Два часа евродепутати бистриха как да влезем в Шенген

ЕП ще гласува нова резолюция за разширяването на зоната
Обновена: 13 окт 2011 06:25 | 12 окт 2011 23:08,
59
Два часа евродепутати бистриха как да влезем в Шенген
Снимка: Reuters

Близо два часа продължиха дебатите в Европeйския парламент по приемането на нова резолюция за разширяването на Шенген с България и Румъния, съобщи БТА.

През юни на сесията си в Страсбург Европарламентът гласува с голямо мнозинство резолюция, подкрепяща приемането на двете страни в зоната, но през септември Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи не успя да постигне необходимото пълно съгласие по въпроса заради отказа на Финландия и Холандия да подкрепят София и Букурещ.

Тази вечер в пленарната зала отново преобладаваха мненията, че отлагането на приемането на двете страни е проява на двойни стандарти и нарушение на правила, които ЕС сам е определил.

Контрамненията бяха, че София и Букурещ първо трябва да решат проблемите с организираната престъпност и корупцията, преди да бъдат приети в пространството без граничен контрол.

Мнозинството от изказалите се коментираха, че правилата са били променени "в крачка".

Сред най-яростните критици на приемчането на България и Румъния бе евродепутата от Италия Мара Бицото, която заяви, че в момента кандидатстващите за Шенген страни не са в състояние да осигурят ефективен граничен контрол.

С приемането на двете страни на европейската граница щяла да застане организираната престъпност според Бицото.

Датски евродепутат изрази мнение, че двете кандидатстващи страни имат още дълъг път преди приемането им в зоната.

Други евродепутати отбелязаха, че цялото Шенгенско пространство има проблеми с организираната престъпност и сигурността, и подобни критики не може да бъдат насочени само срещу две страни.

Гласуването на втората резолюция на ЕП по въпроса за приемането на България и Румъния в Шенген е насрочено за утре.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
X преди 12 години
Проблема с организираната престъпност и корупцията трябва да бъде решен!!!Иначе до тогава ШЕНГЕН през крив макарон!Така и трябва да бъде!
54
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Какво ни интересува този или онзи политик, ЕС, СССР или САЩ, когато.- Чакаме Парламента, Правителството и Президента, да започнат да спазва "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията и част Лисабонската стратегия:Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа." Какви са минималните изисквания:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 248лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 640лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. При по-малко се извършва Национален геноцид децата възпроизвеждат нацията...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2020лв., а средната заплата е само 640лв...Или:- 70% от работещите (1.8 мил.) и техните деца са Социални аутсайдери, което прави около 5.0 милиона Към тази цифра трябва да прибавим и 90% от пенсионерите - около 1.6 мил.Истината:- 6.6 милиона от българското население са Социални аутсайдери. - Да не забравяме и около 0.5 милиона, живеещи с доходи под Границата на глада от 248лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 7.1 милиона, а всичко това е:- Грубо потъпкване на Хартата за правата на човека!Извод:- В България живеят Нормално около 0.3-0.5 милиона души Помните ли кой написа - НАРОДЕ...????, а неговия съратник добави Кой те в таз робска люлка люлее?А ехото отговаря Парламент, Правителство и Президент И НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е ТОЙ
53
0
 
0
 
! Отговори
йп преди 12 години
Няма ли кой да им тегли една майна на тия ***,до кога ще се подиграват с нас или ни приемат или ********
52
1
 
1
 
! Отговори
Има полза от Шенген преди 12 години
Понеже изпрочетох маса писания, че нямало да имаме полза от влизането в Шенген, ще дам само една полза, която поне на мен ми стига: Саркози и другите като него няма да могат вече да ни върнат срещу 200 евро и самолетен билет "интегрирания български ром" който е решил да премести катуна от Филиповци или Столипиново във Версай или Тюйлери, защото нашенския шенгенски ром ще е напълно законен еврокатунар - хем ще ходи да краде от по-богатите, хем тука ще понамалее популацията и социалните помощи.
51
1
 
4
 
! Отговори
strah преди 12 години
Италия се страхува че ще и вземем 1-вото место в "организираната престъпност". ХА-ХА
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** мърлата проста. *** от страната на Коза Ностра и Камората, ще ми говори за "организирана престъпност". Пфуууу то бива наглост, бива, ама тая минава и нашите комуноиди (което е изключително трудно по принцип).
49
3
 
