Папандреу поиска преговори със Самарас *

Съставянето на коалиция е близо. Оставката на премиера също
Обновена: 6 ное 2011 20:54 | 6 ное 2011 18:50,
29
Папандреу поиска преговори със Самарас *
Динамични са политическите разговори в Гърция. Резултати обаче още няма. Снимка: Reuters

Гръцкият премиер Георгиос Папандреу е предложил на опонента си от консервативната партия Антонис Самарас да се срещнат в присъствието на президента Каролос Папуляс, за да решат въпроса за създаването на коалиционно правителство.

Новината предаде Франс прес, цитирайки гръцката обществена телевизия „Нет“. Телевизията цитира източници от службата на Папандреу, според които домакин на срещата ще бъде президентът Каролос Папуляс. Разговорите са крачка напред в намирането на изход от задънената улица, в която се намира Гърция.

Самарас се съгласи на среща тази вечер. Тя ще се проведе в присъствието на президента Папуляс. Самарас обаче продължава да настоява за оставката на Папандреу, преди да се преговаря за съставяне на коалиционно правителство.

От своя страна премиерът не иска да подаде оставка, преди да е постигната договореност за новото правителство, като подчертава, че страната трябва да има свои представители на срещата на финансовите министри от еврозоната в понеделник.

Още по темата

Въпреки големите различия източници, близки до Самарас, цитирани от телевизия „Нет“, коментират, че тази среща отваря пътя за споразумение и в крайна сметка за сближаване на двамата лидери.

Събитията обаче се развиват по гръцки сценарий. В публичното пространство вече започна да се спряга нов срок за оставката на премиера Папандреу - в понеделник.

Междувременно натискът за решаване на казуса от ЕС се засилва. Комисарят по икономическите и валутни въпроси на Европейския съюз Оли Рен заяви, че Европа е готова за всякакви сценарии, включително и излизането на страната от еврозоната.

* Информацията е обновена в 20,55 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
МУФТА КИС преди 12 години
БАЯ ГЪРЦИ ИЗ ФОРУМА ДАЖЕ СА СКУЧНИ КАТО НИ ПЛЮЯТ АМА И С ТОВА НЕ ИМ СЕ РЕШАВА ПОЛОЖЕНИЕТО,НЯМАТ ДРУГА АЛТЕРНАТИВА ,ЩЕ ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА НА ЕС.
27
1
 
5
 
! Отговори
кажете ура, другари преди 12 години
Преди малко българският премиер направи изявление, в което официално обяви, че след правителството е готово с плана за петкратното увеличение на заплатите и пенсиите в България. Това ще се случи веднага след като в съседна гърция се намалят петкратно техните пенсии и заплати.
26
0
 
3
 
! Отговори
slyga преди 12 години
predi minyti grqckite medii sqob6tixa 4e papandreou es otteglia ot ministqr predsedatelskia post i ytre ste se obsqdi s predsedatelite na ostanalite partii za izbora na negov zamestnik...i sqzdavaneto na koalicionno pravitelstvo.
25
4
 
5
 
! Отговори
Гръкът преди 12 години
Не се притеснявай, съседе! Пази си ***, че от него и децата и внуците ти ще се изхранват! Аз само надничах във вашата БГ-кофа, за да видя какво точно целят да направят с нас гърците. Е, те не могат, ама аз от обикновено любопитство надникнах само.
24
4
 
9
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Гърците заслужават това което им се случва по мързелив народ от тях няма !!!!!
23
2
 
7
 
! Отговори
клошар преди 12 години
абе тук някакьв грък ми рови в кофата
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гръцкият премиер Георгиос Папандреу преди минути в обръщение към нацията излъчено по всички гръцки телевизии, сензационно обяви, че Република Гърция едностранно прекратява членството си в Европейският съюз.
21
2
 
5
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 18: Гърците години наред фалшифицират финансовите резултати на страната си. С лъжи и измами се намърдаха в еврозоната и така си осигуриха достъп до кредити с много ниска лихва.
20
3
 
8
 
! Отговори
Онасис преди 12 години
Ако зависта и злорарадството засищат издутите ви от глад африкански тумбаци? Съмнявам се. Внимавайте с язвата!
19
0
 
4
 
! Отговори
slyga преди 12 години
to da si nacionalist - e dobre,no li4noto oceliavane...naddeliava.tolkova na6i slygi ima tam...ste stane li niakoga...obratnoto?sqmniavam se.te i 10 godini da ne vzemat zaplati,pak 6te oceleqt...
18
3
 
9
 
! Отговори
Ивайло Свинарят преди 12 години
Добре де , тия от ЕС като са нвиждали през годините, че гърците затъват в кредити, защо са ги насърчавали и са им давали и още и още!? не става въпрос за 1-2-3 години, ами това е ставало над 20 години. Това поведение на илюминатите от Запад ми прилича, на поведението на стопанин на прасе-угоява го, угояваго и то с една единствена мисъл - да му резне гърлото и да го изкльопа /в случая да вземе национални богатства на една страна/
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърците 20 години пируваха и сега отказват да платят сметката. ДГД !
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На гърците не им харесва да ги е...ат !Не бягат от отговорноста ,а от "мераклиите"!
15
3
 
11
 
! Отговори
Андонис преди 12 години
Ами на вас българите не ви ли омръзна да бягате от отговорност пред бъдещето на вашата земя и вашите деца ???
14
5
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
абе на гърците не им ли омръзна да бягат от отговорност
13
3
 
9
 
! Отговори
бас преди 12 години
Айде на бас, че колкото и зле да стане положението в Гърция, пак ще е по-добре от положението в Циганистан!
12
1
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 12 години
Абе *** ,защо се правиш на грък ? От километър си личи ,че си *** !Аман от *** номера !
11
14
 
6
 
! Отговори
HRISTOFAKISS преди 12 години
Бугарите *** на Еллада,мненине искат да дава за състояние на GREGGE---смешно много
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Идват сметките им,с много нови неща за плащане,дето не са плащали досега!Като данък сгради например!
9
2
 
12
 
! Отговори
Freedom_People преди 12 години
В частна комунистическа територия *** - от около 70 години няма различно управление така че недейте се кара ГЕРБ -БСП-ATAKA и другите сателитетова е просто масова манипуляцияОлигархията отдавна е приватизирала медиите и милицията !А Боко Тиквата се навежда да обслужва на Валентин Златен!И всеки който има свободно мислене и не е послушен гражданин Гоце Тиквата ще му пратят Танкове и самолети за потушаване на протести в България- ако неможе да бъде следен и репресиран по техния ред