Париж: България не е готова за Шенген

Вратата не била затворена, но страната ни трябва да спази критериите
Обновена: 8 дек 2010 20:37 | 8 дек 2010 20:37,
161
Париж: България не е готова за Шенген
Снимка: БГНЕС

Френският министър по европейските въпроси Лоран Вокие отново потвърди позицията на Париж, че Букурещ и София не са готови за Шенгенската зона, предаде АФП.

"Ние няма да участваме в разправии, които биха довели до отслабване на нашите граници и на капацитета на Европа да управлява и контролира миграционните потоци", посочи новият министър по време на дебати в Националното събрание, посветени на Европа.

"Франция го казва ясно: разбира се, че Румъния и България не са пред затворена врата, но трябва да бъдат спазени прости критерии", уточни той, потвърждавайки позицията на своя предшественик Пиер Льолуш.

"Първият прост критерий е, че трябва да бъдем сигурни за нашите граници", продължи Вокие, обяснявайки, че Румъния не признава граници с Молдова, а от там преминават потоци.

"А ние признаваме една граница с Молдова и точно в това е проблемът, който представлява препятствие за Румъния и България да влязат в Шенгенското пространство. Ако ние им поверим нашите граници, легитимно е да имаме всички гаранции, че тези граници ще бъдат добре пазени с митничари, способни да прилагат всичката бдителност, която ние сме в правото си да очакваме. Днес това не е факт... В момента работата не е задоволителна ", добави той, цитирайки проблемите с корупцията в двете държави.

През миналия месец Льолуш посочи, че европейското решение за присъединяването на Румъния и България към Шенгенската зона не трябва да бъде взето преди лятото на 2011 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: ФранцияШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
3
 
! Отговори
shopski reuters преди 13 години
Нямаме политици. Членството в ЕС трябваше да бъде или всичко или нищо. Сега и ние плащаме за Гърция и Ирландия, Испания и Исландия. Но не получаваме нищо в замяна. Набиха ни френски и всякакви стоки, но не ни позволиха да печелим, че ги купуваме от труда им. Унищожихме си икономиката сами и пожелание. БРАВО! на ви ЕС, на ви НАТО, на ви СТО и СБ.
135
2
 
5
 
! Отговори
7 преди 13 години
Дълга на Сарко е 185 милиарда,като дойде на властбзавари дълг35 милиарда и с кризата се увеличи.Що му са български ***,да ги храни,той си гледа франсетата.
134
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
духайте супата мизерни европейци такива , направо го обръснахте ...ха ха ха ха )
133
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сарко иска да му купим кърветите които никoй не му ги купува,имат 1600 милиарда дълг и нулева икономика. Бойко,не му купуваж нищо и изгонете франсетата от БГ докато не се научат да ни уважават.Сарко да пази границите от африканците,защото ги превзеха и ще започнат да идват и при нас. Да излезм от ЕС
132
3
 
10
 
! Отговори
giorgos papanikolaou преди 13 години
всеки ден или ден през ден има кражби на кабели в гърция, неизвестно явление до преди 4 години. А до сега са хванали 5 ***-българи, няма престиж бг в европа....като почнеш от 1-та световна до днеска, с изклучение на живковото време...това е жестоката истина, другото е бла, бла, бла, и бла, бла, бла........типично по български....
131
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво общо има българия с молдова?
130
1
 
4
 
! Отговори
bob преди 13 години
kaji im go be brato oba4e za vsi4ko sa vinovni turcite xa xa xaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
129
2
 
3
 
! Отговори
tur4in преди 13 години
gre6i6 priyatel ne sam do6al ot anadola roden sam v bg. izrasnal sam v bg. pla6tam danici v bg. taka 4e duxay supata mizernik ako si misli6 4e kato napadate nas 6te si uspokoite mrasnata si du6a lajete si edin narod koyto izbra b.b za ministar predsedatel ne zaslujava ni6to kakavto ministara takav e naroda kakvo o4akva6e
128
7
 
6
 
! Отговори
Бургазлиев преди 13 години
Цяла Франция все още ни мрази заради това, че през 1993 година ги бихме на "Парк дьо Пренс", и ги отстранихме от световното първенство в САЩ през 1994 год., където станахме 4-ти в света. От Франция не трябва да очакваме нищо добро. Който подценява този резил за Франция пред целия свят, просто греши. НИКОГА НЯМА ДА НИ ПРОСТЯТ!
127
1
 
