Париж: България не е готова за Шенген

Вратата не била затворена, но страната ни трябва да спази критериите
Обновена: 8 дек 2010 20:37 | 8 дек 2010 20:37,
161
Париж: България не е готова за Шенген
Снимка: БГНЕС

Френският министър по европейските въпроси Лоран Вокие отново потвърди позицията на Париж, че Букурещ и София не са готови за Шенгенската зона, предаде АФП.

"Ние няма да участваме в разправии, които биха довели до отслабване на нашите граници и на капацитета на Европа да управлява и контролира миграционните потоци", посочи новият министър по време на дебати в Националното събрание, посветени на Европа.

"Франция го казва ясно: разбира се, че Румъния и България не са пред затворена врата, но трябва да бъдат спазени прости критерии", уточни той, потвърждавайки позицията на своя предшественик Пиер Льолуш.

"Първият прост критерий е, че трябва да бъдем сигурни за нашите граници", продължи Вокие, обяснявайки, че Румъния не признава граници с Молдова, а от там преминават потоци.

"А ние признаваме една граница с Молдова и точно в това е проблемът, който представлява препятствие за Румъния и България да влязат в Шенгенското пространство. Ако ние им поверим нашите граници, легитимно е да имаме всички гаранции, че тези граници ще бъдат добре пазени с митничари, способни да прилагат всичката бдителност, която ние сме в правото си да очакваме. Днес това не е факт... В момента работата не е задоволителна ", добави той, цитирайки проблемите с корупцията в двете държави.

През миналия месец Льолуш посочи, че европейското решение за присъединяването на Румъния и България към Шенгенската зона не трябва да бъде взето преди лятото на 2011 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: ФранцияШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
11
 
! Отговори
Плюшкин преди 13 години
Лично аз си бях за затворении граници и недопускане на мангета тука на разни палрестинци и други заселници. Но политиката се прави от властите. Впрегнаха ни в ЕС, страдахме какво ли не, а сега заради някои хора, пак страдаме и от разрешения и от забрани? Да ти писне живота от такива неща. Да си се оправят но ние заради диктата на ЦРУ и ЕС, духаме супата вече 25 години. А това е адски живот, според мен - виновният да печели, а невинният да страда? Но и без Шенгенска виза, можем да се оправим.
15
5
 
12
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Не ни обичат в...Париж.Що бе....джанъм,що франкофони се навъдиха покрайЗелю Зелев,що блокове на АЕЦ-а си....затрихме да ву угодим.Само заради това,че ви бихме преди толкова....години насред Париж и то....случайнооо по футболли;еййй,злопаметни хора и....самовлюбени.За Париж може да се кажат..думите,които св.Тереза е казала за...ада:"Място което вони и дето хората не се обичат".
14
7
 
18
 
! Отговори
Що? преди 13 години
Що се сърдите на франсетата бе тикви?Ми хората не щат да пуснат у дома си разни папуреци.Е тва е мнението им за правителството на ГЕРБ.Този шамар е оценката на ЕС за ,,много подкрепяния от Европа Борисов,, сега се виде,че мита ГЕРБ свърши.Тва да ни отрежат за Шенген е равносилно на тва през 2007г. да ни беха отложили за ЕС само дето не стана.А тез префалените сега се издъниха тотално.Оставка на ГЕРБ и нови избори,това е решението.
13
2
 
5
 
! Отговори
Едва ли , преди 13 години
на някого ще му се завие свят от НАШИТЕ списъци на престъпници , за да ни обявят за КЛЕПТОКРАЦИЯ ,сигурно ТЕХНИТЕ списъци , са достатачно дълги .
12
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП са виновни.
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Българските власти трябва да реагират мигновено на най-високо равнище"И аз съм на същото мнение.Или поне твърдо да поставят въпроса България и Румъния да не се асоциират в бъдеще.И при токова веднага да се подаде оплакване.Резултатът ще е нулев, те са си арогантни нагли, устроени ***, но поне ние да си им кажем, все едно нищо няма да загубим. Палав
10
5
 
15
 
! Отговори
AryanaBulgarica преди 13 години
ама вие сте едни малки френски ***...и със противния си ***...и език.
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се обади Уорлик в Париж, бе, нали сме американски дружки.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАПРОТИВ,трябва да ни приемете,ще ви дадем такъв списък от престъпници,че свят ще ви се завие.............
7
4
 
10
 
! Отговори
ддт преди 13 години
Ало,франсетата,чак сега ли разбрахте бе.Че вие сте били много тъпички..
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"трябва им време и отбиване на този въпрос и те слагат прът"Все пак не виждам какво общо имат техните проблеми с България, още повече с кюпа България - Румъния.Аз бих му отвъртряла такъв въпрос:Вижте, ние не се натискахме за влизаме в ЕО, също и в Шенген. Вие ни поканихте, ние не отказахме.Но вие се оказвате неподготвени. не само икономически, не само психологически (за което говорят вашите изказвания), вие сте неподготвен политически и географски за да свързвате Молдова с България, и с Румъния).Но това си е ваш проблем. Вие трябва да се изказвате правлино. И ако това продължи, ние не настояваме да сме в ЕО.(А пръта може да си го завре където реши.) Палав
5
5
 
12
 
! Отговори
Плюшкин преди 13 години
Не е провал за Цветанов. Провал е за ЕС, защото толерирапхха унищожението на Югославия, създаването на Албания, Косово. С това показаха и на алчните румънци, да проявят апетити към Молдова. Така става, когато се остави наглостта и неправдата да царуват. Този е прав, защото ако хукнат масово навлеци, ЕС ще стане още по-голяма ***, не че и сега не са малко там и тук навлеците? Вината е на онези, които сториха факта да прекрояват географията - явно и тайно. А ние както винаги духаме супата.
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецко една задачка лесна имаше и нея я провали.
3
3
 
16
 
! Отговори
Кабули преди 13 години
Тези франсета се чудят как да ни го нататрузят, защото не знаят в кой филм се снимат. А и да знаят, за френските филми - или е хубав, или е френсдки. Ако Румъния не признава граници с Молдова е проблем на Румъния. Но тук прозира и друго, че според тях ние пък не признаваме граници с макетата, което си е направо така. Ако е така - и аз ги подкрепям, защото вместо две, ще влязат четири държави в Шенген. Но пък знае ли се колко са нелегалите във Франция.
2
11
 
18
 
! Отговори
мда преди 13 години
Провал за Цецо шесете апартамента и ГЕРБ.При такива резултати в нормалните държави министрите си подават оставките.
1
5
 
21
 
! Отговори
Niko преди 13 години
Я колко хора има в парламента им,че той направо пълен!Абе тези хора не ходят ли за телефони бе ми стоят цял ден на работа?!