Деветима висши китайски военни бяха изключени от парламента

Готви се голяма чистка в армията
30 дек 2023 14:40, Петър Бойчев
9
Деветима висши китайски военни бяха изключени от парламента
Снимка БГНЕС

Деветима висши военни бяха изключени от китайския парламент в рамките на голяма кадрова промяна, последвала вчерашното назначаване на нов министър на отбраната, предаде Франс прес.

Решението бе оповестено снощи от китайската новинарска агенция Синхуа, след заседание на Централния комитет на Китайската комунистическа партия. Понастоящем все още не се знае защо е било взето. Висшите ешелони на китайските въоръжени сили изглежда преминават през период на преструктуриране, след като в края на август бившият министър на отбраната Ли Шанфу изчезна от публичното пространство и през октомври бе съобщено, че е отстранен от поста си.

Вчера бе съобщено, че за министър на отбраната е назначен Дун Цзюн, с което бе сложен край на периода, през който важният министерски пост е вакантен. Новият министър на отбраната Дун Цзян досега беше командир на китайските военноморски сили - пост, който заемаше от август 2021 година, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Китайчисткавоенни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
няма кой да завзема преди 3 месеца
Тайван докато там се произвеждат 90% от всички чипове в света. Ако някой унищожи фабриките връща в първи клас целия свят включително и самия Китай. Първо ще си довърша всички започнатите фабрики за чипове.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жълтият Путин ги почна! Лошият пример е заразителен!
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Смениха министъра защото предишния имаше малко акъл и отказа да атакува Тайван поради слабост и неподготвеност на китайската армия. Новият министър се направи на мъж и обеща на другаря Си да превземе Тайван за 3 дни както беше обещал товарищ Щойгу на товарищ Путин да превземе Киев за 3 дни.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ако изборите минат както Китай им се иска ще вземат Тайван тихо и кротко и САЩ ще ги оставят по простата причина защото ще са заети с войната в Иран която се готви в момента.
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През януари на остров Тайван ще се проведат избори. Очаква се победа на прокитайска партия. Очаква се Пиндостан да оспори резултатите от изборите и да се опита да сътвори майдан в Тайпе.
2
5
 
12
 
! Отговори
Рендету преди 3 месеца
Чистят проамериканските "комсомолци" в партията! Военият конфликт между Китай и Щатите за Тайван е неизбежен. При него ще станем свидетели на употребата на ядрено оръжие за втори път в човешката история! Въпросът е, не - Дали, а Кога? Освен ако в Щатите не избухне Втора Гражданска Война!
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Правилно действащи военни нямат работа в парламента.