При акция в София са задържани 11 души

Те са арестувани за различни незаконни дейности
19 дек 2023 13:50, Красимир Ангелов
13
При акция в София са задържани 11 души
Снимка: БГНЕС

11 души са задържани при операция в София. Специализираната полицейска операция започна тази сутрин в ж.к. "Христо Ботев", съобщи МВР.

В нея участваха служители на отделите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) с активното съдействие на екипи на Националната агенция за приходите, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и горското стопанство.

Действията обхващат редица проверки - от установяване на незаконно пребиваващи чужди граждани, притежание на незаконно и нерегистрирано оръжие, превенция на криминалния контингент, до осъществяване на незаконна търговска дейност.

В рамките на инспекцията са иззети множество хранителни стоки с изтекъл срок на годност, установена е съпричастността на извършващи незаконна търговска дейност, които са санкционирани от НАП и „Икономическа полиция“. Констатирани са случаи на наети без трудови договори, в това число и непълнолетни, ангажирани за работа в тъмната част на денонощието.

В хода на извършените проверки на множество адреси са открити незаконни оръжия и такива, нерегистрирани по надлежния ред, както и фалшива валута. Задържаните са съпричастни към различни по вид престъпления – кражби, фалшива валута, притежание на нерегистрирани газови и бойни оръжия, склоняване към проституция. На етапа са образувани две досъдебни производства, по които се провеждат процесуално-следствени действия.

Специализираната полицейска операция продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Смешни висаджии на мет изкарали сме щангите за волани и ще ви изпотрошим гегите и мките по светофарите при най малката показност, а на жените ви ще отрежем косите!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Служители от РУ изнасят информация от тях пияни по кръчми, което е неприемливо, чола да прекратите трудовите взаимоотношения!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От тази акация става прекрасен мед!
3
0
 
0
 
! Отговори
в гетото са ги преди 4 месеца
изловили , а сега останалите се пречкат по улиците и дрънкат глупости по телефоните . що се продават за пари . Сега да ги водят в затвора .
2
1
 
9
 
! Отговори
Сглобката преди 4 месеца
Ще участваме на София Прайд 2024.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ехееее, то половин прайд