Два часа евродепутати бистриха как да влезем в Шенген

ЕП ще гласува нова резолюция за разширяването на зоната
Обновена: 13 окт 2011 06:25 | 12 окт 2011 23:08,
59
Два часа евродепутати бистриха как да влезем в Шенген
Снимка: Reuters

Близо два часа продължиха дебатите в Европeйския парламент по приемането на нова резолюция за разширяването на Шенген с България и Румъния, съобщи БТА.

През юни на сесията си в Страсбург Европарламентът гласува с голямо мнозинство резолюция, подкрепяща приемането на двете страни в зоната, но през септември Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи не успя да постигне необходимото пълно съгласие по въпроса заради отказа на Финландия и Холандия да подкрепят София и Букурещ.

Тази вечер в пленарната зала отново преобладаваха мненията, че отлагането на приемането на двете страни е проява на двойни стандарти и нарушение на правила, които ЕС сам е определил.

Контрамненията бяха, че София и Букурещ първо трябва да решат проблемите с организираната престъпност и корупцията, преди да бъдат приети в пространството без граничен контрол.

Мнозинството от изказалите се коментираха, че правилата са били променени "в крачка".

Сред най-яростните критици на приемчането на България и Румъния бе евродепутата от Италия Мара Бицото, която заяви, че в момента кандидатстващите за Шенген страни не са в състояние да осигурят ефективен граничен контрол.

С приемането на двете страни на европейската граница щяла да застане организираната престъпност според Бицото.

Датски евродепутат изрази мнение, че двете кандидатстващи страни имат още дълъг път преди приемането им в зоната.

Други евродепутати отбелязаха, че цялото Шенгенско пространство има проблеми с организираната престъпност и сигурността, и подобни критики не може да бъдат насочени само срещу две страни.

Гласуването на втората резолюция на ЕП по въпроса за приемането на България и Румъния в Шенген е насрочено за утре.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ние,обикновените хора,няма нищо да спечелим,но не е така при политиците,основно борбата е при тях
14
1
 
35
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
Някой може ли каже какво ще спечелим ако ни пуснат в Шенген???От НАТО и членство в ЕС видяхме само х*й!ЕС се разпада и това е факт няколко страни са пред фалит а другите ще изпопадат сами след тях.Евродепутата от Италия Мара Бицото изобщо не е наясно ,че в страната на Cosa Nostra пълчища от *** и араби акустират по бреговете всеки ден и ако някой трябва да пази границата си това е нейната страна!
13
0
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 12 години
След 4 години ще разбереш!
12
4
 
3
 
! Отговори
8-годишен преди 12 години
Коя е тая Мара Шепова?
11
2
 
9
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Стига с този Шенген, омръзна ми!И без и с него все сме си зле
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
разбрахте ли новината,"пантерите"били за армията,а Б.Б. навсякъде разправя,че били за охрана на границите ни...смях....*** ти смешника...
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мара Бицото е първа пратовчетка на Мара Шепова!
8
3
 
2
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 12 години
Сред най-яростните критици на приемчането на България и Румъния бе евродепутата от Италия Мара Бицото, която заяви, че в момента кандидатстващите за Шенген страни не са в състояние да осигурят ефективен граничен контрол.С приемането на двете страни на европейската граница щяла да застане организираната престъпност според Бицото.Датски евродепутат изрази мнение, че двете кандидатстващи страни имат още дълъг път преди приемането им в зоната.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пишми яжката.
6
15
 
1
 
! Отговори
Кали - Шенген преди 12 години
Из Европа ми се ще да обиколя, така, така, така, за Виена и за Париж да се уредя, е, ха така! И на кула Айфела да се насладя, така, така, така, там в културно средище да се променя, е, ха така! Припев: Шенген, шенген, ще прескоча ли шенген? За ден, за ден, да съм европейски член. На Женева в центъра пийвам си кафе, така, така така, а нещеш ли срещу мен нашенско момче, е, ха така. Заговорихме се там като на шега, така, така, така и откарахме така чак до сутринта, е, ха така!
5
1
 
36
 
! Отговори
... преди 12 години
до5:Прав си че корупция има навсякъде,но Англия не граничи с Турция...
4
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от 11 години скитам по европа живях и в холандия и франция и германия видях в англия съм от 4 години.вярно пари на полицай не можеш да дадеш ....аз си бутнах паричките за по добра работа и още си бачкам.....корупция има на всякъде вижда се че не ни искат
3
3
 
24
 
! Отговори
от бат Бойко преди 12 години
"Контрамненията бяха, че София и Букурещ първо трябва да решат проблемите с организираната престъпност и корупцията, преди да бъдат приети в пространството без граничен контрол."Къде това бе?Тук ли?Корупция?Стига бе?Я светнете лампата и вижте с кой говорите бе-аз съм бат ви Бойко!!!
2
2
 
20
 
! Отговори
Шенген преди 12 години
Не ви искаме. Сорка, ама сте зле...
1
2
 
39
 
! Отговори
Мурат преди 12 години
Да та е'ба и шенгена...

Спонсорирани публикации