Европарламентът слуша за родното слухтене със СРС-та

Не се предвижда приемане на резолюция, а само дебати
15 фев 2011 07:36,
19
Европарламентът слуша за родното слухтене със СРС-та
Сградата на Европарламента. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Европейският парламент ще обсъди тази вечер въпроса със записите на телефонни разговори в България, сочи програмата на сесията на ЕП в Страсбург.

Процедурата не предвижда приемане на резолюция. В информационния бюлетин на ЕП за сесията се посочва, че ЕК ще направи изявление в пленарната зала по този въпрос, след което ще се премине към дебат.

Още по темата

Комисията е получила въпроси с искане за устен отговор, внесени от името на АЛДЕ и на С&Д.

Във въпроса, отправен от група депутати от АЛДЕ, сред които Станимир Илчев и Антония Първанова, се казва, че през последните няколко месеца в България е налице тревожна ситуация, произтичаща от употребата на специални разузнавателни средства (СРС).

Обществеността в България не е съвсем наясно дали са спазени изискванията на закона и дали има нарушаване на конституцията на страната, разпоредбите на Договора от Лисабон, Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи и Хартата на основните права на Европейския съюз, посочват депутатите.

В много от случаите на подслушване е налице очевидна политическа манипулация от известни и неизвестни обществени сили и други фактори, на фона на протичащата предизборна кампания, добавят евродепутатите.

Във въпроса на групата депутати от С&Д, сред които Илияна Йотова, Ивайло Калфин и Кристиан Вигенин, се посочва, че броят на подслушванията у нас през 2010 г. се е увеличил до два пъти в сравнение с 2009 г.

Едва 2% от тези записи са използвани като доказателство пред съда, докато останалите се съхраняват по-дълго от законно разрешения срок и се използват за политически цели, смятат депутатите.

Има случаи, при които правото на защита на личните данни е било изложено на риск в други държави от ЕС, особено при полицейско и съдебно сътрудничество по наказателни дела, добавят те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
Ексхибиционизъм преди 13 години
Дайте да продължаваме да се излагаме до пълното ни изхвърляне от Европейския съюз! Освен смях с това изнасяне на вътрешните ни проблеми и с безпомощността да се справим с тях, нищо друго не предизвикваме. По-скоро ще ни оставят сами да си ближем раните. И си го заслужаваме!
15
2
 
3
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ОСВЕН ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СРС ОТ МВР И ДАНС СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА И ОТ МТЕЛ СЪС СИСТЕМА НА СИКРЕТ СЕРВИС ЗА СИГУРНОСТ НО В СЛУЧАЯ ЗА ТОРМОЗ В ПОЛЗА НА ГЕРБ-БУДА БОРИСОВ С ПРОСЛЕДЯВАЩ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗЪР.ПРИ НАЛИЧИЕТО НА СИСТЕМА СВОЙ -ЧУЖД ИНФРАЧЕРВЕНА РЕШЕТКА -ЕКРАН И ПРОСЛЕДЯВАЩ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗАР ОБСЛУЖВАЩ АГЕНТ ГОЦЕ ПЪРВАНОВ.НО В ЕС ИМАТ И СНИМКОВ МАТЕРИАЛ ЗА ДОКАЗАТЕЛСТВО И ГИ ЧАКАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ КОЙ ПОВЕЧЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА А ДО ТОГАВА ПРОВЕРКИ ПОСТОЯННО ДО ШЕНГЕН.
14
2
 
6
 
! Отговори
spartak преди 13 години
zashto evroparlamenta ne razgleda jivotat na balgarsiat narod,koito e podlojen na genocid,bavna smart na glad,mizeria i bezrabotica.narod koito upravliavashtite go okovaha v verigi i sega sme zakreposteni robi.zashto evroparlamenta si zatvaria ochite za tezi prestaplenia spriamo balgarskiat narod.dokoga evropa shte podkrepia upravliavashtite diktatori,tirani,mafioti,mutri,ilitotalitarniat rejim i represiniat aparat na gerb koito sa grobokopachat na balgarskiat narod.ne ni triabva takava evropa..
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Deputatot Ilchev/na drSvetla/samo deto se izsili.
12
9
 
7
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
Станимир Илчев и Антония Първанова***Леле, тия ли чукундури защитават гражданските ни права в Европа? Ужас! Обречени сме!
11
3
 
15
 
! Отговори
Д-р Уотсън Безспорен преди 13 години
до 8-я анонимен. По-добре да мълчиш, защото от устата ти излизат само простотии.
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
navsjakade se podslushva kakvo se penjavat
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано да излезе нещо от това обсъждане в европарламента и герб да си подават оставките и на съд !!
8
10
 
15
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Боли го фара европарламента за СРС-тата.
7
38
 
10
 
! Отговори
до Червените преди 13 години
По-добре Полицейщина отколкото Червените Кхмери
6
35
 
9
 
! Отговори
ДПС+БСП=Първанов преди 13 години
ДПС+БСП+БАН+СДС+***=ПървановБезбожници и предатели на Рода Български
5
5
 
40
 
! Отговори
Армеец преди 13 години
Бойко ще прати Румяна Желева на заслушванията. Тя е мозъчния тръст на ГЕРБ.Другите са по зле от нея.Да не би да пратят да отговаря учителя по физкултура.Най - добре е потърпевшия Ваньо Танов да отиде и да отговаря.
4
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветелина Бориславова е на път да закупи ежедневника на Тодор Батков, тъй като изданието отдавна изпитва финансови трудности.Преди Цветелина Бориславова, апетити към Стандарт имаше медийната годзила Ирена Кръстева. Бившата шефка на тотото обаче бързо се отдръпна, след като научи за намеренията на Бойковата Цветелина. До момента банкерката е единственият кандидат-купувач и прогнозите са, че Бориславова ще се изръси доста, за да прибере Стандарт под крилото си.Причините са ясни тотален медиен монопол на правителството. Освен Стандарт, слуховете свързват Цветелина Бориславова и с ВАЦ-овите вестници. В независимите медии упорито се твърди, че банкерката има апетити към Труд и 24 часа
3
1
 
30
 
! Отговори
Винету преди 13 години
Мислех, че Бойко е уестмен, а той се оказа гринхорн...
2
19
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 13 години
не си интересен пич, най-много да заблудиш глупавите дечица които коментират тук и да започнат да пишет какту съ исъкът, ***........
1
5
 
31
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 13 години
"Европарламентът слуша за родното слухтене със СРС-та"Ету вижте - и У ШЕНГЕНЯ "слушат"...Тугава зашто Цецку КИЛЕПИРА да не слухти наляво и дясно в Балгариа...Ша слухтим и ниа, пуне дукато сме на смяна..., пардон - докато емаме мандатъ от вас да ви слушаме.АЗ КАЗАХ -ХАУ Винету!!!