври в ресторант на хотел в Бургас, когато непознат издърпва раницата на 54-годишна жена и побягва. На виковете й се отзовават двамата младежи, които след кратко преследване, застигат и задържат крадеца до идването на полицията.

След отвеждането му в районното управление се оказва, че минути преди това, на жп гарата в града, той е нападнал и друга 64-годишна жена. Докато издърпвал чантата й рецидивистът й нанесъл сериозни травми.

За полицай на годината беше обявен Калин Литов от Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП). Тази дирекция получи и колективната награда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
FUCK OF преди 7 години
БРАВО НА МЛАДЕЖИТЕ И ДЕТЕТО....ХВАЛА И НА ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ ЧЕ ТАКА СЯ ВЪЗПИТАЛИ ДЕЦАТА СИ....ДАЙ БОЖЕ ПОВЕЧЕ ТАКИВА ХОРА ДА ИМА.....
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква ирония само, даже има елементи на трагикомедия. Връчва се награда за чест и доблест на дете,от някой който се слави точно с обратното.
1
0
 
13
 
! Отговори
UK преди 7 години
Браво на хлапето. Един достоен европейски гражданин, който тепърва ще работи за изграждането на силна Европа.