Над 20 000 очакват Давид Гета и Тиесто в Несебър

Solar Summer Festival със зелена кауза
Обновена: 10 юли 2012 14:26 | 10 юли 2012 14:26,
6
Над 20 000 очакват Давид Гета и Тиесто в Несебър
Давид Гета е единият от хедлайнерите на тазгодишния Solar Summer Festival. Снимка: Reuters

Да видиш в рамките на един уикенд, на един фестивал, диджей №1 в света Давид Гета (David Guetta) и не по-малко известният му колега Тиесто (Tiesto) си е истинско събитие. Не само у нас, но и в световен мащаб.

Тазгодишното издание на Solar Summer Festival, който ще се проведе на 27 и 28 юли в Несебър, се очаква да бъде най-силно и посетено от феновете на електронната музика. Предвиждат се над 20 000 души от България и чужбина да станат част от шоуто.

Организаторите ще подкрепят и зелена кауза, като призовават всички присъстващи да подкрепят идеята им за разделно събиране на отпадъците. Във фестивалната зона ще бъдат разположени необходимите контейнери, като заедно с община Несебър ще изберат регионална кауза, на която ще бъдат дарени средствата от предадените за рециклиране отпадъци.

Всички мултимедийни ефекти, лазери и светлини ще бъдат внесени от чужбина, тъй като изискванията на двамата диджеи не могат да бъдат покрити с наличната техника в България. В унисон със зелената линия на фестивала Solar ще използват само биоразградими конфети.

Пушенето пък ще става само на обособени места на градския стадион.

Билетите за феста са на цени от 70 лева за двата дни и 40 за еднодневен пас.

Седмица след концертите в Несебър, Solar ще има своя отделна сцена Solar Dance Arena в рамките на Spirit of Burgas. За там вече са осигурени друга плеяда звезди от света на електронната музика.

На 3 август зад пулта ще застане транс иконата Армин Ван Бюрен (Armin van Buuren), на следващия ден ще видим хаус диджете Марк Найт (Mark Knight) и Фед ле Гранд (Fedde le Grand), а финалът на 5 август е запазен за Ричи Хоутин (Richie Hawtin) и Дъбфайър (Dubfire).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От всичките става само Ричи Хоутин
2
5
 
6
 
! Отговори
Unnamed преди 11 години
Нито единият, нито другият са DJ, особено Гета... Армин ван Бюрен си е най-добрия диджей каквото и да говорим, Гета стана *** комерс, Тиесто също...
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Майната му на София Рокс! Фестивала на годината е в Несебър!