ЕК откри нова процедура срещу България

Тя е за споразумение с Русия за въздушен транспорт
6 апр 2011 22:43,
78
ЕК откри нова процедура срещу България
Снимка: Булфото

Европейската комисия откри днес процедури за нарушение срещу България и Чехия във връзка с техните двустранни споразумения за въздухоплавателни услуги с Русия, като им изпрати искания за информация под формата на официални уведомителни писма, се казва в изявление, публикувано на сайта на комисията.

Комисията се опасява, че е възможно споразуменията да възпрепятстват еднаквото третиране на европейските авиокомпании и да затруднят конкуренцията между тях, както и да дадат основание за въвеждането на такси за прелитане над Сибир, които биха били незаконни съгласно антитръстовите правила на ЕС.

През последните месеци бяха изпратени подобни официални уведомителни писма до още 23 държави членки, а в момента ЕК проверява дали двустранните авиационни споразумения между останалите две държави членки и Русия са съобразени с правото на ЕС.

Фактът, че авиокомпании от Европейския съюз трябва да плащат при прелитане над Сибир на път за дестинации в Азия може не само да оскъпи полетите, но и да доведе до нелоялна конкуренция между авиокомпаниите от ЕС и тези извън него.

Позицията на Европейската комисия е, че споразуменията за въздушен транспорт трябва да гарантират равнопоставеност между всички авиокомпании от ЕС и спазване на антитръстовите правила. В противен случай може да се окаже, че някои авиокомпании от ЕС са поставени в по-неизгодна позиция от своите преки конкуренти или че са принудени да плащат неоснователни допълнителни такси, в резултат на което цените на самолетните билети за потребителите биха се повишили.

Само през 2008 г. европейските авиокомпании са платили на руския авиопревозвач Аерофлот такси за 420 млн. долара.

Двете страни разполагат с два месеца, за да отговорят на комисията.

Още икономика и политика

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
3
 
! Отговори
До тъпоумника 74 преди 13 години
А бе ти що се не изнесеш в братския ти СССР, направо в някой дом сред *** мужици да те посеят. Хора като теб са плевелът в България, които не са дорасли да живеят в цивилизащия. Между другото колко ти плаша сър Гейчо за донусчетата ти и да замърсяваш сайта с комунистическа пропаганда ?
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Вън от ЕС, референдум СЕГА!!"Браво!Точно днес се замислих,как държави които не са в ЕС имат супер висок стандарт и са вече излезли от кризата,а pigs които са членове на ЕС никога няма да изплатят дълга си.Заради ЕС горивата,алкохола и цигарите се облагат с акцизи,ЕС ни принуждава да вдигаме цените,щото иначе няма да имат пазар у нас стоките им...Долу ЕС
70
1
 
9
 
! Отговори
ralf преди 13 години
Вън от ЕС, референдум СЕГА!!
69
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 13 години
но каква е цената Турция да се съгласи да помага на Русия в плановите и ако това е част от България естествено че ще изберем америка и англия .дано да изкараме късмет да сме в страната на печелищите .Морал и правда по света няма има интереси естествено че Руси и чехи са ни близки език .на Бълканите България може само на Гърция да разчита защотото трябва да си пазем границите и Хърватия също.Сърби Турци и Албанци са против нас винаги а Македония умря тя е Сръбска и Албанско уравление даже и турци
68
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 13 години
мъчеха през Украйна да дразнят Русия след това коза беше Грузия Русия се справи свали Украинското правителство и удари удар на Грузия .Русия прави войни окло нейните територии а Америка англия и Франция по цял свят .сега новия коз Балканите от България може да се удари лесно Турция иран и Русия .когато Хитлер е нападнал Русия умряли около 25000000 Руснаци украинци и други Румъния е пуснала железниците на Хитлер но България ги е забавила иначе може би щеше да има повече жертви .
67
2
 
5
 
! Отговори
Леля Пенка преди 13 години
Чичо Пейо, и аз като теб! Това канцерогенно образувание ЕС , както иска да се развива, ама без нас. Аман от бюрократи и оправиите им. Мързеливите испанци и гърци, дето са награбили кредити и за правнуците си ще продължават да живеят както са си свикнали, защото глупавите българи живеейки в мизерия имали много "положителни" финансови показатели и даже станали гарант за 6 милярда.И стига с тези партийни решения, по-добре да се харчат пари за референдуми!
66
3
 
