Спипаха бижута за над 500 000 лв. на "Капитан Андреево"

Контрабандата е открита при две проверки
21 юни 2021 16:37, Анисия Иванова
4
Спипаха бижута за над 500 000 лв. на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД "Южна морска" откриха над 7 кг контрабандни златни накити при две проверки - на автобус и товарен автомобил на Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

На 15 юни вечерта на МП "Капитан Андреево" на път от Турция през България за Румъния пристига автобус с водач и стюард -турски граждани и седем пътници. 

Превозното средство е селектирано за пролъчване с рентгенова апаратура, при което са маркирани подозрителни плътности около двигателя. При последвалата физическа проверка митническите служители установяват, че в специално изграден тайник са укрити 21 картонени кутии, съдържащи изделия от жълт метал – пръстени, гривни, медальони, обици, часовници, брошки, копчета за ръкавели, както и силиконови, черни и червени конци с орнаменти. Направената от вещото лице експертиза установява, че накитите с общо тегло 5575.88 грама са от 14-каратово злато на стойност 457 222 лева. В хода на проверката е установено, че златните накити са собственост на стюарда на автобуса.

При друг случай митническите служители предотвратиха опит за контрабандно пренасяне на 1.6 кг златни накити при проверка на товарен автомобил. На 17 юни, около 02.40 часа, на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с турска регистрация, превозващ стока от Турция през България за Великобритания.

По метода „анализ на риска“ превозното средство с водач турски гражданин е селектирано за щателна митническа проверка. В матрака на леглото, намиращо се в шофьорската кабина, митническите служители установяват, че в пет картонени кутии са укрити 204 пръстена, гривни, колиета, синджири, медальони и обици, всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза установява, че накитите с общо тегло 1604 грама са от 14 и 22 –каратово злато на стойност 129 086 лева.

Задържаните златни изделия са с общо количество 7 179.88 кг на обща стойност 586 308  лева. По случаите са  образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Deliormanski преди 2 години
А бе,,факт",за какво контрабандно снабдяване на турските бижутерийни магазини говориш-не четеш ли,че колите напускат Турция на пьт за Румьния и Британия!
3
1
 
1
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
На времето имаше ,,оказионни " магазини,кьдето се продаваха предимно конфискувани турски стоки.Що пари направиха гуньовците на гьрба на турските гастарбайтери през годините!!!Най распространения номер на катаджиите беше за ,,превишената" скорост.След това почваше гуньовщината:,,Комшу,дай марлборо,дай кутия кафе,някой ***..."Но Турция е неизчерпаема-няма да можете да я изчерпате!!!!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
червената гнус взе властта и веднага тръгнаха контрабандните канали на бсп, рашков да уволни тези митничари ,как смеят да пипат стоката на радев
1
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Така се зареждат Турските бижотерски магазини с контрабанда.