Почти всички харесаха идеите на Меркел и Саркози

ЕК прави законодателни предложения за френско-германските планове
Обновена: 17 авг 2011 17:03 | 17 авг 2011 15:41,
53
 Почти всички харесаха идеите на Меркел и Саркози
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Испания и Италия, които са под микроскопа на пазарите, приветстват френско-германското предложение за по-интегрирано управление на финансите на еврозоната и се надяват да е предвестник на общи европейски облигации. Гърция също хареса идеите на канцлера Ангела Меркел и френския президент Никола Саркози. 

Европейската комисия пък вече започна да подготвя законодателни предложения въз основа на постигнатите от двамата лидери споразумения. 
 
Пускането на дългови книжа на еврозоната като цяло се приема от някои политици като единствения начин да се осигури финансирането на тежко задлъжнелите държави от еврозоната. 
 
Лидерите на двете най-големи европейски икономики вчера обещаха, че ще защитават еврото, и положиха основите на сближаване на икономическите политики в съюза, но обявиха, че общите облигации ще почакат. 
Още по темата
 
„Колкото повече интегрираме икономическите политики, толкова повече се приближаваме до идеята за европейски облигации“, обаче е мнението на говорителя на управляващата в Испания социалистическа партия Хосе Бланко, цитиран от Ройтерс. 
 
Испания, четвъртата по големина европейска икономика, направи редица бюджетни икономии, за да избегне гръцкия сценарий. Пазарите обаче са нервни заради слабия икономически растеж и високата безработица, затова лихвите, които Испания плаща по дълга си, остават твърде високи. 
 
В Италия също се надяват, че лидерите на Германия и Франция се доближават до идеята за пускането на дългови книжа на еврозоната.
 
„Надявам се, че Меркел ще бъде убедена в ползата от европейските облигации през септември“, коментира Фабрицио Чичито, парламентарен лидер на партията на премиера Силвио Берлускони. 
 
Инвеститорите са притеснени от способността на Италия да се справи с хроничните проблеми с икономическия растеж, изострени от съкращаването на разходите, с което трябва да се овладее бюджетният дефицит. 
 
Европейската комисия също приветства предложенията на Меркел и Саркози и вече започва да подготвя законодателни предложения, за да бъдат осъществени, стана ясно от съвместно комюнике на председателят на комисията Жозе Мануел Барозу и еврокомисаря за валутната и икономическата политика Оли Рен, съобщи БТА. 
 
Барозу и Рен "изцяло подкрепят" идеята за създаване на икономическо правителство на еврозоната, а въвеждането на данък върху банковите трансакции гарантира, че частният финансов сектор ще дава по-справедлив принос за гарантирането на стабилността на еврозоната.
 
Няколко страни членки обаче посрещнаха хладно идеите на Меркел и Саркози. Традиционният съюзник на Германия – Австрия, разкритикува плановете за „икономическо правителство“, което предполага членките на еврозоната да се откажат от част от суверенитета си в икономическата политика. 
 
Идеята за хармонизиране на корпоративните данъци не се хареса на Ирландия. 
 
Първоначално финансовите пазари приеха плановете като не особено убедителни и европейската търговия започна със загуби. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И да се създаде Европейско правителство в Еврозоната , то правителство ще е недодялано. Единен Бюджед и данъци. А какво ли ще стане със заплатите дали ще минималната часова ставка ще е единна , противното ще е робство. Създава се Нова Империя Европейска , която ще нации господари и роби. Всички лостове на местните правителства да облекчат робството ще бъдат изети
29
1
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
А, забравих, поздрави на оня... къв беше, "европейския президент", Ромпой, дето е прическа като Kийт Флинт от Продиджи. Много хубаво му го каза един английски депутат навремето - "Къв си ти бе, не съм чувал за теб, никой в Европа не е чувал за теб". На, чети, историко: news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8535121.stm
28
6
 