6
 
! Отговори
24 преди 12 години
Където влезем трева не никне-Европа е чела българската история
48
1
 
4
 
! Отговори
do 50 преди 12 години
Да ама втория път нямаше самолетни билети и 200 евро - имаше едри полицаи с дълги палки и доста бой и натоварване в трамвайкойто ги закара до края на града.....
47
2
 
6
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
Франция се оправи с тях като : купи им самолетни билетидаде им на ръка по 200 евро каза им да не се връщат повече, щото ... и след един месец, същите тези изгонени се премениха с новия си кат дрехи, официалните си ланци и с нови паспорти се върнаха обратно пак там. голяма политика, голямо чудо
46
2
 
9
 
! Отговори
do 45 преди 12 години
Аз пък искам манговците да тръгнат из ЕС - Европа хубаво да ги види какво представляват, и да ги видим как те ще ги съдят и опандизват - щото май и те немогат (справка Франция и Холандия), а вият че ние сме нямали закони......
45
4
 
7
 
! Отговори
h преди 12 години
те византийците не издържаха и 200 год. с нас, турската империя кой ли вече я помни.. ще го видим ние тоя Шенген ли е, Менген ли е.. идва му края
44
3
 
6
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Шенген е биберон-залъгалка за нас. Ако всичко ни е наред - да ни приемат, без да си измиват ръцете с тези, или онези. Но тъй като изискванията не се изчерпват само от техническа гледна точка, се знае, че не сме готови. И още нещо - вероятно приемането трябва да стане срещу някоя жертва от рода на *Козлодуй* преди години... Имам подозрения за онова нещо, дето му монтират измервателните уреди...
43
4
 
3
 
! Отговори
кантонер преди 12 години
да се хванем за ръце и да унищожим този евросъюз :) майната им само българия да смачкаме ***
42
3
 
5
 
! Отговори
някой преди 12 години
Не виждам за какво пак сте се захванали с ***? Какво ще спечелят от Шенген? Нали и те са граждани на Европейския Съюз и сега могат да си пътуват свободно само с лична карта.А, да вярно! Може и да има такива които нямат даже лична карта. Но не вярвам да са много - нали за да получават помощи им трябва документ? *** няма да се мине да не си извади лична карта ако има келепир.Истината се премълчава: Докато Росенчо иска да отваря врата на Русия към ЕС няма да видим Шенген!
41
2
 
6
 
! Отговори
Хаджията преди 12 години
Ако мислиш те тези работи не стават в момента в Тиролските Алпи жестоко се лъжеш.Преди 4/5 месеца *** свалиха 1 км кабел от скоросната железопътна отсечка Грац Виена.Австрийците бяха в шок ....;-))."Друг път не видели в бой да влизат живи и умрели !"
40
2
 
4
 
! Отговори
дядо Вичо преди 12 години
Още един важен плюс на кандидата за президент Витков е че той пие. В смисъл употребява алкохол. Не боза! Защото има много истина и изстрадана мъдрост в думите на Достоевски, че всички, които не пият, са или болни, или подлеци. Пък аз не искам някой подлец да ми се падне за президент.
39
1
 
9
 
! Отговори
Ранно сутрин преди 12 години
Някьде в Тиролските Алпи . А,кьде ми е резачката,тука бях оставил едни работи -няма ги ,кравата ,,Милка ,, и тя се е отвьрзала маи ! Леле и генератора го няма,ваи какво стана ?
38
1
 
10
 
! Отговори
Рашко-- Столипиново преди 12 години
Упрегнал сьм каруцата и само чакаме знак ,кервана включва -- мен 9-деца жена ми тя е / самотна маика / ,на маика и каруцата ,БМВ--тата на братчедите те са 27 с по 13-деца .
37
4
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 12 години
откакто Дилма беше в Брюксел и нещата потръгнаха. нещо се разбързаха от ЕС ! щото ако загубят пазарите в Бразилия, ще ядат само хляб и сол ( като нас )
36
1
 
17
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
До38 ОптиТраг Напълно съм съгласен *** трябва свободно да се придвижват и да крадат из ЕС бай Пиер в Бургундия спи дълбоко след няколко чаши вино а хиляди декари натежали лози чакат някой да ги обере.Изобщо Шенген е рай за *** и трябва всички да ги изпратим на там !