15
 
! Отговори
Дани преди 13 години
как да не сме готови?че ние сме толкова подготвени,как може?пенсии от по150лв,заплати от 300лв?най-скъпите мобилни оператори са тук,цените в магазините,са по височки от ес.моля ви вземете ни готови сме,нищо не ни плаши вече.
126
2
 
9
 
! Отговори
ха преди 13 години
май е време да си пускаме козлодуй и да излизаме от тоя фалирал съюз доде е време
125
2
 
3
 
! Отговори
До 145 преди 13 години
Ами Швейцария си е част от Шенген.
124
3
 
11
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Ако ЕС и Шенген бяха хубави неща, то Швейцария щеше вече да е там.
123
1
 
8
 
! Отговори
луна преди 13 години
Според мен предстои да ни предложат някаква по-особена *оферта* , от която ще зависи влизането ни в Шенген / справка - оферта Козлодуй за влизането в ЕС /
122
1
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
"Време е политици ни да проявят любов към българската нация и да проявят политическа воля и "дупе"" - Моля те, цитирай ми поне пет успешни български политици!
121
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
добър ден.ние за ЕС не ставаме,те Шенген.
120
1
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Да помним с благодарност, кръвта пролята през 1878г., от 30 братски нации Но никога да не забравяме, че всички Велики сили са виновни вкупом пред българската нация...!!!- Защо ли?Защото след предварителните договорки за ликвидиране на Османската империя, "великите сили" не се съобразиха с подробно изработените от самите тях етнически карти на Балканите.- На Цариградска конференция, още преди войната от 1878г., е решено:1. На запад от линията Железни врата Солун, да се разпорежда Австроунгария, на изток - Русия..., което автоматична разкъсва българската нация и това се подкрепя от новите Велики сили и сега... (а след първата световна война, най-вече от Америка...!!!)2. Да не се допусне създаването на силна славянска държава на балканите (клаузата е насочена изцяло срещу обединена България...)3. Русия ще проведе войната с помощта и съгласието на цяла Европа, но всички договорености с Турция, ще се разглеждат като временни..., затова Сан-Стефанския договор е предварителен прелиминарен..., затова България е разкасапена, на пет части, чрез Берлинския договор...!!!4. Нишка област, заселена с компактно българско население, да се присъедени към Сърбия, в замяна на Босна и Херцеговина, които се заграбват от Австро-Унгария...5. На Румъния да се даде Добруджа, в замяна на Молдова, която се заграбва от Русия...- По силата на договореностите още от преди Руско-Турската война (за Руско-Османска не съм чувал), нито една "велика" сила не е смятала да допусне обединението на Българската нация от двете страни на линията Железни врати Солун...!!! ... това продължава и сега...Но днес,:1. По силата на членството ни в ЕС, днес имаме уникалния шанс да наложим без война, на Сърбия, Македония и Албания, статут за българите в техните държавни граници, като национално-духовни автономии... и да им дадем двойно гражданство...2. За откраднатите след Първата световна война, Западните покрайнини и Струмишка околия, да искаме автономия и съвместно управление (кондоминиум), със Сърбия и Македония, съответно...!!!Време е политици ни да проявят любов към българската нация и да проявят политическа воля и "дупе"..., в името на Българската нация!!!
119
1
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
"В момента работата не е задоволителна ", добави той, цитирайки проблемите с корупцията в двете държави." - А ти не се превъзбуждай, а чети до край.
118
3
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Вижте този френски езуит, как третира Молдова и ТурцияЗа Молдова: - "Първият *** критерий е, че трябва да бъдем сигурни за нашите граници", продължи Вокие, обяснявайки, че Румъния не признава граници с Молдова, а от там преминават потоци...За Турция - Мълчи!!!- През Турската ни гравица ЕЖЕДНЕВНО, незаконно минават по около 1 000 тира с Китайска и Турска контрабанда но този факт франсето не коментира Езуита си е еезуит, макар, че основателя на езуитския орден Итаций Лойола, на младини се е учил на езуитщина в България, като папски пратеник пред Българския цар!!! Ало, ДАНС, извадете досието на агент Игнациио Лойола!
117
1
 
7
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Реално никога не мсе били прите в ЕС... само ни дерат с вноски и глоби.. а вратите са затворени в едната посока... но не ив другата тук сме пазар за всякви стоки вериги ито безмитно... класическа колония..

Спонсорирани публикации