Барозу гневен на Орбан, че сравнява ЕС със СССР

Унгарският премиер се нахвърли срещу „европейските бюрократи“
16 мар 2012 17:05, Елка Василева
53
Барозу гневен на Орбан, че сравнява ЕС със СССР
Ние няма да бъдем колония! - заяви Орбан. Снимка: Reuters

Европейският съюз реагира днес гневно на изявления на унгарския премиер Виктор Орбан, който сравни служители в Брюксел с потисници от съветската епоха, предаде ДПА.

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу смята, че "онези, които сравняват Европейския съюз със СССР, показват пълна липса на разбиране за това какво е демокрация", заяви говорителката на ЕК Пиа Аренкилде, коментирайки изявлението на Орбан.

Вчера на национален митинг в Будапеща унгарският министър-председател се нахвърли срещу "европейските бюрократи" и каза, че унгарците "много добре знаят какво означава непоисканата другарска помощ, дори тя да идва облечена в елегантен костюм, а не във военна униформа". "Ние няма да бъдем колония! - подчерта Орбан. "Унгарците няма да живеят под диктата на чужденци, няма да се откажат от своята независимост и свобода", заяви той.

Десноцентристкото правителство на Виктор Орбан е в обтегнати отношения с ЕС по няколко въпроса. Критиците го обвиняват, че води автократична политика, откакто си осигури огромна победа на изборите през 2010 г.

Тази седмица финансовите министри от ЕС замразиха 495 милиона евро от регионалните фондове за Унгария от началото на 2013 г., тъй като страната е превишила ограниченията за бюджетния дефицит.

Отделно Еврокомисията е започнала наказателна процедура, за да накара Унгария да промени новата конституция, ограничаваща независимостта на съдебната власт и на централната банка. Изпълнителният орган на ЕС изразява също загриженост от ограничаването на свободата на медиите в бившата комунистическа страна.

Будапеща бе предупредена, че ако не се съобрази с исканията на ЕС, може да не започнат преговорите с Брюксел и Международния валутен фонд за предпазен заем, от който Унгария се нуждае, за да избегне банкрут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
оценка преди 12 години
Браво на такъв обичащ своя народ Президент а не пришит като джоб на палто към ЕС,това е истински човек а не да вижда че се унищожава страната му и да ближе ръцете на унищожителите си.този съюз е наи продънения джоб за обикновения народ на една страна членка и бездъния за пълнене на клоуните пристрастени ,подчинени и неискащи да прогледнат управляващи джоб.
45
0
 
5
 
! Отговори
viovioi преди 12 години
унгарският министър-председател се нахвърли срещу "европейските бюрократи" и каза, че унгарците "много добре знаят какво означава непоисканата другарска помощ, дори тя да идва облечена в елегантен костюм, а не във военна униформа". "Ние няма да бъдем колония! - подчерта Орбан. "Унгарците няма да живеят под диктата на чужденци, няма да се откажат от своята независимост и свобода", заяви той.ОРБАН ПРЕЗИДЕН!!!!! ОЛЕ,ОЛЕ,ОЛЕ!!!!
44
0
 
6
 
! Отговори
Def преди 12 години
Такива забрани и рестрикции нямаше по времето когато бяхме във СИВ. Сега с тоя ЕС е забрана до забрана. Анатема триждий. Не ми харесва тоя ЕС. Преди беше кофти, сега е много по-кофти.
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С две ръце бих гласувал за такъв премиер като г-н Орбан.Явно му пука за Унгария ,а не какво щяла да каже еврейската ,пардон европейската комисия .Еееех ,де и ние да имахме тук в БГ поне един такъв политик,а не сбирщина от целувачи на брюкселски ***.
42
0
 
16
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Съюз на масоно-*** сатанисти -- това е ЕС. А вие, ***, му де възхищавайте и се прехласвайте, *** нещастни.
41
0
 