1
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Абе къв "историк" си ти бе, 27, я ми кажи един пример в историята, в който завладяването на огромни територии от разнородно население е довело до нещо добро. На теб прадядовците ти сигурно са се чесали един друг по ***, ама на повечето хора са воювали и умирали, за да те има теб сега и да се наричаш българин. Ще се оставя аз на дърта немска крава, френски лилипут или още по-зле - на руски новобогаташи да ми определят данъците??? Аз да не съм РОБ бе, ***?
27
2
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Америка на колене пред китайския ....КОМУНИЗЪМ!--В Китай няма комунизъм, а свободна пазарна икономика. При комунизма средствата за производство /фабрики, земя, съоръжения, патенти.../ се притежават единствено и само от държавата. Това че Китай се управлява от ККП изобщо не я прави комунистическа държава. Учи икономика и история.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еврооблигации!!! Кой ще купи Европа -Китай или САЩ
25
3
 
9
 
! Отговори
istorik преди 12 години
Всеки нормален човек, изключая русофили, комунисти и амалгама от такива, естествено ще приветстват политиката на двамата европейски лидери- Меркел и Саркози! Еврозоната всъщност вече е държавата Европа, а близките отношения със САЩ са гарант за бъдещето на двете свръх държави.
24
2
 
6
 
! Отговори
Extrema преди 12 години
Точно така трябва-обединение,постепенно.За да не може измамните правителсва на боклучивите държави да си правят квото искат с народите.
23
1
 
3
 
! Отговори
istorik преди 12 години
Факт, ти уважаеми си психично болен!
22
0
 
10
 
! Отговори
ДА БРЕ преди 12 години
Гърците са най-мързеливите в Евросъюза ,та даже и в света,та са като *** ,работят/уж/ до 14.00 часа,и само ревът за пари от Европа ,след което Европа им дава пари ,и отново ,и отново .
21
2
 
2
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Аз не ги харесвам!
20
6
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Америка иска да смачка Европейския съюз,за да бъде .....АМЕРИКА-------- най-великата ,но Китай ги смаза ,ей така лекичко ,така че и Китай доказа пък ,че комунизма е голяма работа......Америка на колене пред китайския ....КОМУНИЗЪМ!
19
3
 
6
 
! Отговори
Killuminati преди 12 години
Ах мама им *** на тия Ашкенази Евреи, нищо братя важното е ние да се придържаме към Христа, till the end times
18
4
 
3
 
! Отговори
мен преди 12 години
не се пенете бе. на гьрците никой не им е давал заеми. извозиха ги Голдман Сакс и Сорос, както и Папандреу чиито род от стотици години служи на американските и британски интереси. Нас ни наебаха отдавна сега са гьрците испанците и италианците наред. После Франция и тн. Защото навсякьде управляват предатели или *** КГБ бабички. Скоро ше има граждански войни против фашизма в целия ЕС.
17
0
 
1
 
! Отговори
sss преди 12 години
Идеята за хармонизиране на корпоративните данъци не се хареса на Ирландия. ТО и нас не ни допада.....Като имаш в предвид че тук корпоративния данък е 10 % а в Франция и Германия е 12%......това ще рече че искат да ни извозят и по никъв начин да нямаме шанс ,Ауди или БМВ да си измести производството тук....щото данаците ще са едни и същи
16
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Балканските *** пак залаяха по влака ЕС - значи всичко е наред. Псетата си лаят, керванът си върви.
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Новия СССР . Ега къде попаднахме пак в ***.
14
1
 
4
 
! Отговори
работещ преди 12 години
9, не знам дали Америка ще умира, а Европа ще живее, според мен ще живеят главно корпоративна Америка и Европа, на кой ти каза, че новата световна валута ще е еврото? Казаха ли ти и от кога го въвеждат?
13
0
 
1
 
! Отговори
darvin преди 12 години
i v kraina smetka vsi4ko otiva na mestoto si,neka4estvenoto na bokluka.estestvenpodbor
12
2
 
8
 
! Отговори
riik преди 12 години
Така е, По пътя на робството се тръгва с "Ура"!!!!
11
3
 
2
 
! Отговори
работещ преди 12 години
6, анализът ти е правилен, но ти сложих минус, защото "НИ ВЗЕХА" в Еврозоната и вече плащаме годишни вноски - и за Гърция и за немските и френски банки и за всичко.