На Капитан Андреево: Кокаин за близо милион, пренасян в яке

Турският шофьор оставил дрехата в колата си при проверката
17 яну 2024 09:18, Петър Бойчев
6
На Капитан Андреево: Кокаин за близо милион, пренасян в яке
Снимка БГНЕС

Турски шофьор се опита да премине границата с над 3 кг кокаин, скрит в якето му. Той го оставил в кабината по време на проверката на ТИР-а. Според НОВА кокаинът е за 1 милион лева. Митничарите на граничен пункт „Капитан Андреево” намират дрогата, която е била над 3 килограма.

„На 14-и януари е пристигнал товарен автомобил, пътуващ от Швейцария за Афганистан. Колегите се усъмняват в поведението на водача и пристъпват към извършване на щателна митническа проверка”, обяснява Георги Господинов, началник на Митнически пункт „Капитан Андреево”.

„В светлоотразително яке, с каквото разполагат повечето водачи, на място на подплатата са установени 3 пакета, съдържащи по 1080 грама високо рисково наркотично вещество”, обясни Господинов.

Според експерти от 1 кг кокаин се правят 3 кг, а печалбата на дребно надхвърля 270 000 лева.
Един килограм чист кокаин минава границата на страната ни на цена от 76 000 лева или 38 000 евро.

„Това обяснение, което дават винаги водачите, е, че те взимат наркотичните вещества от определен паркинг за друг определен паркинг, не познават лицата, които им ги дават. Но и данните са, че те обикновено не участват в разпространение на наркотични вещества, а само срещу определена сума поемат да ги пренесат през границата. Можем да кажем, че са мулета”, заяви Господинов.

През 2023 г. при 19 случая са задържани 275 кг наркотични вещества, основно марихуаната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Балъчор доверил се на жена хихи 10 годинки минимум.
3
0
 
0
 
! Отговори
мулетата са много преди 3 месеца
хващат 30 процента . шофьорите се дрогират . турчина едва ли има милйон . вчера хванаха картеладжията . за тея няма съд . пари и контрабанда . затова искат шенген да спечелят още .
2
1
 
0
 
! Отговори
Уточнение преди 3 месеца
Месеци наред касиерката на "Aldi" Айсел И. , на 38 години, се притеснявала, че приятелят и Пламен,48 годишен, който я преследвал след раздялата им, ще я убие. През февруари било насрочено дело за забрана на Пламен да доближава Айсел,която е бяла и руса жена. За Пламен не знам.
1
0
 
6
 
! Отговори
Пепи БойчевЪ преди 3 месеца
Така е демократично! И евроатлантическо! Слава Кокаине!