6
 
! Отговори
todor jivkov преди 12 години
не е казал нищо лошо човека пропуснал да каже че е по зле. ес от ссср. можем ли да живеем както живеехме преди европейски съюз било.мизерия.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво пич!Да вземем пример от унгарците!
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко, на мъж се правиш, а си нищожество, което не може да стъпи на малкото кутре на големия Орбан
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Погледнете снимката - какви достойни, самоуверени, родолюбиви и силни лица! Погледнете и снимките на нашия политически, тъпоумен, *** елит - ще видите ***, грозни, сервилни и робски мутри! Ех, дайте да им дадем нашият прогнил и смотан премиер, а те да ни дадат Орбан - да ни поведе към независимо, родолюбиво, самоуверено и достойно мислене и поведение!
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да живее Свободна и Велика Унгария! Нашите *** политици да вземат пример от великите унгарци! Унгарците не искат гей бракове и търсят Божията благословия! Олигофренът Барозу и другите смотани еврочиновници не могат да приемат независимото мислене на един достоен народ! Кога ли нашите *** неграмотни политици ще станат като Орбан!?Тогава Велика България отново ще извиси силна и страшна снага!
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на унгарците! Защо ние нямаме такъв велик премиер като Орбан, а си имаме подлизуркото Борисов, който унизява България до там, че дава пресконференция в присъствието на губернатора на САЩ в България Уорлик! Защо мижавия борисков не се опъна на сърбия за преговорите в ЕС, която драстично нарушава правата на сънародниците ни в Западните покрайнини? Ами защото е страхливец йесмен и е неграмотен политик, незапознат с историята на България! А Барозу и останалите апаратчици на ЕС - да го духат!
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е тва е евала
34
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала на Унгарците крайно време е да се спре с простотиите на ЕС.
33
2
 
10
 
! Отговори
bg преди 12 години
Evreiskija nacistki satanizum kontrolira mediata i pravitelstvoto v USA,sega i v gnusnija ES stava sushtoto.
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че то си е живата истина не им отърва Орбан ама унгарците да не са наште *** *** да дърпа всеки към него чергата разбраха че ги чака нашето дередже и дадоха отпор
31
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРЕДИ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ИЗТЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ,ЧЕУНГАРИЯ И КИТАЙ СА ПРЕД ПОДПИСВАНЕ НА ДВУСТРАНЕН ДОГОВОР, ПРИ КОЙТО КИТАЙ Е ПОЕЛ АНГАЖИМЕНТА ДА ПОДПОМОГНЕ ФИНАНСОВО УНГАРИЯ ,ЗА СМЕТКА НА ТОВА ДА СЕ ДАДЕ НА КИТАЙЦИТЕ ДА ИНВЕСТИРАТ В СТРУКТУРО- ОПРЕДЕЛЯЩИ ОТРАСЛИ НА УНГАРСКАТА ИКОНОМИКА,НО ТАЗИ НОВИНА БЕШЕ УМИШЛЕНО ПОТУЛЕНА
30
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От Унгария тръгва началото на края на ЕС-еврейския съюз ,навремето Унгария беше първата която се опълчи на варшавския договор и вижте какво се случи с него,сега пак маджарите посмяха първи да се опълчат на юдо- масонското недоразумение и е ясно каква ще му е жалката съдба на това недоносче ...Успех на Орбан ,Успех на свободна УнгАрия
29
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това Виктор Орбан го каза на митинг пред 250,000 хиляди свой симпатизанти ,естествено продажните медии не казаха нищо за този митинг ,защото е организиран от националисти ,за сметка на това в сума ти време ни проглушиха ушите ,че в 17 милионна Москва се събрали 10 хиляди платени от щатите *** да протестират срещу неудобния за САЩ и Израел-Владимир Путин,това се казва (обективна журналистика)
28
2
 
19
 
! Отговори
БРАВО преди 12 години
Един Премиер който казва истината! Това си го мислим повечето Българи но нямаме смелост да се опънем на ЕС защото ще започнат да ни демократизират по НАТОвски с бомби , терористи и т.н
27
1
 
26
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Унгарецът е прав !!!