Съдът даде 37 г. затвор за убийството на Отвертката

Присъдата е за баща и синове Карастоянови, проболи спортиста
21 фев 2018 18:11, Анисия Иванова
60
Съдът даде 37 г. затвор за убийството на Отвертката
Николай Радев - Отвертката. Снимка: 24 часа

Окръжният съд в Кюстендил днес се произнесе по обвинителен акт на Окръжна прокуратура срещу Николай, Иван и Владимир Карастоянови за умишлено убийство на Николай Радев-Отвертката.

На 11 март 2014 г., в кафе-аперитив в Дупница, Николай Карастоянов – извършител, в съучастие с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) - помагачи, умишлено умъртвили Николай Радев -Отвертката.

Причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, в резултат на която последвали влошени за дълго време отношения със семейството на младата жена.

Още по темата

Вечерта на инцидента Радев и Карастоянова се срещнали случайно в кафене "Колата", при което мъжът започнал отново да я обижда. Тя се обадила на баща си с молба да дойде в заведението и да я защити, припомня "24 часа".

Подсъдимият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на дъщеря си и тъй като Радев бил известен като ММА спортист, взел със себе си нож с острие около 10-12см. След първоначални взаимни нападки и обидни думи скандалът между тях ескалирал, заплахи и закани се отправяли от двете страни. Не след дълго, за да го подкрепят дошли Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си метален предмет с дължина около 30 см.

На Радев била нанесена прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт. Тя настъпила в реанимационното отделение на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ в Дупница, където вечерта на убийството подсъдимият Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в онзи момент. Въпреки предприетите реанимационни мероприятия от подсъдимия и неговите колеги, Радев изпаднал в хеморагичен шок, в резултат на което настъпила и смъртта на същия.

С осъдителна присъда на Николай Карастоянов е наложено наказание от 15 години лишаване от свобода, на брат му Иван Карастоянов – 13 г. и на баща им Владимир Карастоянов - 9 години, които следва да бъдат изтърпени при "строг" режим.

В днешното заседание съдът е наложил на подсъдимите забрана да напускат пределите на страната и парични гаранции в размер на по 5000 лева за всеки.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това, за да си запазят само честта на семейството. 37 години дранголник, Гет-Крейзи направо. Жалко и за ,,Мутрето'' ,ама всички знаем как се държат ММА лекетата. Много от тях го отнесоха по барове и кръчми,просто са неорентиранив реалният живот,поради гледане на видео клипове и филми където,един калеш побеждава други 10 келаша,в реален бой.Но истината е друга в реалност,колкото и да си,колкото и да можеш,винагище дойдат достатъчно хора та да ти свият перките.....Реалността е това.
19
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В такава държава ли искате да живеем?! Мутри и отвертки колят и бесят, а ако някой изстрадал човечец има наглостта да се защити получава 40 години присъда! Ако не реагира обществото на корумпираните съдии, значи сме съгласни със системата и ще продължава да е така. Татуираните безмозъчни ММА *** трябва да си знаят мястото в обществото - а именно на дъното! Карастоянови - национални герои и борци за свобода!!!
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен2 Абе ей ! Мухъл - не знаеш за какво става въпрос, мълчи !!!!!
17
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едни мутри са пречукали друга мутра... Да бяха им дали смъртна присъда, че тамън да се поразчисти малко обществото. Само ме е жал за нормалните хора в Дупница, въпреки че не вярвам да са останали много такива там.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да прави петиция веднага ! Съд ще бутнем, но тези горди и достойни българи, няма да оставим в затвора !!!
15
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затвор за съдиите и прокурорите по делото. Тези хора са герои. Неможе престъпниците да имат повече права от хората. Само като го видях ММА боец, татуиран и ми става ясно за какво същество става въпрос.
14
2
 
26
 
! Отговори
адвокат преди 6 години
Г-да Карастоянови,изплюйте се в лицето на адвокатите си.С глупостта си,те Ви докараха до тези големи присъди.Само слаб юрист /или измамник-адвокат/, не иска да Ви каже,че по делото ще има осъдителни присъди.Затова ги накарайте да Ви върнат парите,и ги изгонете по-най-агресивния начин от делото.Друго не мога да Ви посъветвам.Аман от адвокати - измамници.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно адско изчадие се завърна у дома! Довечера ще пия една бира за здравето на братята и баща им и дано втората инстанция се вразуми, че и господата магистрати не са защитени от саморазправа при липса на правосъдие!!!
12
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Семейство Карастоянови са герои ! Докато главния прокурор има основна цел да стане 300 кила в най-кратки срокове, а министър председателят е зает да се мазни на господарите си за да получи още евро пари за крадене, хорицата са принудени да се защитават сами от феновете на пожарникаря и физкултурника!!! Отвертката - позор за България и българите. Родителите му трябва да бъдат заплюти от всеки който ги срещне, защото са създали подобно изчадие!!!
11
4
 
18
 
! Отговори
Марин преди 6 години
Дано ги пуснат по-скоро. Иначе момичетата си падат по лоши момчета и резултатът е на лице. Тати и двамата братя в панделата заради тъ****a k***a.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eдин *** по-малко, жалко за хората дето са го почистили
9
1
 
35
 
! Отговори
язе преди 6 години
Тези трябва да им дадат медал, не присъди. От къде на къде момичето ще търпи обиди от някакъв самозабравил се?След като никой в тази държава не помага,остава самозащитата!Добре са го преборили този "ММ боец"! Тези обикновенно се мислят за безсмъртни и нямат граници!
8
1
 
29
 
! Отговори
Дупница преди 6 години
Време беше някой да се погрижи за този из.верг Отвертката. Справедливостта възтържествува частично. Подсъдимите трябва да бъдат освободени и наградени !!!
7
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички в Дупница знаят, че Владимира е виновна за случилото се.
6
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се обжалва. Инцидента е случаен, хората са били под афект, човекът с най-голяма присъда е участвал в опита за спасяване... Такива присъди не дават за умишлени поръчкови убийства. Да се проверят съдиите дали нямат връзка с добрия гражданин Отвертката!Подобни ретро мутри ходят безнаказано и безчинстват сред народа - нормално е като няма закони хората да се защитят сами! Трябва да се наложи обществен натиск корумпираните съдии да си получат заслуженото.Присъдите които са издали са за тях!
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За посегателства срещу членове на червени банди червената "правосъдна" сис-*** дава ужасяващи присъди. Ако беше станало обратното обаче,присъдите щяха да са в пъти по-малки!
4
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селски киртаци. Тая Владимира със златна слива ли е била?
3
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като няма съд и справедливост за такива ММА ***, хората взимат закона в свои ръце. Повече такива случаи трябва да има за да се научат подобни *** като убития. Заслужена смърт за един *** на обществото. Присъдите трябва да са условни!!!
2
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно, по-горната инстанция ще ги освободи какво всеки път става в този цирк наречен "българска съдебна система", всеки живее със съзнанието, че и да убие човек - пак ще го извадят.
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе има правосъдие в България, ама е само за обикновените хора и за ей-такива, битови истории.