Частен съдебен изпълнител на съд, присвоил 250 бона

Парите били от длъжници, делото му е утре в Шумен
9 яну 2017 22:09, Анисия Иванова
9
Частен съдебен изпълнител на съд, присвоил 250 бона
Архив: Булфото

Окръжната прокуратура в Шумен повдигна обвинение за присвояване в особено големи размери спрямо частния съдебен изпълнител Асен Т., съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

С постановление на наблюдаващия делото прокурор спрямо мъжа е била наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лева. След обжалването на размера на паричната гаранция от обвиняемия състав на Окръжния съд в Шумен е намалил размера й на 5000 лева.

Разследването срещу 47-годишния частен съдебен изпълнител е установило до момента, че по девет от изпълнителните дела той е присвоил от специалната сметка сумата от 256 907 лева, които ползвал за лични нужди.

В специалната сметка постъпват средства от длъжниците или се набират средства от продажбата на имуществото им, които се ползват единствено за удовлетворяване на вземанията на кредиторите.

Асен Т. е бил наказван от Камарата на частните съдебни изпълнители да не упражнява длъжността си за една година. Срокът на наказанието му изтича след няколко дни.

Окръжната прокуратура в Шумен е внесла искане в съда за временното отстраняване на обвиняемия частен съдебен изпълнител от длъжност с оглед започнатото разследване за присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай.

Делото ще бъде разгледано утре, 10 януари 2017 г., в Шуменски окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има работеща прокуратура и съд тоя Асен Т.ЧСИ отива в затвора. Но като гледам те Хр.Бисеров и Батко с Братко оправдаха, че този ли ще осъдят. Пък 250 000 сравнено с 3.5 -те млрд.на Цв.и Прасчо е нищо...
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С 250 бона ще си живее царски не само една година, а поне 10.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на една габровка, дето се раздели със съдружника си от лакомия, синът й е убиец но го крият, минцюлята. Вече не е звездесъща василева, а е само звезделицъ наиграла се.
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Па много го наказала Камаратана съдебните изпълнители бе, дръпнала му ухото!Че и прокуратурата - пруднала му на прокура...
1
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички частници са крадци, хубаво бай Тошо беше забранил частни лекари, зъболекари, частни учители и т.н.