Париж: България не е готова за Шенген

Вратата не била затворена, но страната ни трябва да спази критериите
Обновена: 8 дек 2010 20:37 | 8 дек 2010 20:37,
161
Париж: България не е готова за Шенген
Снимка: БГНЕС

Френският министър по европейските въпроси Лоран Вокие отново потвърди позицията на Париж, че Букурещ и София не са готови за Шенгенската зона, предаде АФП.

"Ние няма да участваме в разправии, които биха довели до отслабване на нашите граници и на капацитета на Европа да управлява и контролира миграционните потоци", посочи новият министър по време на дебати в Националното събрание, посветени на Европа.

"Франция го казва ясно: разбира се, че Румъния и България не са пред затворена врата, но трябва да бъдат спазени прости критерии", уточни той, потвърждавайки позицията на своя предшественик Пиер Льолуш.

"Първият прост критерий е, че трябва да бъдем сигурни за нашите граници", продължи Вокие, обяснявайки, че Румъния не признава граници с Молдова, а от там преминават потоци.

"А ние признаваме една граница с Молдова и точно в това е проблемът, който представлява препятствие за Румъния и България да влязат в Шенгенското пространство. Ако ние им поверим нашите граници, легитимно е да имаме всички гаранции, че тези граници ще бъдат добре пазени с митничари, способни да прилагат всичката бдителност, която ние сме в правото си да очакваме. Днес това не е факт... В момента работата не е задоволителна ", добави той, цитирайки проблемите с корупцията в двете държави.

През миналия месец Льолуш посочи, че европейското решение за присъединяването на Румъния и България към Шенгенската зона не трябва да бъде взето преди лятото на 2011 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: ФранцияШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
10
 
! Отговори
gonzo преди 13 години
Докога ще се оставяме някакви изпедерастени европейски бюрократи да ни унижават и да се гаврят с нас. Крайно време е нашите политици да втвърдят тона и да покажат, че и ние имаме достойнство. България в момента може да е "*** на Европа", но това до голяма степен се дължи и на гнусните игрички точно на тези "велики" сили, които правят всичко възможно да тъпчат по-малките.
115
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти от кои си и къде живееш? Върви си в анадола при шалварестите *** и не се връщай.
114
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Франсетата просто не искат да ни пуснат аванта и това е.
113
1
 
6
 
! Отговори
Нов морал преди 13 години
132 Цитати:"Първият *** критерий е, че трябва да бъдем сигурни за нашите граници" - важи за Румъния и БГ, нали!"В момента работата не е задоволителна ", добави той, цитирайки проблемите с корупцията в двете държави." Забележи в ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ИМА ПРОБЛЕМИ С КОРУПЦИЯТА:))) Е! Как ще изпълниш този критерий с увеличена корупция:)))))) Май друг е манипулатора,а!Хайде жив и здрав да си! Пред другите може да ти мине номера, защото аз чета докрай! Пък ни си вервай на вожда! Нема лошо!
112
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чети защо не ни искат и тогава манипулирай - ЗАРАДИ РУМЪНЦИТЕ И ГРАНИЦАТА С МОЛДОВА!
111
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе *** ако ЕС се разпадне Китай и Щатите ще ни лапнат като топла питка. Аман от ***. Нито една европейска страна сама не може да излезе напред в конкуренция с другите икономически гиганти...
110
3
 
6
 
! Отговори
Нов морал преди 13 години
Я виж ти! Какви ги говорят приятелите на Боко! Че някой от Германията дори на крака идваха да изкажат подкрепа:))) Шенген ще има и това е!Не може държава, която е паднала с две места в класацията за корупция, демек увеличила се е с предходните, да влезе в Шенген!
109
5
 
11
 
! Отговори
Sasho преди 13 години
Впрочем като стана дума за ЕС, дано да се разпадне(то до 5 години ще стане).Специално за Шенген, боли ме х,я, просто не мога да разбера как САЩ и ЕС, двете държави на различни цивилизации и все пак толкова "демократични", как САЩ съдят, човека който им разкри всичките мизерии, а ЕС ограничава свои граждани да работят и да ги наричат евтина работна ръка ?! Като се подразбира, че ВСИЧКИ,,които членуват в ЕС са РАВНОПРАВНИ ?!
108
2
 
24
 
! Отговори
хох преди 13 години
Интересно ми е какви са "простите условия", дето трябва да изпълним. Предполагам следните:1. В страната да няма цигани2. Тъй като това е невъзможно, ще ни мотаят за Шенген 40г., както Турция за ЕСБегайте бе. Просто трябва да изчакаме още 10г., когато във франция мароканзите и *** ще са мнозинство и тогава тоя министър не само ще иска България в Шенген, ами направо ще иска да емигрира тук!:)
107
2
 
