ГДБОП спря нелегален внос на над 20 т свинско месо

За документната измама са задържани двама бъргари
10 авг 2017 14:27, Анисия Иванова
12
ГДБОП спря нелегален внос на над 20 т свинско месо
Снимка: архив Reuters

ГДБОП спря нелегален внос на над 20 тона свинско месо. Действията са проведени след получена информация в Междуведомствения координационен център на ГДБОП и са били под контрола на служители на Столична дирекция на вътрешните работи и звеното "Фискален контрол" към Националната агенция за приходите, съобщиха от МВР.

По първоначални данни контрабандната стока е влязла на 6 август през ГКПП "Русе". На транспортното средство, управлявано от 32-годишен македонски гражданин, била поставена пломба с цел извършване на последващи контролни действия на заявеното от търговското дружество място за разтоварване на месото – складова база в софийското село Подгумер.

Там се явили двама мъже на 33 и 34 години, които представили фалшиво пълномощно на данъчните инспектори. За извършената документна измама незабавно бил уведомен Междуведомственият координационен център на ГДБОП.

На място били изпратени служители на Икономическа полиция и експерти от Българската агенция за безопасност на храните.

Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа в столичното Второ РУ. По случая е образувано досъдебно производство по член от НК. От инспекторите на Агенцията по храните е наложена забрана за разпореждане със стоката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе я кажете за заразените яйца, от които цяла Европа пропищя. Има ли спрени пратки нещо, някакви мерки? Или ще ни ги продадете на половин цена като отшуми малко новината.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 4т. суджук приемам. над това ми идва в повече :)
7
0
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Като че ли в България прасета не може да се гледат .......така е нашето хубаво месо отива за чужбина, а ние си купуваме от Кауфланд и Лидл ей такива неща !
6
0
 
5
 
! Отговори
Чупра преди 6 години
"над 20 тона свинско месо...."Ами дайте ги на "бежанците" бря, нали казвате били горки, гонени и гладни! Да опукат 20 тона свинско! Ама току-виж обидили я Мохамммммммммед, я Аллаху! :))
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само яйцата,а и пилетата чакаме от Холандия.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България произвежда под 10% от консумираното свинско месо.Останалото е внос в повечето случаи нелегален. Когато в хипермаркета има "охладен" свински врат без кост за 4,99 лв. и "охладено" свинско мляно месо за 3,49 лв. откъде мислите че е ? Пък за селските цехчета за месопреработка да не говорим. Селски прасета хранени с квото падне и гледане къде да е + шано внос на бракувани държавни резерви.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама бъргари ли са задържани?Е,щом не са българи,добре е.
2
2
 
12
 
! Отговори
Селяк преди 6 години
Айдееее, ББ пак остана без суджук....
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе имаше един Миро Мършата, пръв любимец на Еднокнижната Тиква.Някой знае ли къде се изгуби.