Ще доведе ли до дипломатическа криза шпионският скандал?

От опозицията искат за аферата да говори лично премиерът
Обновена: 12 сеп 2019 09:32 | 12 сеп 2019 09:27,
60

Разраства се шпионският скандал с Русия. След като в понеделник беше повдигнато обвинение в шпионаж на председателя на Движение "Русофили" Николай Малинов, вчера в парламента по темата бяха изслушани председателят на ДАНС и министърът на вътрешните работи.

Още по темата

От опозицията пък настояха за шпионската афера да говори лично премиера Борисов, който обаче отказа коментар с аргумента, че няма отношение и въпросът касае службите за сигурност и прокуратурата.

Като свидетел към делото е привлечен Лазар Мурджев, председател на УС на БРОД за България.

"Почти 10 години издаваме списание "Сигурност", в него Малинов го привличаме като експерт. Службите имат право и техен ангажимент е да докажат онова, за което говорят", каза Мурджев.

Въпросът е как идват средствата, но шпионството е друга материя, коментира той и допълни, че не се притеснява от нищо, това бил абсолютно измислен формат.

"Считам, че на тези момчета така им е наредено и те са си изпълнили задълженията", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
За петролчето кажи нещо бе, менталист! А за газта от САЩ? Я пак! Даа, до какво води когато има нет в специализираните клиники.
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местан и хората му доказано се финансират от Турция. Защо досега няма подобни мерки срещу тях. Очевидно мерките се прилагат избирателно според конюнктурата и нуждата на прилагащите.
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15....ЧЕТИ.....гледай...слушай...БЕЗПРИСТРАСТНО ...от няколко места....за да не си останеш ТЪПЧОоо ! Терминала за втечнен газ в Гърция е с-у Александруполис....в морето.СПИРА ТАНКЕРА....изпомпват газта и по тръби тръгва ...нагоре .към БГ ...Румъния ...Молдова...Украйна .Полша.в ляво ..С. Македония ..Албания....Сърбия...Италия ! ..А танкери идват от ...КАТАР - най- голямия производител....от САЩ ...от АВСТРАЛИЯ ! Газа от САЩ е на цена 120 $ а Раша ни го продава за 250 $ по братски
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже в България кадруват в американското посолство, а предстои избор на главен прокурор, Гешев се е втурнал да доказва лоялността си към господарите. Това е целия театър.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до УЧЕНУкрайна диверсифицира доставките и сега внася газ откъм Европа... на двойна цена. Верно, че газта пак си е руска, ама като мине през Германия и Полша вече е диверсифицирана газ.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все едно, че чужда държава не финансира Атлантическия клуб, за да влияе върху политическата ориентация на България. Кое е различното? Да не говорим, че могат да се посочат още куп фондации и организации, създадени и функциониращи главно за манипулиране на българите и финансирани от чужбина - кои от Турция, кои от Щатите, кои от западноевропейски страни...
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този"шпионски"скандал дори американците се подиграват.Да търсиш руски шпионин сред движение"Русофили"е все едно да отидеш за риба в Сахара.Само пълни кре.тени могат да сътворят подобен буламач.Ама то като ги видиш кои са,какво да чака човек от такива"интелектуалци".А,те,кретеноидчетата мазни си мислят,че янките ще им пазят усраните дирници.Не,те ги използваха за памперси.А използваният памперс отива в кофата за смет.
15
1
 
8
 
! Отговори
до УЧЕН преди 4 години
А бе тази газ, дето идвала от Украйна, тя от къде идва в Украйна?
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мурджо Лазаров от добрите ли е?
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е имала прогерманска ориентация преди ВСВ, после проруска, сега проамериканска и винаги ориентацията е налагана от тези във властта, представяйки я за вечна и своята гледна за най-правилна и общоприета, а гледната точка на останалите за престъпна, шпионска и антидържавна. Произвола и репресията са традиция в българския политически живот. Нямаме демократични традиции на търпимост към различните гледни точки и идеи и съпоставянето им в политическото състезание в търсена на народна подкреп
12
0
 
8
 
! Отговори
до УЧЕН преди 4 години
Така е. Аз съм простоват човек. Прав си. Мога ли да ти задам няколко въпроса, на който УЧЕН като теб да ме удостои с отговори? НЕФТОХИМ с каква суровина работи? От къде идва? В какво количество? Това което си наливам в резервоара на автомобила от бензиностанциите, какво точно е? То идва по продуктопровода от НЕФТОХИМ. Та ако въпросния НЕФТОХИМ няма какво да преработва, кой и от къде ще го достави? Моля Ваше Величество за отговори!
11
0
 
11
 
! Отговори
А не, бе, изобщо ! преди 4 години
*** сценарий за *** хора, малко калабалък , балотаж и хайде хоп - гроб печелят изборите с малко помощ отвън ) спете спокойно .
10
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този оставаше да каже, че няма руски шпиони в България подпомагани от русофилите.
9
8
 
1
 
! Отговори
УЧЕН преди 4 години
До Аз......Не разбираш освен от търговия и политика .а и от САМОСТОЯТЕЛНО МИСЛЕНЕ и ПРЕЦЕНКА ! Ти си ИДЕАЛНИЯТ ПРИМЕР на промит полиран мозък ! БГ потреблението на газ е около 3 милиарда .1 мил...е договорен от Азърбайджан ...друг идва от Украйна ...Рунъния / която го произважда / може да ни достави ВСИЧКИЯТ...но ЕС не дава - трябва да има ПОНЕ 3 независими источници / ЗА ДА НЯМА МОНОПОЛ /а ще внасяме втечнен газ от Гърция ! РАША е зависима . защото над 40 % от БВП е от газ и нефт ..ПОНЯЛ ?
8
1
 
9
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Има доста остро изказване на Захарова. За сега. Тя викаш, няма нищо общо с Кремъл.
7
2
 
14
 
! Отговори
Общо взето преди 4 години
За Русия държавата България е това което за България е държавата Барбадос като мащаб,техника и развитие тоест разликите са огромни - всичко е възможно,прекалено сме малки и слаби за да се репчим на големите!
6
0
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Никой не е казал. Просто се чудя тези атаки дали няма да ядосат руснаците. И ако се ядосат какво може да последва. Нали се започна още преди години, когато един министър каза че ще ги напляска...За хакването на НАП първото обвинение беше срещу тях. Мечка едва ли обръща внимание на комар, ама все пак? Ако реши да обърне? А що се отнася до печалбите, доколкото знам само петрол да имаш. Нали освен другите войни има и такива дето им казват търговски. Просто празни мисли на един празен човек
5
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То затова няма реакция от Кремъл, просто си чистят неудобните чрез нашите служби...
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно това е целта. Очертава се силно желание на правителството този път да реализира газопровода през България и да продължи строителството на АЕЦ Белене. Американците са преценили, че сега прекия натиск върху правителството може да няма ефект и са решили да предизвикат обтягане на отношенията между България и Русия, което да провали проектите. Американците управляват България от посолството си, но инструментариума е доста богат.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руската държавна Внешторгбанк, има да взима едни пари от незаконната продажбата на Виваком на Спас Русев. Малофеев и компания явно объркаха плановете на Кремъл и машината се задейства. ДПС/Пеевски/Цацаратура веднага спретнаха шпионски скандал.