18
 
! Отговори
хох преди 13 години
хехе, колко са смешни франсетата просто. Като мислите нещо поне си го кажете, нещастници!Някаква граница с Молдова им бил проблема?!? Глупости, намерили са си формален повод. Освен това България няма граница с Молдова, така че не разбирам как това важи за нас. Това с митничарите пък съвсем - та ние имаме само една граница с Турция да пазим и си мисля, че я пазим добре. *** са им проблема, ама не си го признават нещастните расисти! И това ги прави още по нещастни - посмешище за Европа!
106
2
 
7
 
! Отговори
francofil преди 13 години
mnogo da ne mi se otvariat fransetata 6toto imenno te napulniha Evropa s emigranti i prodaljavat da ya pulniat. Koito e bil vav Francia znae . tam ima vsi4ko drugo samo ne i francuzi. Ulicite sa pulni s marokanci i 4ernokoji ot biv6ite im kolonii. A puk kolko maimuni presi4at granicata s Ispania ,(6toto i tia e v Shengen) edin gospod znae! kakvo 6te mi praviat zabelejki su6tite tia deto i nacionalnia im otbor po futbol, deto e vapros na nacionalna gordost e sastvaen 90% ot 4ernokoji*francuzi*
105
1
 
4
 
! Отговори
хех преди 13 години
обичайна практика ли е турците да говорят български? поласкан съм..
104
7
 
7
 
! Отговори
tur4in преди 13 години
abe mom4eta ne se izlagayte be ne sa vinovni balgarite be nie turcite sme vinovni xa xa xa xa xaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nay nakraya vi go kazaxa tapungeri takiva vie se mislixte za golyama rabota tapanari ko4inata na evropa ste be koy va ebava vas
103
2
 
5
 
! Отговори
Pretoria преди 13 години
трябва сами да се откажем, не искам да ме коментират и подритват и да ми казват колко не ставам. но и ние сме си виновни - къде е публичноста, поканените западни компании и институции да помагат и да наблюдават. съвсем друго щеше да е ако бяхме поканили западни институции, експерти, да поразшумим. но като се има предвид колко бизнес има през тези граници..
102
2
 
13
 
! Отговори
ПРЕПИСАНО преди 13 години
Четвъртият Кръстоносен поход срещу България продължава. Французите още не могат да ни простят смъртта на Балдуин, граф Фландърски, Император Константинополски. Нека не забравяме, че на 9 май 1204 г. Балдуин е обявен за първи латински император на Константинопол и на 16 май е коронован в църквата Света София. Дори корсиканецът Наполеон Бонапарт не е притежавал такава висока титла. Реално погледнато, Балдуин Фландърски е най-високопоставеният французин в цялата история. И какво се случило с него? Ами през 1205 година, точно на Разпети петък някакъв див туземец, именуващ се Цар Калоян взел, че разгромил непобедимото рицарско воинство и пленил Балдуин. Други пък направо избил. Оттогава французите горят от жажда за отмъщение. Цитирам:
101
3
 
17
 
! Отговори
Бай Пешо преди 13 години
Тия франсета. Напълниха се с *** и араби, потока от Африка не секва, и е въпрос на време като сговнят Франция да плъзнат по европата. Пък то ние сме им били проблема. Болен здрав носи в ЕС вариант.
100
2
 
5
 
! Отговори
117 преди 13 години
Е кой ми натиска минуси не мога да разбера и защо? Не вярвате ли? Защо този мой познат ще лъже...защо БСП са поръчали 6 хеликоптера на облачета, за какъв *** са им били или е било по-скоро с цел да подкопават работата и имиджа на следващите след тях....А живея в Марсилия и повярвайте ми , тук наистина са най-гнусните....
99
8
 
10
 
! Отговори
3 преди 13 години
Несме за шенген защото ето как защитаваме доктори убийци със подписки,това го няма никъде по света и което е доказано и което нее господ знае какви сме.Държявата и правителството е за шенген но хоръта не.
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо приказваш глупости. В момента единственото което е като хората са границите. Техниката е на световно ниво. Истината е, че Румънците са найстина много зле с границите. А франсетата си го връщат защото не си купихме кораби за флота от тях и въобще нищо не си купихме от тях.
97
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе какви курвети, имам познат, който работи в Еврокоптер и той ми разправя как българите поръчали 6 хеликоптера с нарисувано небе и облачета на тях и после не ги платили и не ги взели и това стана баш на края на управлението на Станишев и сега ББ е задължен да плаща неустойки по този договор. А после на дъртите *** много им знаят устите - къде с апаритем та къде са? - ми как къде са, плащат се вашите изцепки....Иначе - да ви кажа п-*** държава от Франция няма, там са най-гнусните