11
 
! Отговори
Изход преди 13 години
Незабавно трябва да напуснем ЕС! Те са славянофобска и българофобска секта ,целяща да ни направи гетото на Европа и да ни срине икономически!
65
2
 
15
 
! Отговори
Чичо Пейо преди 13 години
Браво на номер 48, и на мен ми е писнало от тоя ЕВРО СЪюЗ. В скоро време ще ни дадат напътствия как да дишаме. На следващите избори ще гласувам за партия , която в програмата си обещава излизане на България от евро-***.Стига ни толкова членство,макар и кратко то ни нанесе повече вреди от 45 годишния комунизъм.
64
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Които гласува за капитализъма е гнусен банкер или самодоволен лентаи на гърба на народа.Обеденяваите се сили божии за справедливост и мир сред народите.Не на социализъм и капитализъм,а на собствен изграден интернационал-със комунистическо мислене.
63
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напре народе към бъднините, Русия,Китай,Индия ще бъдат над капитализма-банкерите и злите сили,монопола и нещасието-това е капитализъма.
62
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kъде за защитниците на ЕС - които клати България по нанадолнуто , мадър фак.Един договор с Русия да подпишеме и веднага скача чичо САМ да ни го вътри,капитализъм ГНИЛ И гнусен.Трябва да сме партизани в соб.си страна- не на капитализма,да на народа и демокрация за масите.
61
1
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 13 години
Хайде, хайде :-)За американците Фон Браун, за руснаците --- всички технологии от Пинемюнде...
60
2
 
5
 
! Отговори
фсб преди 13 години
до 25 - явно преди си бил много зле, щом сега си толко доволен. Или критерийте са ти много ниски - раборел си човека, брат му научил език и в ЕС бил - тва ли ти е представата за просперитет. Аз като знам 3 чужди езика що не съм толко щастлив от ГРОБ? Щото К*Р като съм учил цел живот....
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България се оказа нетен донор на ес Ние си плащаме членския внос срещу обещания за по-добър живот , но вместо да имаме някакви ползи от ес те непрекъснато слагат пред нас нови и нови изисквания , някои от които направо безумни .На мен лично ми омръзна да ме броят за втора ръка човек и няма да позволя да се случва повече .Когато пътувам в чужбина винаги с гордост заявявам че съм българин -защото ако аз не се уважавам , как да искам и те да ме уважават
58
5
 
5
 
! Отговори
Еврокомисар преди 13 години
България trqbwa да се унищижи.
57
2
 
11
 
! Отговори
До 57 преди 13 години
Да крадеш мозъци и ресурси от целият свят, срещу хартия без покритие, и да се тупаш в гърдите, колко си голям е върхът на цинизма. Слава богу на това му се вижда края.
56
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
истината,е че вси4ки беди които се слу4ват по света,са дело на *** АМЕРИКАНЦИ-НО ИДВА И ТЯХНОТО ВРЕМЕ-ТАЗИ СБИРЩИНА И СЕ ВИЖДА КРАЯ...И КОЛКОТО И ДА ИМ МЪ4НО НА НЯКОЙ ЛИЗА4И НА ***...НЕ ВЗИМАМ СТРАНА,А СЪМ РЕАЛИСТ-ТО СЕ ОТРАЗЯВА И НА ДНЕШНОТО НИ СЪСТОЯНИЕ В СТРАНАТА...ДА НЕ ГОВОРИМ,ОТДЕЛЛНО 4Е СМЕ С РОБСКО ПОДСЪЗНАНИЕ...А ДО РУСИЯ-НЕ Я МИСЛЕТЕ-ТОЗИ НАРОД Е БИЛ И ЩЕ ГО БЪДЕ-ТОИ ИМА ИСТОРИЯ,ИМА РЕСУРСИ...И ЗНАЕ ЗАЩО ГО ИМА.
55
1
 
5
 
! Отговори
37 до 39 преди 13 години
не съм споменавал изобщо нещо за запада или ЕС...ако си кадърен си кадърен навсякъде...ако ме разбираш
54
12
 
11
 
! Отговори
до56 преди 13 години
да изпратиш човек в космоса с цената на глада на 90% от населението си е цинично
53
6
 
22
 
! Отговори
До 54 преди 13 години
То точно тая Русия която е на нивото на арабските държави, изпрати първа човек в космоса. Без да краде технологии като хамериканосите в лицето на Вернер фон Браун.