Крайнодесните във Франция искат да извадят страната от еврозоната

Тя е "най-абсурдната икономическа зона в света", смята Марин Льо Пен
Обновена: 9 апр 2011 18:47 | 9 апр 2011 14:07, Красимир Ангелов
187
Крайнодесните във Франция искат да извадят страната от еврозоната
Марин Льо Пен. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Крайнодесните във Франция обещаха да извадят страната от еврозоната, ако спечелят изборите догодина, предаде Ройтерс.

На пресконференция в плаващ ресторант край Париж лидерът на Националния фронт Марин Льо Пен нарече еврозоната най-абсурдната икономическа зона в света.

"Резултатите от този експеримент са катастрофални за френския народ. Ако искате да видите до къде ни води всичко това, просто погледнете примерите на Гърция и Ирландия", отбеляза Льо Пен, дъщеря на бившият лидер на партията Жан-Мари Льо Пен.

Тя се зарече да извади Франция от еврозоната 6 месеца след евентуалната победа на НФ на парламентарните избори догодина.

Според Ройтерс пресконференцията на лидерката на националистите е протекла бурно и Марин Льо Пен е била прекъсвана на няколко пъти от викове на журналисти.

Допитвания до общественото мнение показват, че лидерът на НФ може да победи Никола Саркози още на първия тур на президентските избори, които също ще бъдат догодина.

Марин Льо Пен защитава тезата за стимулиране на националната икономика чрез мита и намаляване на дълга на Франция до 25 процента от БВП до 2025 г.

Още икономически новини от ЕС четет в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: Марин льо Пен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
29
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Долу еврокръвопийския съюз!Свобода а европа!
14
7
 
9
 
! Отговори
колониална гвиана преди 13 години
Тези или са *** или са луди. Държавата дала идеята за ЕС да не следва политиката на тази идея си е пълно лицемерие. От наполеоново време насам франчулята все го ядат във войните и подстрекаването на евроскептицизма по този начин в крайна сметка може да доведе до разпад на ЕС и военен конфликт дали под формата на борба с тероризма или с малцинствата е само формалност. Не се поучиха от грешките си и може да се наложи да си спомнят че не са нещо повече по грубия начин за пореден път.
13
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
4 години сме в еврозоната и уж щяха да се увеличават догодите а какво стана ? мин заплата около 120 евро на месец а цените еднакви всичко е измама досега в бг заплатите трябваше минимум да са по 1000 евро
12
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е. Нормалните хора виждат, че от ЕС файда няма. За нас лошото е обаче, че при евентуално разпадане не ЕС няма да сме видели нищо хубаво от това което можехме евентуално да видим
11
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на францизите !при нас само изисквания и правила , само пълним касата на евросъюза и нищо не получаваме помните ли че искаха да забранят кривите краставици и шкеме чорбата -за големи глупости се хващаха само и само постоянно да ни натякват че не отговаряме на критериите аз отдаван съм отказал да ме броят за втора ръка човек
10
12
 
31
 
! Отговори
фен преди 13 години
От векове Франция е пътеводна сила в човешкото развитие.Това е благодарение на духа,културата,и силата на френския народ достигнати с воля,кръв и страх на собствените управляващи от него.Колкото и да е недолюбжана тази нация от нас заради заслужено високомерие си мисля,че има какво да научим от галския петел.
9
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А като се разпадне ЕС и НАТО кой ще ни пази - военните със скъсани кубинки и лодката дръзки или старите самолети от времето на СССР или личните хеликоптери на олигарситеАфрика имат сигурна граница
8
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Френските фашисти тласкат Франция към икономическа и стопанска война с Европа, която завърши катастрофално за Франция преди 65 години. А фалитите на Гърция, Ирландия и Португалия дойдоха заради фалита на САЩ след безумните и скъпи войни на САЩ и НАТО с Ирак и Афганистан.
7
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България където стъпи всичко се разпада
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То това беше ясно и преди да влезем...
5
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още една семейна партия.Не вярвам французите да й се вържат на тази...
4
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ха, влязохме и се разкапа съюза
3
4
 
35
 
! Отговори
... преди 13 години
Nacionalisti4nata valna se nadiga iz celiq svqt... Samo v Bulgariq spim oshte...
2
35
 
12
 
! Отговори
Дончо преди 13 години
Тая е чисто луда
1
12
 
29
 
! Отговори
БГ Съдия преди 13 години
А като 50 % от народа и всъщност не са французи как я вижда тая работа да стане ?